swidwin 27.10.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 U nas wyszło ok. 200 m2 - chociaż w projekcie jest założone chyba 167 m2. (my mamy zamurowane dwa okna). Pozdrawiam ile placiliscie za metr elewacji steropian siatka i klej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 29.10.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 nie łazienka jest po drugiej stronie / pom. Gospodarcze/pokój /, spiżarki nie ma tam gdzie jest w projekcie. Zlikwidowaliśmy ścianę od strony wiatrołapu, przez co jest on większy o wielkość spiżarki. Spiżarkę planujemy tam gdzie w projekcie jest wc - chociaż jeszcze nie wiem jak to będzie wyglądało gdyż chcemy mieć drewniane schody ażurowe. Zmieniliśmy również stronę wejścia na schody - jest od strony salonu, a nie od strony wejścia do domu, tym samym wejście do pomieszczenia nad garażem jest też po przeciwnej stronie. Jutro będę na działce to wymierzę łazienkę na dole bo w tej chwili nie pamiętam jej wymiarów, zdjęcia też postaram się zrobić. Pozdrawiam. czy okna balkonowe na górze robiliscie pańswo zgodnie z projektem, tam jest 2.25?szer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sizar75 30.10.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Witam, my z żoną tez się zdecydowaliśmy na Julkę ale 3 z dwuspadowym dachem.Oglądałem Twoje fotki domku i mam pytanie czy zmieniałeś wymiary okien ??wiedzę ze masz rolety .Jezeli mozesz napisz ile Cię kosztowały okna plus rolety i jakie okna masz,pozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sizar75 30.10.2012 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 uuppss miało is na priva:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth55 07.11.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ile placiliscie za metr elewacji steropian siatka i klej Witam! Robocizna za m2 styropian, sitaka klej 28 zł. Nie wliczając w cenę podbitki, obróbki parapetów i obróbki trzech filarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 09.11.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Czy ktoś z Was zmieniał okna połaciowe jeśli chodzi o wielkość. Mam wrażenie że 78x107 to nie jest chyba za duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 11.11.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 czy ktoś z was zmieniał okna połaciowe jeśli chodzi o wielkość. Mam wrażenie że 78x107 to nie jest chyba za duże. okna połaciowe maja 78x140-projekt- pytanie czy ktoś robił podwójne na strychu-pomieszczenie nad garażem-poprosze fotki?orz pokoje na górze z tymi oknami czy jest szansa na zdjęcia?robimy właśnie dach i zastanawiamy sie czy sa one potrzebne w łazience i tym jednym pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 12.11.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 okna połaciowe maja 78x140-projekt- pytanie czy ktoś robił podwójne na strychu-pomieszczenie nad garażem-poprosze fotki?orz pokoje na górze z tymi oknami czy jest szansa na zdjęcia?robimy właśnie dach i zastanawiamy sie czy sa one potrzebne w łazience i tym jednym pokoju? patrze na projekt i mam 78x107 ale zdecydowalismy, ze jednak bedą 78x140. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 12.11.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 patrze na projekt i mam 78x107 ale zdecydowalismy, ze jednak bedą 78x140. My mamy okna dachowe jak w projekcie i muszę powiedzieć, że sami jesteśmy zaskoczeni jak dużo dają światła. Z pomieszczenia nad garażem wydzieliliśmy 2 pokoje. Mniejszy to pralnia, a większy to taki pokój biurowy. Baliśmy się że dwa okna dachowe będzie mało i pokój będzie ciemny, bo jest duży - przy podłodze ma ok 27 m2. Przenieśliśmy więc okno dachowe z łazienki do tego pokoju biurowego i są tam 3 okna. Okazało się że dają tak dużo światła, że spokojnie wystarczyły by dwa okna dachowe. Także nie martwcie się , bo te okna połaciowe ze względu na swe położenie (chyba) dają naprawdę dużo światła. Postaram się dać dzisiaj lub jutro zdjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ataa 12.11.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 okna połaciowe maja 78x140-projekt- pytanie czy ktoś robił podwójne na strychu-pomieszczenie nad garażem-poprosze fotki?orz pokoje na górze z tymi oknami czy jest szansa na zdjęcia?robimy właśnie dach i zastanawiamy sie czy sa one potrzebne w łazience i tym jednym pokoju? jaką dachówkę wybraliście ? my zastanawiamy się nad koramiciem ALEGRA 9, to duża dachówka i nie wiem jak to wyjdzie na julce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 13.11.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 my mamy okna dachowe jak w projekcie i muszę powiedzieć, że sami jesteśmy zaskoczeni jak dużo dają światła. Z pomieszczenia nad garażem wydzieliliśmy 2 pokoje. Mniejszy to pralnia, a większy to taki pokój biurowy. Baliśmy się że dwa okna dachowe będzie mało i pokój będzie ciemny, bo jest duży - przy podłodze ma ok 27 m2. Przenieśliśmy więc okno dachowe z łazienki do tego pokoju biurowego i są tam 3 okna. Okazało się że dają tak dużo światła, że spokojnie wystarczyły by dwa okna dachowe. Także nie martwcie się , bo te okna połaciowe ze względu na swe położenie (chyba) dają naprawdę dużo światła. Postaram się dać dzisiaj lub jutro zdjęcia. Pozdrawiam. a w łazience bez tego dachowego nie jest za ciemno?jak by pani mogła poprosze również fotkę z łazienki, ma pani 78x140 okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 14.11.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 U nas również są okna 78x140cm: http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/419339_470852779603577_1237496275_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 15.11.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 , to jest pomieszczenie nad garażem, u nas to będzie pokój biurowy. Daliśmy tu 3 okna dachowe 78 cm x 140 cm. I powiem, że jest bardzo jasno. Zabraliśmy jedno okno dachowe z łazienki, ale nie uważam żeby tam było ciemno. A tu nasz dom w trakcie ocieplania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth55 17.11.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Witam.Przejrzałem całe forum od początku do końca i nie znalazłem.Kiedyś napotkałem zdjęcie łazienki na górze - prawdopodobnie z prysznicem z odpływem w podłodze.Mam pytanie - czy ktoś robił taki prysznic tj. bez brodzika z odpływem w podłodze?Jeśli tak to gdzie zamawialiście szyby prysznicowe i jaki był koszt?Dziękuję z góry za odpowiedź (może być na PW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daimio 18.11.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 okna połaciowe maja 78x140-projekt- pytanie czy ktoś robił podwójne na strychu-pomieszczenie nad garażem-poprosze fotki?orz pokoje na górze z tymi oknami czy jest szansa na zdjęcia?robimy właśnie dach i zastanawiamy sie czy sa one potrzebne w łazience i tym jednym pokoju? Ja robiłem podwójne okna w pokoju nad garażem i wyszło bardzo fajne jasne pomieszczenie. Jeśli chodzi o pokój i łazienkę to faktycznie można by się było zastanowić czy z okien połaciowych nie zrezygnować. Ja te okna zrobiłem i pomieszczenia są dobrze oświetlone Myślę że trzeba podejść do sprawy indywidualnie. Wszystko zależy od wykorzystania pokoju, jeżeli ma to być sypialnia to OK, może być ciemniej. Łazienka bez okna byłaby ciemna, ścienne okno jest małe i schowane za skośnym sufitem. Wszystko zależy też od usytuowania budynku względem stron świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 18.11.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Podziekowani a za wklejenie fotek, pyt, czy balkon tylny pogłębialiście , u nas wyszedł. 87 cm i juz mówiłam wykonawcy by go pogłębić, nie wiem czy to jakiś błąd u nas , w projekcie jest 94 cm i to jest mało wg. Mnie? Jak wyszedł u państwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 18.11.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2012 Podziekowani a za wklejenie fotek, pyt, czy balkon tylny pogłębialiście , u nas wyszedł. 87 cm i juz mówiłam wykonawcy by go pogłębić, nie wiem czy to jakiś błąd u nas , w projekcie jest 94 cm i to jest mało wg. Mnie? Jak wyszedł u państwa U mnie wyszedł 97cm, ale robiłem tak, że płyta balkonu wystaje 8cm poza krawędź budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 19.11.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Podziekowani a za wklejenie fotek, pyt, czy balkon tylny pogłębialiście , u nas wyszedł. 87 cm i juz mówiłam wykonawcy by go pogłębić, nie wiem czy to jakiś błąd u nas , w projekcie jest 94 cm i to jest mało wg. Mnie? Jak wyszedł u państwa dokladnie nie mierzylam go ale jest faktycznie maly , ale nadal mozna tam wstawic lezak lub jakis fotel , powinien byc taki jak ten przedni, wtedy bylby o wiele lepszy, polecam tez zadaszenie balkonow , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 19.11.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 czy ktos planuje budowe tarasu z kamienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ataa 23.11.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 jakiej firmy i w jakim modelu wybieraliście okna dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts