Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do daimio witaj, szukałam tej własnie fotki, piszesz nie jest wiatrołap przy połaczeniu za szeroki, czemu te drzwi do garazu dałes tak blisko okna,moze fotka mi to zmniejszyła, czy mógłbys zrobić fotkę tak by ująć cały wiartołap-jak to rozwiązałeć, ja nie mam jeszcze na dole scianek działowych, ale drugie drzwi musza byc by zimno nie leciało ?

[

Wiatrołap od strony garażu wygląda tak

http://images49.fotosik.pl/1610/b67d82ca571d7bc7.jpg

Nie jest zbyt szeroki, nie zmieści się tam szafa, raczej tylko półki na buty, wieszak na ubrania, coś do siedzenia i lustro. Zależało mi na tym, żeby przejście do garażu było właśnie z wiatrołapu a nie z salonu lub holu tuż przy salonie.

DO DAIMIO TERAZ WKLEIŁAM Z TA FOTKĄ WITATROŁAPU, WYDAJE MI SIE JESZCZE ZE SIWYMIKI MA PODOBNE ROZWIĄZANIE, A ZA DRUGIMI DRZWIAMI OD WIATROŁAPU DAŁ Z BOKU TOALETĘ, ALE MOŻE COŚ ZLE ODCZYTUJE Z FOTEK

Mam pytanie jaka jest powierzchnia ścian zewnętrznych Julki III? czym ocieplacie domy i jaki tynk robicie? ile zaplacilicie za robocizne? ja zastanawiam sie nad ociepleniem z pianki poliuretanowej lub nad wełną, oprócz tego chciałabym zrobić tynk silikonowe. Czy ktoś takiego mozę już robił i jaki był tego ewentualnie koszt?

[ATTACH=CONFIG]158300[/ATTACH]

dzieki wielkie za szybką odpowiedz, tez ta opcje biore pod uwage tym bardziej ze ten pokoj skrajny i tak bedzie wiekszy bo bryla domu zostala poszerzona..Zastanawiam sie jeszcze czy garderoby nie zrobic za lozkiem. Rozumiem, ze to pomieszczenie w lazience to jest zrobiona pralnia, tez kosztem drugiej sypialni?

tak dokładnie to będzie pralnia.Mam pytanieni czy masz może projekt kuchni gotowy i możesz wrzucić?

Mam tylko wizualizacje i jest zrobiona do kuchni poszerzonej o 60 cm.7.jpg8.jpgf2.jpg

zdjecia te juz byly kiedys tu dodane...w zaleznosci od wariantu Julki nalezy sobie to poodwracac. U mnie czesc zabudowana w slupkach ma byc na scianie gdzie jest wykusz (tam gdzie bylo okno boczne w kuchni)

Edytowane przez Barber

Bardzo podoba mi się Twój projekt i mam pytanie czy zamiast fototapety jest wystarczająca ilość miejsca na szafki z pułkami?

Myslę, że można to zrobic, pod warunkiem, ze zabudowa w slupkach (tam gdzie jest kuchenka, ekspres do kawy) bedzie krotsza i polwysep zacznie sie od sciany a nie od mebli i skrocisz ta wyspe. Wtedy mozna pomyslec o zabudowie z kazdej strony. Z racji tego ze mi zalezalo na wyspie jedna sciane bede musiala zostawic bez zabudowy zeby bylo przejscie. Jeszcze nie wiem czy tak bedzie wygladac moja kuchnia bo moze skroce zabudowe w slupkach i uda sie zrobic wyspe wolnostającą ale nie wiem czy tyle miejsce będzie żeby tak swobodnie przechodzić. Mozesz mi napisać jakich wymiarów jest Twoja garderoba na gorze? Tak naprawde przez wydzielenie garderoby w tym drugim pokoju nie ma za bardzo miejsca na jakas szafe.

Witamy, jesteśmy nowi na forum wytrwale śledzimy wasze poczynania, pozdrawiamy i prezentujemy własną julkę.

Witamy na Julkowym forum.

Na Waszym zdjęciu zauważyłem, że macie bardzo gruby balkon. Doliczając minimum po 3cm styropianu od spodu i góry + ~5cm wylewka nie wyjdzie Wam za gruby?

Pozdrawiam

Mam tylko wizualizacje i jest zrobiona do kuchni poszerzonej o 60 cm.[ATTACH=CONFIG]158368[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]158369[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]158370[/ATTACH]

zdjecia te juz byly kiedys tu dodane...w zaleznosci od wariantu Julki nalezy sobie to poodwracac. U mnie czesc zabudowana w slupkach ma byc na scianie gdzie jest wykusz (tam gdzie bylo okno boczne w kuchni)

ladnie to wyglada a gdzie bedzie lodowka?