Barth55 11.04.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Julka I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 11.04.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Tak na to patrze to chyba też się zdecydujemy na tą z podwójnym garażem.. Choć mężowi nie podobają się te podpory nad garażem(te 2 bale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekszer 13.04.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam !Też jestem z Rzeszowa. Bardzo byłbym wdzięczny za możliwość oglądnięcia Julki na żywo. Jeżeli byłoby to możliwe, proszę o kontakt ([email protected]).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gefrag 14.04.2013 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Ja buduję julkę pod Przemyślem, jestem na etapie hydrauliki i elektryki, za miesiąc będę robił tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 14.04.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 My juź po tynkach, wkońcu znowu się dużo dzieje...trzeba przyśpieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 14.04.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Jak ja Wam zazdroszczę że już macie z górki;) My jeszcze myślimy nad tym projektem ale im więcej zdjęć widzę tym bardziej się przekonuje:) Ale pewności nabiorę po obejrzeniu w realu;) Jak wyzdrowieję będę dzwonić Pozdrowienia dla Julkowiczów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 16.04.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) czy ma ktos zdjecia balkonu z tylu domu? interesuje mnie czy macie rynny czy blache przy balkonie ? zastanawiam sie co tam zrobic jak zabezpieczyc , dzieki wojtekszer wyslalam ci dwa maile w sprawie obejrzenia domu, dostales? Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez Aguś1238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daimio 16.04.2013 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 czy ma ktos zdjecia balkonu z tylu domu? interesuje mnie czy macie rynny czy blache przy balkonie ? zastanawiam sie co tam zrobic jak zabezpieczyc , dzieki wojtekszer wyslalam ci dwa maile w sprawie obejrzenia domu, dostales? Ja mam obróbkę blacharską ale nie zdała egzaminu. Woda ścieka z balkonu i rozpryskuje się na parapecie okna powodując zaciek na elewacji. Po zimie w tym miejscu tynk wygląda jakby miał z 10 lat. a nie 10 miesięcy. Prawdopodobnie będziemy montować tam rynnę. Jak coś wymyślę z Wykonawca to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 16.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja mam obróbkę blacharską ale nie zdała egzaminu. Woda ścieka z balkonu i rozpryskuje się na parapecie okna powodując zaciek na elewacji. Po zimie w tym miejscu tynk wygląda jakby miał z 10 lat. a nie 10 miesięcy. Prawdopodobnie będziemy montować tam rynnę. Jak coś wymyślę z Wykonawca to dam znać. dzieki , tez mysle o rynnie, ale mam jeszcze jeden problem nie polozylam plytek na zime i foli i przemiekl balkon (nie mial kto sniegu zgarniac na budowie) czy to ze balkon przmieka to znaczy ze izolacja zle zrobiona , bo jestem gotowa zrobic ten balkon od nowa jak trzeba ale wiem ze gosciu robil dobra izolacje, czy moze to powod ze nie ma tej foli i plytek , napiszcie jak wyrobiliscie izolacje balkonu nad salonem , co daliscie pod plytki ? czy ktos uzywal Sopro DSF 523 Zaprawa uszczelniająca elastyczna jednoskładnikowa? czy ktos uzywal foli epdm, bo czytam na forach ze tez mozna do balkonow stosowac? Edytowane 16 Kwietnia 2013 przez Aguś1238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 16.04.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 dzieki , tez mysle o rynnie, ale mam jeszcze jeden problem nie polozylam plytek na zime i foli i przemiekl balkon (nie mial kto sniegu zgarniac na budowie) czy to ze balkon przmieka to znaczy ze izolacja zle zrobiona , bo jestem gotowa zrobic ten balkon od nowa jak trzeba ale wiem ze gosciu robil dobra izolacje, czy moze to powod ze nie ma tej foli i plytek , napiszcie jak wyrobiliscie izolacje balkonu nad salonem , co daliscie pod plytki ? czy ktos uzywal Sopro DSF 523 Zaprawa uszczelniająca elastyczna jednoskładnikowa? czy ktos uzywal foli epdm, bo czytam na forach ze tez mozna do balkonow stosowac? W takim razie balkon ma źle wykonaną hydroizolacje skoro już przecieka. Ja robiłem jesienią oba balkony sam osobiście i nic nie cieknie. U mnie wyliczając od najniższej warstwy dałem: - warstwa spadkowa - lepik na zimno (z pomalowaniem około 20cm ściany) - papa na lepik (zawinięta i doklejona na ścianę) - folia (zawinięta i doklejona na ścianę) - styropian - folia (zawinięta i doklejona na ścianę) - wylewka 5cm zbrojona siatką + włókno szklane, spadek ~1,5cm - grunt Wszystkie powyższe warstwy (bez wylewki aby uniknąć mostka) dochodzą do pustaka ściany (wycinałem izolację którą później wkleiłem ponownie). Na balkonie nad salonem zrobiłem szalunek i powiększyłem płytę balkonu o ile dobrze pamiętam o 8cm z każdej strony aby spływająca woda nie płynęła prosto na elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 16.04.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 W takim razie balkon ma źle wykonaną hydroizolacje skoro już przecieka. Ja robiłem jesienią oba balkony sam osobiście i nic nie cieknie. U mnie wyliczając od najniższej warstwy dałem: - warstwa spadkowa - lepik na zimno (z pomalowaniem około 20cm ściany) - papa na lepik (zawinięta i doklejona na ścianę) - folia (zawinięta i doklejona na ścianę) - styropian - folia (zawinięta i doklejona na ścianę) - wylewka 5cm zbrojona siatką + włókno szklane, spadek ~1,5cm - grunt Wszystkie powyższe warstwy (bez wylewki aby uniknąć mostka) dochodzą do pustaka ściany (wycinałem izolację którą później wkleiłem ponownie). Na balkonie nad salonem zrobiłem szalunek i powiększyłem płytę balkonu o ile dobrze pamiętam o 8cm z każdej strony aby spływająca woda nie płynęła prosto na elewację.dzieki za info trzeba bedzie robic pewnie od nowa , ale dobrze ze teraz wyszlo, etapy brzmia podobnie co piszesz nie wim co spartaczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CiortCzyKasia 17.04.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witajcie.Jeszcze raz ponawiam pytanie czy ktos buduje w woj mazowieckim lub lubelskim. Już mi Sidoraki odpisał i będę się wybierać ale może ktoś jeszcze;) ozdrawiam Kasia i Konrad:) Kasiu zapraszam do siebie na Białołękę jestesmy na etapie wykonczeniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 17.04.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Kasiu zapraszam do siebie na Białołękę jestesmy na etapie wykonczeniówki Z przyjemnością skorzystam z takiej okazji;) Napisałam pw;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 17.04.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 idziemy jak burza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 17.04.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Gratuluję a mam pytanie co zrobiliście w tym pomieszczeniu gospodarczym? Bo widzę,że jakieś okienko macie inne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eqs 17.04.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam wszytskich budujacych My wspólnie z żoną ruszyliśmy w tym roku. Budujemy dom na dolnymsląsku w okolicy Świdnicy. Mam pytanie do bardziej zaawansowanych inwestorów. Czy likwidowaliscie różnice wysokości pomiędzy garażem a czescia mieszklana ? W projekcie jest różnica wynosząca (jeżeli dobrze pamiętam 18 cm) Z góry dziękuję PS. Bede również bardzo wdzieczny jeżeli ktoś z użytkowników miałby ochotę i oczywiście czas pokazać swoją Julke ( głównie w dolnosląskim) bo aspekt sciany kolankowej jest dla nas bardzo problematyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 17.04.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Gratuluję a mam pytanie co zrobiliście w tym pomieszczeniu gospodarczym? Bo widzę,że jakieś okienko macie inne;) zamiast pomieszczenia gospodarczego jest łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 17.04.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Tak właśnie myślałam..Bo malutkie okienko:) Rozumiem,że na pokój to się pomieszczenie nie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 17.04.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Okazalo sie ze izolacja balkonu jest wporzadku tylko poniewaz nie mamy jeszcze elewacji nie zostala dokonczona , jest tylko do sciany, plama jest kolo tej belki w salonie co wystaje . Izolacja między ścianą, a stropem nie jest wykonana i to tamtędy woda dostała się do salonu. Wszystko to wymaga uszczelnienia wierzchniego na wylewce, pod płytki z wywinięciem na ścinę w trakcie wykonywania robót zewnętrznych i elewacyjnych. Po prostu na ścianie leżało lepiej jak pół mtra śniegu i w trakcie odwilży woda poszła w ścianę. Bedzie jeszcze izolacja , ze szlamu dwuskładnikowego z odpowiednim osiatkowaniem itp Takze powinno byc dobrze . dla mnie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 17.04.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 jakie plytki na balkon kupujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts