Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Grześ31 budujesz, a nie wiesz jeszcze, że najważniejszy jest kolor!? :D jaki masz kolor okien?

My się teraz łamiemy z kolorem, miał być zł. dąb - chyba będzie daglezja cieniowana.

U nas nie ma łuków, okna ze szprosami .... miało być bez, ale .... no właśnie i będą szprosy. Drzwi na taras suwanka z niskim progiem (trochę mały otwór, ale trudno ... - gdybym teraz budował powiększyłbym otwór maksymalnie i byłby lepszy efekt) Pozdrawiam z jednoczesną prośbą o spokój wsród Julkowców, wspierajmy się w tych trudnych wyborach budowlanych, zróbmy grilla, jakaś buteleczkę i będzie elegancko :D Pzdr.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć adibu,

mieliśmy ten sam dylemat. W szczególności chodzi o duże okno w salonie. U nas miała być jedna tafla szkła. Jednak, jak kolega jeden stwierdził " bez szprosów to okno będzie wyglądało jak witryna w sklepie". Robimy fix dokładnie jak w projekcie. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę widoczek z tego okna. Ale wiadomo wybór należy do Ciebie. Pzdr.

Witam,

Mam pytanko czy ktoś z budujących wspaniały projekt Julki ma piwnicę ? Albo czy ktoś zamierzających budować myśli o piwnicy np. pod garażem. Mam pewne dylematy związane z tym tematem, bo wysłuchując opinii moich znajomych jest tyle samo plusów co minusów. W piwnicy chciałbym umieścić kotłownię i miałbym miejsce na np.pralnię i ewentualne skład węgla bo jeszcze nie wiem co będzie moim źródłem ciepła. Dlatego chciałbym się zwrócić do szanownego FORUM co sądzicie o tym pomyśle? Serdeczne dzięki za opinie.

Pozdrawiam.

Tutaj jest link do obejrzenia sobie jakby to miało wyglądać.(Właśnie rysuje ten projekt w 3D :D )

http://www.speedyshare.com/files/21604442/1.bmp

Świetnie ci wyszedł ten projekt. Jakim programem to zrobiłeś? Co do piwnicy to ja również o tym myślałem ale niestety okazało się że nie mam gdzie odprowadzić wody a działkę mam na terenie dosyć mokrym chodź kamienistym więc zrezygnowałem ze względu na koszty. Gdybym miał więcej kasy na 100% zrobiłbym piwnicę.

• 3 weeks później...

Witamy wszystkich,

My również zdecydowaliśmy się na Julkę. Poszukiwania projektu trwały prawie rok, na początku faworytem była Saga II, ale zmiany jakie chcieliśmy w tym projekcie wprowadzić kosztowałyby nas dużo zachodu i pieniędzy, także Julka wygrała - jest prawie idealna, planujemy tylko kosmetyczne zmiany. Mamy zamiar kupić projekt w czerwcu i załatwić wszystkie formalne sprawy w w wakacje.

Bardzo chcielibyśmy zobaczyć zdjęcia wnętrza domu, ale chyba jeszcze nikt nie doszedł do tego etapu budowy.

Czy jest ktoś z Mazur?

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Co tam słychać na waszych budowach, na jakich jesteście etapach, u mnie na razie sa fundamenty, ponieważ pogoda nie pozwoliła na wszesne rozpoczecie budowy, i cały czas jest bardzo mokro.

hej, ja własnie zaczynam kopanie pod fundamenty. Podziel sie info ile kosztowały Ciebie materiały na fundamenty i ile ich zamawiałeś??