NIUSIEK 31.05.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam, u nas okna wstawione, pracuje hydr i elekt. .... ale to jakieś mało istotne się stało.. czekamy na NARODZINY NASZEGO SYNA - termin ten tydzień! :):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszekhal 31.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 To serdecznie gratuluje nasz tymek ma już 1 miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolekx 07.06.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 witajcie, czesto nie zagladam ale czasem obserwuje wypowiedzi:) jestem w trakcie budowy julki , okolo połowy sierpnia chialbym robic dach..i tu pytanie macie moze jakies namary na ekipy ktore jezdza po calej Polsce?? ja buduje w okolicach wawy /otwocka narazie pytalem 4 wykonawców chodzi o wiezbe dachowa i deskowanie i papa srednie koszta to okolo 11 tys za robote ... wiem ze mozna zrobic taniej ale nie mam namiarów na jakies ekipy pomozcie:) pozdrawiampiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grześ31 08.06.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam wszystkich ja juz jestem po tynkach w czwartek c.o. a w poniedziałek wylewki więc idziemy ostro do przodu pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grześ31 08.06.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Witam, jak ktoś ma ochotę zobaczyć kilka zdjęć to proszę http://grzes31.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek_S 12.06.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Hej Grześ31!Zastanawiamy się z mężem nad Julką, oczywiście chcielibyśmy wprowadzić kilka zmian, m.in.zlikwidować ten wykusz w salonie, wydaje mi się, że wtedy salon byłby bardziej ustawny a z kolei powiększyć wykusz w jadalni i zrobić nad nim balkonik. Zależy nam na przestrzennym, dużym parterze. Jak to wygląda u Ciebie? Czy naprawdę jest tak widno i przestrzennie? A Twój domek wygląda super:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grześ31 12.06.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witaj przeczytaj sobie moje wczesniejsze posty To fajnie, ze Ci się podoba hahahah ale mi bardziej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 17.06.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam, jak ktoś ma ochotę zobaczyć kilka zdjęć to proszę http://grzes31.fotosik.pl/ Hej Grzesiek, zrób zdjecia toalety na dole i wiatrolapu- ciekawy jestem jak to wygląda po tych Twoich zmianach. Masz może jeszcze stemple budowlane ?? poszukuje żeby odkupić. pozdrawiam adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grześ31 17.06.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam nie mam stempli moi wykonawcy mieli swojezdjęcia bedą w weekend na fotosiku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostrider 17.06.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witaj Grześ31. Gratuluje postępów. Miło popatrzeć jak robota sprawnie idzie. Czekamy na dalsze fotki z niecierpliwością. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 26.06.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 witam wszystkich, podpisałam juz umowe na budowe domu z firmą i zaczynaja za 3 tygodnie i maja skonczyc do konca wrzesnia stan surowy otwarty z dachem. Dodatkowo zdecydowalismy sie na to zeby za garazem przedłuzyc dach i zrobic zadaszenie dłu ższe albo na drewno albo na jakas laweczke tp. , oczywiscie trzeba bedzie wstawic 2 betonowe słupki podtrzymujace to przedłuzenie dachu. Dla tych co jeszcze nie zaczeli budowe mozna podnisc sciane kolankowa i przedłużyc krokwie dachu zeby bylo tak jak na zdjeciu mg projekt i nikt nie bedzie wiedzial ze pietro podwyzszonne. Niusia , Grzesiu wstawcie wiecej fotek , dla nas spragnionych zdjec czy ktos sie juz zdecydowa na kolor /odcien dachówki lub blachodacówki ? musze sie rzejsc do sklepu i cos wybrac pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TYBERIUSZ 29.06.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 (edytowane) Witam KmanBardzo się cieszę że ktoś buduje JULKĘ blisko Szczecina , wiem wiem nie jest znów tak blisko ale bliżej niż Rzeszów, czy małopolska, ale do rzeczymam ogromną prośbę czy mogłabym zobaczyć JULKĘ w realu my z synem czekamy na pozwolenie na budowę, które ciągnie się od marca tego roku,mam nadzieję że na dniach otrzymamy, Dlatego ogromna prośba o pozwolenie nam na obejrzenie sobie domu w trakcie budowy.Z góry serdecznie dziękuję TYBERIUSZ Edytowane 29 Czerwca 2010 przez TYBERIUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 03.07.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 witam wszystkich, Nareszcie zaczelismy budowe Julki, po niekonczacych sie perturbacjach geodezyjno - urzedowych.Fundamenty zalane, w poniedziałek zaczynamy budowe scian fundamentowych, ale najpierw izolacja fundamentu.Dzisiaj walczylismy z pracami zwiazanymi z drenazem opaskowym.Jutro wrzuce pare zdjec z placu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 03.07.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 witaj Aguś,jutro wrzuce zdjecie jak my zmienilismy wiatrołap -> pomysł Grześka, musze przyznac ze super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 04.07.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam Kman Bardzo się cieszę że ktoś buduje JULKĘ blisko Szczecina , wiem wiem nie jest znów tak blisko ale bliżej niż Rzeszów, czy małopolska, ale do rzeczy mam ogromną prośbę czy mogłabym zobaczyć JULKĘ w realu my z synem czekamy na pozwolenie na budowę, które ciągnie się od marca tego roku, mam nadzieję że na dniach otrzymamy, Dlatego ogromna prośba o pozwolenie nam na obejrzenie sobie domu w trakcie budowy. Z góry serdecznie dziękuję TYBERIUSZ na pozwolenie na budowe czeka sie 65 dni max. Jesli czekacie dłuzej to znaczy ze cos trzeba uzupełnic w papierach, a jezeli nie trzeba to urzad powinien dostac kare za zwłoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 04.07.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 na pozwolenie na budowe czeka sie 65 dni max. Jesli czekacie dłuzej to znaczy ze cos trzeba uzupełnic w papierach, a jezeli nie trzeba to urzad powinien dostac kare za zwłoke. Z tym terminem to powinno tak byc, ale w rzeczywistosci towyglada roznie. U nas w urzedzie jak zblizal sie termin to powiedziano zeby dac pismo ze wszczymujemy bieg sprawy (taki dupochron urzednika) rzeby urzad nie placil kary. A jesli nie napiszesz to pani daje Ci do zrozumienia, ze pozniej bedziesz miec podgorke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 06.07.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 WITAM, BUDOWA RUSZYŁA PEŁNĄ PARĄ , A TO NASZA KIEROWNICZKA BUDOWY http://images47.fotosik.pl/312/61a7d8ccce0ea1e8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwymiki 06.07.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Kilka zdjęć z początku budowy: Ławy fundamentowe zalane http://images35.fotosik.pl/166/0a2c65dfb8210329med.jpg http://images39.fotosik.pl/308/35c31006939df893med.jpg Ławy zaizolowane http://images45.fotosik.pl/313/f801ad33e304774amed.jpg Podłączenie wody już w krótce http://images43.fotosik.pl/312/c7a076747718eea5med.jpg a narazie kierowniczka napełnia zbiornik http://images40.fotosik.pl/308/40c5e60208df9b68med.jpg Odwodnienie fundamentów -> drenaż opaskowy. Odwodnienie wykonane własnoręcznie. http://images46.fotosik.pl/311/6fca75a5231c3a1cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kluchab 08.07.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 (edytowane) Moja julka czeka teraz na dach. Na etapie fundametów dom wydawał się mały ale teraz jak już stoi i pozdejmowaliśmy steple to dół jest bardzo ładny i przestrzenny , salon jest jak dla mnie bardzo duży. W projekcie wprowadziliśmy trochę zmian, powiękrzyliśmy o 20centymetrów wykurz w jadalni i przesuneliśmy w jadalni o 50 cm ścianę z dzwiami balkonowymi pomiejszjąc podcień, zlilwidowaliśmy też w salonie te wcięcia i jest bardzo ładnie, trochę zrobił się za duży balkon na górze ale salon zyskał. Zlikwidowaliśmy też łazienkę w salonie przenosząc ją do pomieszczenia gospodarczego z którego jest łazienka i korytarz z drzwiami do garażu, schody są przez to dużo wygodniejsze. Góra jest tak jak w projekcie tylko sciana kolanowa wyżej 25 cm. Pozdrawiam wszystkich Edytowane 8 Lipca 2010 przez kluchab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 08.07.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Moja julka czeka teraz na dach. Na etapie fundametów dom wydawał się mały ale teraz jak już stoi i pozdejmowaliśmy steple to dół jest bardzo ładny i przestrzenny , salon jest jak dla mnie bardzo duży. W projekcie wprowadziliśmy trochę zmian, powiękrzyliśmy o 20centymetrów wykurz w jadalni i przesuneliśmy w jadalni o 50 cm ścianę z dzwiami balkonowymi pomiejszjąc podcień, zlilwidowaliśmy też w salonie te wcięcia i jest bardzo ładnie, trochę zrobił się za duży balkon na górze ale salon zyskał. Zlikwidowaliśmy też łazienkę w salonie przenosząc ją do pomieszczenia gospodarczego z którego jest łazienka i korytarz z drzwiami do garażu, schody są przez to dużo wygodniejsze. Góra jest tak jak w projekcie tylko sciana kolanowa wyżej 25 cm. Pozdrawiam wszystkich czy mogla bym prosic o fotki , my tez te wciecia w salonie chcemy skasowac , a czy popwiekszanie wykusza o 20 cm wymaga zmian przez architekta i czy trzeba to zgłaszac ?a czy to powiekszenie jadalni mozna zrobic bez uzgadniania z architektem ? czy to sa sprawy kosmetyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts