konarski 21.03.2013 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) Konarski a Ty z perspektywy mieszkańca Julki jak się zapatrujesz na podnoszenie? Bez zmian w stosunku do tego co już kiedyś pisałem. W części mieszkalnej nie ma najmniejszego problemu z ich wysokością bo wg projektu już są na tyle wysokie, że można ustawiać pod ścianami meble typu komoda, łóżko itd. Nad garażem będzie u mnie pomieszczenie biurowe, centralnie na środku duże biurko na 2 stanowiska komputerowe więc nie musimy się wpychać pod skosy. Ghostrider trafnie to ujął, przed zakupem przecież każdy analizuje projekt i wie co kupuje, jest taki wybór projektów, że można dobrać dokładnie to czego się szuka. Gdyby podwyższenie ścianki nie wpływało negatywnie na zewnętrzną bryłę domu to możliwe, że bym to zrobił, ale widziałem na tym forum zdjęcia jak wyglądają Julki po tej zmianie i po prostu MI OSOBIŚCIE się to nie podoba bo ściana parterowa jest nieproporcjonalnie wysoka w stosunku do piętra. Podsumowując: róbta co chceta! Jak Wam wygodnie i jak Wam się podoba, to w końcu Wasze domy i to Wy będziecie patrzyli i mieszkali w nich przez kilka(dziesiąt) najbliższych lat Edytowane 21 Marca 2013 przez konarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 21.03.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 a gdzie masz wybudowane Julkę? Rzeszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 22.03.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam.Ja polecam podnieść ściankę ale tylko o jeden pustak.Przy podniesieniu o więcej musisz wydłużyc krokwie a to nie wygląda najlepiej.Aczkolwiek każdemu podoba się co innego . Ghostrider bardzo ładny kominek.Mój czeka na obudowanie,ale u mnie chyba muszą być widoczne kratki bo kominek z płaszczem .Chętnie obejrzałabym więcej fotek w trakcie obudowywania jeśli to nie problem.A granit też jest na jakimś stelażu-wzmocnieniu czy jak? Jaka grubość jest tej ławeczki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 22.03.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 U mnie kominek przed obudowaniem wyglądał tak: http://www.picshot.pl/pfiles/313252/kominek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostrider 22.03.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witam. Odpowiedz dla "adibu" Niestety nie mam wielu fotek z prac przy kominku. Podbudowanie granitu zostało wykonane z pustaków. A obudowa wkładu z płyt izolacyjnych varmsen , a potem specjalna płyta gipsowa. Grubość granitu widoczna od czoła kominka to ok. 15cm, jak będę na budowie to zmierzę dokładnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 23.03.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Czy ktoś moze robił cały parter domu w sufitach podwieszanuch i wie dokładnie ile jest tam metrów ? Ile wam wyszło średnio za m2 gruntownie szpachlowanie i gruntownie pod malowanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris i kasia 30.03.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 witam podnieśliśmy ściankę kolankową nad garażem i wynosi 100 cm a nad częścią mieszkalną ścianka ma 130 cm do tego zabudowaliśmy murłatę i wyszły jeszcze wyższe co pozwala na dużą swobodę podczas wykańczania wnętrz i funkcjonalność pomieszczeń. Oprócz tego wydłużyliśmy krokwie i zmieniliśmy o 3 stopnie kąt dachu co pozwoliło przykryć ściankę kolankową z zewnątrz. osobiście polecamy podniesienie ścianki i zamieszczam fotkę pozdro:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 02.04.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Cześć . Ktoś z Was buduje lub się wprowadził do takiego domku?? Z chęcią wraz z mężem byśmy obejrzeli jeśli ktoś by się oczywiście zgodził(woj.lubelskie i mazowieckie) Jesteśmy gotowi kupić projekt ale jeszcze myślimy...podaje email [email protected] proszę o emaila jesli ktos buduje a chciał by się pochwałic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 03.04.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 witam podnieśliśmy ściankę kolankową nad garażem i wynosi 100 cm a nad częścią mieszkalną ścianka ma 130 cm do tego zabudowaliśmy murłatę i wyszły jeszcze wyższe co pozwala na dużą swobodę podczas wykańczania wnętrz i funkcjonalność pomieszczeń. Oprócz tego wydłużyliśmy krokwie i zmieniliśmy o 3 stopnie kąt dachu co pozwoliło przykryć ściankę kolankową z zewnątrz. osobiście polecamy podniesienie ścianki i zamieszczam fotkę pozdro:bye:[ATTACH=CONFIG]180260[/ATTACH] napewno funkcjonalne , u mnie jest podniesiona scianka kolankowa i dach mamy jeszcze bardziej wydluzony . Niewiele brakuja do poziomu balkonu. wrzuce fotkje jak zrobie elewacje . O ile zima sie szybko skonczy :)POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1719510401 03.04.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam. Mam pytanie odnośnie drzwi balkonowych z łukami. Do jakich rozmiarów zmniejszaliście otwory i jakich firm macie okna. Co z gwarancją na te okna, bo niektóre firmy nie chcą dać gwarancji na okna łukowe, tym bardziej takich rozmiarów.. Czy ma ktoś okna firmy Schuco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 03.04.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Witam. Mam pytanie odnośnie drzwi balkonowych z łukami. Do jakich rozmiarów zmniejszaliście otwory i jakich firm macie okna. Co z gwarancją na te okna, bo niektóre firmy nie chcą dać gwarancji na okna łukowe, tym bardziej takich rozmiarów.. Czy ma ktoś okna firmy Schuco? tak to prawda nikt nie da ci gwarancji , jezeli chcesz zachowac wymiary okien z projektu musisz zrobic po bokach dwie stałki i jedne drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika-o2 04.04.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam. Mam pytanie odnośnie drzwi balkonowych z łukami. Do jakich rozmiarów zmniejszaliście otwory i jakich firm macie okna. Co z gwarancją na te okna, bo niektóre firmy nie chcą dać gwarancji na okna łukowe, tym bardziej takich rozmiarów.. Czy ma ktoś okna firmy Schuco? Witam Moje okna są rozmiaru takiego jak w projekcie, łukowe. Firmy Sonarol, 3 szybowe, termik. Gwarancja 10lat. Funkcje: są tylko otwierane, nie można ich uchylić. Wykonanie: pośrodku słupek stały, dodano więcej zawiasów, dodatkowo wzmocnione. Wstawione były 2 lata temu, normalnie się otwierają, nie wyginają, wszystko jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1719510401 04.04.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam Moje okna są rozmiaru takiego jak w projekcie, łukowe. Firmy Sonarol, 3 szybowe, termik. Gwarancja 10lat. Funkcje: są tylko otwierane, nie można ich uchylić. Wykonanie: pośrodku słupek stały, dodano więcej zawiasów, dodatkowo wzmocnione. Wstawione były 2 lata temu, normalnie się otwierają, nie wyginają, wszystko jest ok. Pozdrawiam Ma ktoś może te okna w wersji uchylnej? Ile je trzeba wtedy zwęzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 04.04.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 tak to prawda nikt nie da ci gwarancji Info potwierdzone u wszystkich producentów okien w kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 04.04.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Witam. Mam pytanie odnośnie drzwi balkonowych z łukami. Do jakich rozmiarów zmniejszaliście otwory i jakich firm macie okna. Co z gwarancją na te okna, bo niektóre firmy nie chcą dać gwarancji na okna łukowe, tym bardziej takich rozmiarów.. Czy ma ktoś okna firmy Schuco? Ja mam na górze okna łukowe, 3 szybowe, uchylane, bez słupka, na gwarancji, Schuco. Były zwężane ale niewiele, już nie pamiętam dokładnie o ile bo było to 2 lata temu, chyba o 10cm każde. Zimą zauważyłem, że przy zamykaniu delikatnie zaczęły obcierać w jednym miejscu i miałem to zgłosić do regulacji, ale widzę, że jak temperatury zaczęły zbliżać się do 0'C objaw ten zanika, czyli po prostu PCV pracuje przy zmianie temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 04.04.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja mam na górze okna łukowe, 3 szybowe, uchylane, bez słupka, na gwarancji, Schuco. Były zwężane ale niewiele, już nie pamiętam dokładnie o ile bo było to 2 lata temu, chyba o 10cm każde. Zimą zauważyłem, że przy zamykaniu delikatnie zaczęły obcierać w jednym miejscu i miałem to zgłosić do regulacji, ale widzę, że jak temperatury zaczęły zbliżać się do 0'C objaw ten zanika, czyli po prostu PCV pracuje przy zmianie temp. no wlasnie zwezane , a czemu nie zrobiles tak jak w projekcie? przeciez ty zawszer robisz wszystko dokladnie wedlug projektu ? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Aguś1238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 04.04.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 no wlasnie zwezane , a czemu nie zrobiles tak jak w projekcie? przeciez ty zawszer robisz wszystko dokladnie wedlug projektu ? To, że robię "wszystko dokłanie według projektu" to tylko twoje wyssane z palca stwierdzenie. Niejednokrotnie na tym forum wymieniałem zmiany jakie u siebie robiłem co też można sprawdzić cofając się na poprzednie podstrony, ale tradycyjnie Aguś1238 wie lepiej. Szkoda czasu na głupie konwersacje z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 04.04.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 moje wizualizacje , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 04.04.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 To, że robię "wszystko dokłanie według projektu" to tylko twoje wyssane z palca stwierdzenie. Niejednokrotnie na tym forum wymieniałem zmiany jakie u siebie robiłem co też można sprawdzić cofając się na poprzednie podstrony, ale tradycyjnie Aguś1238 wie lepiej. Szkoda czasu na głupie konwersacje z tobą. wiesz co nudny jestes , nie masz chyba zajecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 04.04.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 czy ktos moze robi elementy podwieszane w holu nad schodami? lub ma jakies inspiracje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts