Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i jeszcze łazienka i taras [attach=config]150491[/attach][attach=config]150492[/attach]

prosze mi powiedzieć jeżeli chodzi o łazienkę górną, czy macie państwo w planach pralkę w tym pomieszczeniu, oraz czy starczy miejsca na rozłozenie suszarki do prania, lub jakie inne pomysły-gdzie pralka,suszarnia

prosze o wklejanie fotek łazienek na górze

u nas na razie stanęła więźba dachowa, łazienka wydaje mi się duża ale nie mam jeszcze sciałek działowych, więc wole pytać za wczasu?

Z góry dziękuję

jak miło, pojawiło się parę nowych zdjęć...im więcej tym lepiej i jak widać każda Julka wygląda inaczej, ilu inwestorów tyle innych Julek. Jeśli chodzi o pomieszczenie na pralkę i suszarkę to my zrobilismy nad garażem. Całe to pomieszczenie podzieliliśmy tak, że postawimy ściankę tam gdzie jest słup i po jednej stronie jest pomieszczenie z pralką i suszarką a druga cześć (znacznie większa) dodatkowy pokój w którym zlikwidowaliśmy słup.

Wklejam obecny etap budowy, co prawda daleko jeszcze nam do Was :)IMG_20121124_115327a.jpgIMG_20121124_114112a.jpgIMG_20121124_114211a.jpg

Witam Wszystkich

U nas też (taj jak u Barber) pralnio suszarnia, będzie w pomieszczeniu nad garażem. Trzeba wziąć pod uwagę, że jak dojdzie wylewka i zabuduje się sufit to pomieszczenie się zmniejszy i nie będzie już tak ustawne.

tak zgadza sie dlatego u mnie jst ono podniesione o dwa pustaki , a pralnie=lazienke zrobilam w pom gosp.

• 2 weeks później...

My będziemy mieli łazienkę w pom. po spiżarce.

Początkowo miało tam być tylko wc, ale jak piopio

dodała zdjęcia łazienki na str.74 ,którą tam zrobiła po zmniejszeniu

wiatrołapu to my też się zdecydowaliśmy.

Działówki dopiero na wiosnę ,dlatego ostatecznie jeszcze nie wiem

jak to wyjdzie.

Kawałek dachu już jest :) Fajnie, bo widać postępy [ATTACH=CONFIG]153999[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]154000[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]154001[/ATTACH]

Kawałek dachu już jest Fajnie, bo widać postępy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: 20121209_122435a.jpg Wyświetleń: 49 Rozmiar: 42,7 KB ID: 153999Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: 20121209_122313a.jpg Wyświetleń: 50 Rozmiar: 42,9 KB ID: 154000Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję Nazwa: 20121209_122413a.jpg Wyświetleń: 46 Rozmiar: 44,6 KB ID: 154001

Jakiej firmy wybraliście okna?

Nasza wycena z oknoplastu to 24 000 też mamy dwa balkony w salonie.

Mam prośbę do tych, którzy mają w swoich Julkach ogrzewanie podłogowe. Szczególnie do tych z Julkami z dwustanowiskowym garażem.

Gdzie macie umieszczone rozdzielacze i ile ich jest? Ile pętli i jakich długich macie na parterze i piętrze?

Pozdrawiam.

U mnie są dwa rozdzielacze, od parteru mam w kotłowni obok pieca, na pietrze w pokoju nad garażem przy kominie. Na dole i górze są po 3 pętle:

- dół: jadalnia, kuchnia z wiatrołapem, łazienka

- góra: dwie pętle w pokoju nad garażem, łazienka

Pokoje na górze ogrzewane kaloryferami + 2 kaloryfery w pokoju nad garażem.

Na dole w salonie 3m grzejnik + 1 w wykuszu. Oczywiście w łazienkach drabinki.

W tym sezonie grzeje już podłogówką i widzę, że spokojnie daje radę nawet bez dogrzewania grzejnikami a zapas mocy jeszcze spory.

Niestety zdjęcie mam tylko z dołu.

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/394734_333233413365515_981357409_n.jpg