Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

jankes ja mam tak przejście z garażu zgodnie z projektem,na przeciwko szafa w zabudowie i po lewej też szafa w zabudowie,wc na miejscu spiżarki powiększone na maxa.

Wcześniej zrobiliśmy inaczej i zdecydowaliśmy się zmienić.teraz jest ok polecam. Wszystkie brudy zostają w wiatrołapie.

witam adibu, czy mozesz wkleic fotke jak masz to wejście urządzone, a wc na maxa jaka masz szerokość?

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Barber. Podpytam, bo jakoś dziwnie wygląda mi to okienko w garażu. Czy planujesz mieć je otwierane czy tylko jakiś Fix? jeśli otwierane to jak dodasz ramy to niewiele szyby będzie. Tak mi się wydaje ale najlepiej pomierzyć sobie i będzie wiadomo. Pozdrawiam i nie to żebym się czepiał.

Witam Wszystkich,

przeczytałem wątek od dechy do dechy, więc czas się pojawić i przyznać, że moja Julka (III) powstanie w lubuskim. Z budową ruszam na wiosnę, jak tylko pogoda pozwoli.

Mam pytanie do osób, które zmieniły u siebie terive na żerań - mój wykonawca twierdzi, że w przypadku terivy podciągi, które mają w Julce po 30/40 cm wysokości są częściowo schowane w stropie i dlatego wystają tylko po kilka/kilkanaście cm, natomiast przy żeraniu nie będzie takiej możliwości, więc będą musiały wystawać w całości poniżej stropu. W takim wypadku podciągi w wykuszu i w salonie przy oknie zasłonią mi okno a nie wchodzi to w rachubę. Czy też mieliście podobny problem? Jak to zostało u Was rozwiązane?

Jakie macie ogrzewanie?Czy ktoś ogrzewa kominkiem?Czy uważacie że inne ogrzewanie wychodzi taniej?

Witam

Ja mam w domu, w którym aktualnie mieszkam, ogrzewanie kominkowe. I jest to jedna z rzeczy, która zachęciła mnie do budowy, nowego domu. Ogrzewanie kominkowe, jest fajne, gdy nie jest jedynym źródłem ciepła w domu. I jeśli sobie palisz bo masz ochotę , a nie musisz, codziennie palić żeby było ciepło. Jest tanie to fakt, sezon grzewczy mnie kosztuje około 2tys zł. I mam bardzo ciepło w całym domu. Ale jak nie wrzucę do pieca to mam zimno. Co 3 dni trzeba sprzątać i popiół po całym domu się roznosi. Jak jest temperatura w okolicach 10 stopni C to już nie pali się tak fajnie.

Generalnie jest to tanie źródło ciepła, jednak wymagające. Coś za coś.

Witam Wszystkich,

przeczytałem wątek od dechy do dechy, więc czas się pojawić i przyznać, że moja Julka (III) powstanie w lubuskim. Z budową ruszam na wiosnę, jak tylko pogoda pozwoli.

Mam pytanie do osób, które zmieniły u siebie terive na żerań - mój wykonawca twierdzi, że w przypadku terivy podciągi, które mają w Julce po 30/40 cm wysokości są częściowo schowane w stropie i dlatego wystają tylko po kilka/kilkanaście cm, natomiast przy żeraniu nie będzie takiej możliwości, więc będą musiały wystawać w całości poniżej stropu. W takim wypadku podciągi w wykuszu i w salonie przy oknie zasłonią mi okno a nie wchodzi to w rachubę. Czy też mieliście podobny problem? Jak to zostało u Was rozwiązane?

U nas są płyty żerańskie. Przy oknie w salonie nie ma podciągu i nic nie zasłania okna - płyta została tak wymierzona i wylana, że zachodzi na mury balkonu. Tak samo przy oknie w wykuszy. Podciągi są między jadalnią i salonem oraz między przedsionkiem i salonem. Mamy w salonie, jadalni i przedsionku podwieszane sufity, więc podciąg wystaje na jakieś 10 góra 15 cm. Pozdrawiam.

Jakie macie ogrzewanie?Czy ktoś ogrzewa kominkiem?Czy uważacie że inne ogrzewanie wychodzi taniej?

Defro Eko Komfort II 25KW, podłogówka + grzejniki. Kominek w salonie bez dystrybucji ciepła na dom. Palimy głównie ekogroszkiem, ale jak jestesmy na miejscu do dorzucamy odpady drewniane pozostałe z budowy dachu itd. Przy takim paleniu piec nie spala nawet 1 worka(22zł) na 3 dni, w domu delikatnie ponad 20'C, na dworze -5'C. Jak nie dorzucamy drewna to piec pobiera około 5 worków ekogroszku tygodniowo, w zależności od temp. na zewnątrz.

Edytowane przez konarski