NIUSIEK 15.03.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam wszystkich, Grześ31 budujesz, a nie wiesz jeszcze, że najważniejszy jest kolor!? jaki masz kolor okien? My się teraz łamiemy z kolorem, miał być zł. dąb - chyba będzie daglezja cieniowana. U nas nie ma łuków, okna ze szprosami .... miało być bez, ale .... no właśnie i będą szprosy. Drzwi na taras suwanka z niskim progiem (trochę mały otwór, ale trudno ... - gdybym teraz budował powiększyłbym otwór maksymalnie i byłby lepszy efekt) Pozdrawiam z jednoczesną prośbą o spokój wsród Julkowców, wspierajmy się w tych trudnych wyborach budowlanych, zróbmy grilla, jakaś buteleczkę i będzie elegancko Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIUSIEK 15.03.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Cześć adibu, mieliśmy ten sam dylemat. W szczególności chodzi o duże okno w salonie. U nas miała być jedna tafla szkła. Jednak, jak kolega jeden stwierdził " bez szprosów to okno będzie wyglądało jak witryna w sklepie". Robimy fix dokładnie jak w projekcie. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę widoczek z tego okna. Ale wiadomo wybór należy do Ciebie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grześ31 15.03.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 hahahahaha bedzie złoty dąb, aczkolwiek chciałem drewniane okna ... p.s. ten grill i buteleczka to dobry pomysł hahahah pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostrider 20.03.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Witam, popieram pomysł z grillem i buteleczką. Jeśli można to też się piszę na takie rozmowy o projekcie. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robinio 20.03.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Czy ktoś zamierza budować ściany z ytonga i robić strop pełny wylewany. Czy takie zmiany są możliwe w tym projekcie i jakie są różnice w kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob51 20.03.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 O własnie, jak to wygląda ze ścianami z gazobetonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grześ31 22.03.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 To kiedy i gdzie ten grill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankopulos 24.03.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Witam, Mam pytanko czy ktoś z budujących wspaniały projekt Julki ma piwnicę ? Albo czy ktoś zamierzających budować myśli o piwnicy np. pod garażem. Mam pewne dylematy związane z tym tematem, bo wysłuchując opinii moich znajomych jest tyle samo plusów co minusów. W piwnicy chciałbym umieścić kotłownię i miałbym miejsce na np.pralnię i ewentualne skład węgla bo jeszcze nie wiem co będzie moim źródłem ciepła. Dlatego chciałbym się zwrócić do szanownego FORUM co sądzicie o tym pomyśle? Serdeczne dzięki za opinie. Pozdrawiam. Tutaj jest link do obejrzenia sobie jakby to miało wyglądać.(Właśnie rysuje ten projekt w 3D ) http://www.speedyshare.com/files/21604442/1.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristopherl 25.03.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Świetnie ci wyszedł ten projekt. Jakim programem to zrobiłeś? Co do piwnicy to ja również o tym myślałem ale niestety okazało się że nie mam gdzie odprowadzić wody a działkę mam na terenie dosyć mokrym chodź kamienistym więc zrezygnowałem ze względu na koszty. Gdybym miał więcej kasy na 100% zrobiłbym piwnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 28.03.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Mam pytanie czy ktoś robi wentylacje mechaniczną.Jak się sprawdza, jakie koszty dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIUSIEK 31.03.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam, my nie robimy. Temat studiowałem ok. 3 miesięcy. Indywidualna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIUSIEK 31.03.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 re: piwnica, Miejsca nigdy dość. My (ja ) planujemy jakąś ziemiankę na warzywa, przetwory oraz przyszłe hobby tj. produkcja róznych pyszności do konsumpcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grześ31 31.03.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 popieram mniam mniam p.s. mała wędzarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof Wlkp 07.04.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 czesc witam wszystkich mam pytanko czy ktos realizuje ten projekt julka we wielkopolsce w okolicach konina , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martacezary 27.04.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witamy wszystkich, My również zdecydowaliśmy się na Julkę. Poszukiwania projektu trwały prawie rok, na początku faworytem była Saga II, ale zmiany jakie chcieliśmy w tym projekcie wprowadzić kosztowałyby nas dużo zachodu i pieniędzy, także Julka wygrała - jest prawie idealna, planujemy tylko kosmetyczne zmiany. Mamy zamiar kupić projekt w czerwcu i załatwić wszystkie formalne sprawy w w wakacje.Bardzo chcielibyśmy zobaczyć zdjęcia wnętrza domu, ale chyba jeszcze nikt nie doszedł do tego etapu budowy. Czy jest ktoś z Mazur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianw3 01.05.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 fajne wizualizacje (zdjęcia) jak byłem wcześniej na tej stronie to chyba tego jeszcze nie było mogę się i mylić a zresztą sami zobaczcie http://www.mgprojekt.com.pl/domki/julka/wnetrza.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 16.05.2010 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 fajne wizualizacje (zdjęcia) jak byłem wcześniej na tej stronie to chyba tego jeszcze nie było mogę się i mylić a zresztą sami zobaczcie http://www.mgprojekt.com.pl/domki/julka/wnetrza.php Zgadza się, wizualizacje wnętrza zostały dodane niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluchab 25.05.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Co tam słychać na waszych budowach, na jakich jesteście etapach, u mnie na razie sa fundamenty, ponieważ pogoda nie pozwoliła na wszesne rozpoczecie budowy, i cały czas jest bardzo mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 26.05.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam Ja ciągłe czekam na poprawę pogody próbowaliśmy kopać fundamenty ale mokro. pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 29.05.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Co tam słychać na waszych budowach, na jakich jesteście etapach, u mnie na razie sa fundamenty, ponieważ pogoda nie pozwoliła na wszesne rozpoczecie budowy, i cały czas jest bardzo mokro. hej, ja własnie zaczynam kopanie pod fundamenty. Podziel sie info ile kosztowały Ciebie materiały na fundamenty i ile ich zamawiałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts