marzena16061987 23.01.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 garderoba ma szerokość 1,5 -1,60 (nie pamietam dokladnie jak wyszlo). Jak będę na budowie to zmierzę. No i na całą długość ściany w tym pokoju. Czy udało ci się zmierzyć garderobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 24.01.2013 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Czy udało ci się zmierzyć garderobę? Niestety jeszcze nie ale jestem pewna, że nei mniej niz 1,50 glebokosci nie ma bo tyle zaznaczalismy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CiortCzyKasia 24.01.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kochani, szukam kogoś kto mógłby nam pomóc, zainspirować... mianowicie chodzi o to, że samodzielnie robimy sobie zabudowę poddasza. Prace szły super... do momentu skosów.... czy ktoś ma zdjęcia jak ma zrobione skosy i czy mógłby mi pokazać? Bylibyśmy bardzo wdzięczni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena16061987 26.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 wkońcu udało mi się wymyśleć jak oddzielić pralnię w łazience:):):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 29.01.2013 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]165117[/ATTACH] wkońcu udało mi się wymyśleć jak oddzielić pralnię w łazience:):):) Witam U mnie w domu w tym miejscu są skosy. A mam i tak podniesioną ściankę kolankową. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena16061987 29.01.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Witam U mnie w domu w tym miejscu są skosy. A mam i tak podniesioną ściankę kolankową. Pozdrawiam a jest jakaś szansa zrobić pralnię kosztem sypialni obok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julkowiczka 30.01.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam.jestem na etapie poszukiwania projektu kuchni. Czy oprócz tych które dziś są na forum macie coś nowego? Zastanawiam się czy wybrać lodówkę wolnostojącą (moim zdaniem pochłonie za dużo miejsca-ale mąż się upiera ) czy zabudowaną-dlatego Ciekawa jestem jak wy rozwiązaliście ten temat :)Będę wdzieczna za zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaprzem 30.01.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 a jest jakaś szansa zrobić pralnię kosztem sypialni obok? Witam Trudno powiedzieć, musi Pani pokombinować. Może pralka by się Pani zmieściła w tym kąciku tylko nie wiem jak z praniem. Zależy jak te skosy wyjdą. Ja mam pralnie w pomieszczeniu nad garażem. Spróbuję wstawić dzisiaj zdjęcie z tego miejsca, ja mam tam garderobę na całej szerokości sypialni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 30.01.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam.jestem na etapie poszukiwania projektu kuchni. Czy oprócz tych które dziś są na forum macie coś nowego? Zastanawiam się czy wybrać lodówkę wolnostojącą (moim zdaniem pochłonie za dużo miejsca-ale mąż się upiera ) czy zabudowaną-dlatego Ciekawa jestem jak wy rozwiązaliście ten temat :)Będę wdzieczna za zdjecia. nie polecam zabudowanej bo brud sie gromadzi pomidzy zabudowa i drzwiami lodowki, i nie mozna tego wyczyscic , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 31.01.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 nie polecam zabudowanej bo brud sie gromadzi pomidzy zabudowa i drzwiami lodowki, i nie mozna tego wyczyscic , Bardziej kuriozalnego argumentu w życiu nie czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn3883 31.01.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Obserwuję od jakiegoś czasu to forum, bo zamierzam niebawem zacząć budowę Julki i chętnie obserwuję i czytam propozycje zmian jakie można wprowadzić. Mam pytanie do tych z Was, którzy już zakończyli budowy i mieszkają w swoich domkach: czy 400 tys wystarczy by ten dom wybudować i w nim zamieszkać? (dodam, że działkę już mam, a te orientacyjne koszty potrzebne mi są po to, żeby wiedzieć ile muszę dobrać kredytu). Z góry dziękuję za odpowiedz.A co do lodówki w zabudowie, to moja narzeczona też twierdzi , że nie jest fajna, ze względu na zbierający się wiecznie brud i w Julce stawia na wolnostojącą dwudrzwiową ( i nie uważam żeby to był argument kuriozalny, ale p. konarski zawsze wie wszystko najlepiej:) i jakimś dziwnym trafem cały czas czepia się Agus1238) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 31.01.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) nie uważam żeby to był argument kuriozalny, ale p. konarski zawsze wie wszystko najlepiej:) i jakimś dziwnym trafem cały czas czepia się Agus1238) Widocznie się mylę jak setki tysięcy ludzi posiadających taki typ lodówki. Ja nie mam problemu z utrzymaniem czystości, ale problem można sobie z byle gówna zrobić, trochę wyobraźni ludzie. Jak się nie dba o czystość to i wolno stojąca nie pomoże. Edytowane 31 Stycznia 2013 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 31.01.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Mam pytanie do tych z Was, którzy już zakończyli budowy i mieszkają w swoich domkach: czy 400 tys wystarczy by ten dom wybudować i w nim zamieszkać? Można, ale dom będzie oparty na budżetowych rozwiązaniach. Chyba, że jesteś w stanie własnymi siłami wykonać część prac (np. wykończeniówka, która nie jest tania), wtedy zaoszczędzone środki zainwestować w lepsze materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn3883 31.01.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dzięki bardzo za odpowiedz. Licząc koszta (domniemane) wychodziło mi ok 400- 410 tys max, ale nie byłem pewny czy aby na pewno jakiś obliczeń nie spartaczyłem. Całą budowę zlecam firmie, ogrzewanie i inne instalacje robi teść, natomiast część robót wykończeniowych zrobimy sami (poza oczywistymi np. obudową schodów czy zrobieniem tynków). A co do tej lodówki , to nie chodzi o utrzymywanie czystości, bo uwierz, ale moja narzeczona jest wręcz pedantyczna (o zgrozo!) ale nasza 5 letnia zabudowana lodówka zbiera niemiłosiernie bród w najmniejszych szczelinach. Zresztą, kwestia jest tego rodzaju czy takie szczeliny komuś przeszkadzają czy nie przeszkadzają.Ponad to chciałbym znać również Waszą opinię na temat zmian jakie mam zamiar poczynić w Julce:1) zlikwidowanie spiżarki - usunięcie ściany od strony wiatrołapu i wstawienie między wiatrołap a spiżarkę drzwi przesuwanych (mała garderoba)2) zlikwidowanie małego okna w kuchni3)zlikwidowanie w salonie "wykuszu", drzwi na taras , a wstawienie drzwi w miejsce tego duzego okna4)z pokoiku na dole robię łazienkę i korytarz( przejście do garażu)5) w m-cu łazienki pod schodami bedzie spizarnia, do ktorej wejscie bedzie z garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 31.01.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Kończąc temat nieszczęsnej lodówki, nie wiem jak u Was była wykonana ta zabudowa, ale u mnie między lodówką a meblami jest użyta uszczelka (dostarczona z lodówką) więc nie widzę możliwości dostawania się tam brudu. Ponadto lodówka posiada kołnierz montażowy który przylega do "czoła" zabudowy i tam tez wszystko jest szczelne. Może, zależy to od producenta sprzętu, ewentualnie wykonawcy mebli. 1. My mamy tak powiększony wiatrołap ale jeszcze bez szafy. Pomieszczenie jest bardzo przestronne dzięki tej zmianie.2. Ktoś na forum tak zrobił, dzięki temu mógł wykonać zabudowę na całej tej ścianie. U nas pozostało wg projektu, miejsca w meblach jest aż za dużo a kuchnia sporo jaśniejsza z widokiem na ogród z 2 stron budynku.3. Wg mnie wyjście na taras z salonu będzie dużo mniej wygodne. Sam salon nie jest jakiś wielki a wstawienie tam drzwi wyjściowych wymusi na Was to, że już nic tam nie postawicie. U nas zlikwidowaliśmy to duże okno, przy tej ścianie stoi "wypoczynek" a wyjście na taras z jadalni zgodnie z projektem.4. Można powiększyć jeszcze bardziej to pomieszczenie na łazienkę likwidując w ogóle korytarz. A do garażu przejście jest wtedy pod schodami (2 pary drzwi, nic nie śmierdzi jak niektórzy sugerowali). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 31.01.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Bardziej kuriozalnego argumentu w życiu nie czytałem. mam teraz zabudowana lodowke wiec wiem jak jest , jezeli najnowsze zabudowy sa teraz lepsze to prosze polecic swoja firme i moze jakies fotki jak to jest zabudowane Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Aguś1238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth55 31.01.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam wszystkich "Julkowiczów" Jestem na etapie wykańczania domu (siebie, funduszy itd. . Wg mnie w 400 tys. raczej ciężko się zmieścić wykonując nawet pewne prace własnymi siłami. Uważam, że koszty wykończenia to ok. 50- 60 % kosztów stanu surowego zamkniętego. W koszty wykończenia wliczam chociażby wyposażenie np. kuchni. Do domu jeszcze nie wprowadziliśmy się, a liczę, że koszt do czasu wprowadzenia (bez kosztu zakupu działki) to ok. 500 tys. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 31.01.2013 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 (edytowane) Ponad to chciałbym znać również Waszą opinię na temat zmian jakie mam zamiar poczynić w Julce: 1) zlikwidowanie spiżarki -garderoba , 2) zlikwidowanie małego okna w kuchni 3)zlikwidowanie w salonie "wykuszu", drzwi na taras , a wstawienie drzwi w miejsce tego duzego okna 4)z pokoiku na dole robię łazienkę i korytarz( przejście do garażu) 5) w m-cu łazienki pod schodami bedzie spizarnia, do ktorej wejscie bedzie z garazu 1- bardzo dobry pomysl, a co z oknem czy okna tam nie bedzie? u mnie garderoba bedzie na scianie naprzeciwko okna 2-tez zlikwidowalam, to kwestia jaka chcesz miec zabudowe i czy masz ladny widok przez okno czy nie czy chcesz ogladac sasiadow itp 3-zalezy jak bedziecie mieli zaprojektowany taras, a co bedzie w miejscu drzwi na taras wedlug projektu? wykusz nie jest niezbedny 4-mam tak samo ale nie robilam oddzielnego korytarza 5-mam spizarke ale bez wejscia ze strony garazu, jesli chodzi o kredyt to zawsze lepiej wziac wiekszy a potem splacic szybciej, oczywiscie jesli sie da , Edytowane 31 Stycznia 2013 przez Aguś1238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 31.01.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Witam wszystkich "Julkowiczów" Jestem na etapie wykańczania domu (siebie, funduszy itd. . Wg mnie w 400 tys. raczej ciężko się zmieścić wykonując nawet pewne prace własnymi siłami. Uważam, że koszty wykończenia to ok. 50- 60 % kosztów stanu surowego zamkniętego. W koszty wykończenia wliczam chociażby wyposażenie np. kuchni. Do domu jeszcze nie wprowadziliśmy się, a liczę, że koszt do czasu wprowadzenia (bez kosztu zakupu działki) to ok. 500 tys. Pozdrawiam. tez tak licze ze ta kwota powinna wystarczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 01.02.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 a fotek jak nie bylo tak, nie ma Co do zmian wg mnie: 1. likwidacja spizarki i tym samym powiekszenie wiatrołapu na plus. Szafe mogę zabudować wzdłuż ściany poprzez likwidacje okna. 2. likwidacja okna bocznego w kuchni pozwala na swobodna zabudowe tej sciany a i tak jest jasna kuchnia (przynajmniej narazie mi się tak wydaje) 3. łazienka w miejscu pom. gosp. - tak samo zrobiłam i tam jest tez wejscie z garazu czyli wydzielony korytarz 4. pod schodami spiżarka ale wejscie od strony holu a nie od garażu. 400 tys nie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts