kasiachnuna 17.04.2013 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Może ma z ktoś z Was zdjęcia z tego pomieszczenie gospodarczego co jest przejście do garażu i mógłby zamieścić,Będę wdzięczna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth55 24.04.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2013 Hej. Mamy problem. W chwili obecnej jesteśmy na etapie malowania ścian, układania podłóg itp. Wcześniej ani my, ani nikt z naszych wykonawców nie podpowiedział nam o zamontowaniu na poddaszu, na sufitach (mocowaniu płyt k-g lub na balach drewnianych więźby dachowej), haków do żyrandoli. Czy ktoś może nam podpowiedzieć, podsunąć pomysł - jak na naszym etapie prac, zamontować takie haki nie niszcząc sufitów z płyt. Zdjęcia robiłem po montażu kabli elektrycznych ale tylko na ścianach, nie zrobiłem zdjęć sufitów, nie wiem w którym miejscu jest belka lub metalowy stelaż. Dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaZG 25.04.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 witam. zaczelam budowe JULKI 2 prosze doswiadczonych julkowiczow o pomoc. Wiem z forum, ze spizarka zamieniana jest na toalete ( czy bez problemu miesci sie wc i umywalka i w ktorym jest ona miejscu ). Czy konieczne jest poszerzenie tego pomieszczenia kosztem sieni? Przepraszam, za brak polskich liter ale mam niemieckiego laptopa - czekam na cenne rady i dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1719510401 25.04.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) witam. zaczelam budowe JULKI 2 prosze doswiadczonych julkowiczow o pomoc. Wiem z forum, ze spizarka zamieniana jest na toalete ( czy bez problemu miesci sie wc i umywalka i w ktorym jest ona miejscu ). Czy konieczne jest poszerzenie tego pomieszczenia kosztem sieni? Przepraszam, za brak polskich liter ale mam niemieckiego laptopa - czekam na cenne rady i dziekuje My robimy WC z części wydzielonej z pomieszczenia gospodarczego, zostaje przejście do garażu-wąski hol. Bez powiększenia spiżarki wc byłoby za małe. Zresztą kuchnia też nie jest za duża i spiżarka się przyda, poza tym nie chcieliśmy okna od wc od frontu przy drzwiach . Ale to indywidualna sprawa każdy ma inne potrzeby, my nie potrzebujemy dużego holu, planujemy garderobę w pomieszczeniu nad garażami (Julka 3). Pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez ANNA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 25.04.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 spiżarka jest za mala na WC, my lazienke na dole zrobilismy tam gdzie jest pom. gosp. Pierwotna spiżarka należy do wiatrołapu. A spiżarka jest w pomieszczeniu pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 25.04.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 a to nowości z dzisiaj...super jak tak dużo się dzieje bo widać efekty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 25.04.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ładne drzwi. Zastanawia mnie tylko czemu otwierane do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 25.04.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Ładne drzwi. Zastanawia mnie tylko czemu otwierane do środka? ponieważ takie są zalecenia producenta. Można byłoby się uprzeć i zrobić je otwierane na zewnątrz ale zawiasy byłyby też od zewnątrz. Nam to nie przeszkadza bo wiatrołap powiększyliśmy więc drzwi otwierają się na ścianę od łazienki a na lewo jest cały wiatrołap. Ponoć to przypadłość Polaków otwierać drzwi na zewnątrz w domkach.Oczywiście na samym początku też tak wyobrażalam sobie że będą otwierane na zewnątrz, tak naprawdę to chyba kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartaZG 26.04.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 mi zalezy na tym, zeby w pomieszczeniu gospodarczym byl niewielki pokoik dla gosci dlatego szukam alternatywy dla wc i dlatego zastanawialam sie nad zmiana spizarki na wc a w miejcu wc na dole bylaby spizarka. Strych chce zagospodarowac w polowie na pralnie z suszarnia a na drugiej garderobe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moko84 26.04.2013 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Witam, może zdjęcia WC na dole, bez zmiany jego parametrów , pomogą tym którzy mają problem z podjęciem decyzji o zamianie przeznaczenia pomieszczeń (spiżarki i WC) Nie wiem czy udało mi się załączyć zdjęcia, także proszę o wyrozumiałoćś. Osobiście nie wyobrażam sobie zamiany tych pomieszczeń, spiżarka obok kuchni znacznie ułatwia w niej pracę W załączniku także nie do końca wykończoną jeszcze kuchnię spiżarka jest za mala na WC, my lazienke na dole zrobilismy tam gdzie jest pom. gosp. Pierwotna spiżarka należy do wiatrołapu. A spiżarka jest w pomieszczeniu pod schodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moko84 26.04.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 W załączniku jeszcze kilka zdjęć, łazienka mała + spiżarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 26.04.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 W domach których byłam to drzwi wejsciowe były otwierany do wewnątrz tylko do laZienki na zewnątrz ale jak u nas będzie to nie wiem . Nie wystawie dopóki wszystkie ekipy nie wyjdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 29.04.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 kilka fotek z wykańczania julki. przepraszam za jakośc zdjęc ale robione telefonem.... Widzę na ostatnim zdjęciu, że macie w salonie żyrandol z tej samej kolekcji co my Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzena16061987 29.04.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Ile metrów betonu zamawialiście na zalewanie stropu teriva???????bardzo pilnie proszę o podpowiedź bo muszę zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1719510401 30.04.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Ile metrów betonu zamawialiście na zalewanie stropu teriva??????? bardzo pilnie proszę o podpowiedź bo muszę zamówić Zamawialiśmy beton B20 22-23 m3 (z garażem, który jest poszerzony 0,5 m bez schodów) grubość wylewki 7 cm. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez ANNA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiachnuna 01.05.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 "SIDORAKI" Bardzo dziękujemy za możliwość obejrzenia Waszego domku... Jest przepiękny... Pozdrawiamy Kasia i Konrad:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robszw 03.05.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Witam na forum i jako że to mój pierwszy wpis pozdrawiam wszystkich budujących Julkę. Przymierzamy sie do budowy Julki 3 w Rudach niedaleko Rybnika,mieszkamy w Zabrzu. Zaczynamy sprawy papierkowe, działkę juz mamy. Chcielibyśmy rozwiać resztki obaw przed zakupem projektu i związku z tym obejrzeć ten dom na żywo. Czy buduje ktoś "po sąsiedzku" i znalazłby chwilę czasu na oprowadzenie po budowie. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 05.05.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Prace nad elewacja w trakcie trwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netsplit 07.05.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Prace nad elewacja w trakcie trwają Sztukateria jak z cygańskiej chaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś1238 07.05.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Sztukateria jak z cygańskiej chaty. nie musi ci sie podobać , pokaz swoją , moze byś coś napisał o swojej budowie bo to chyba twój pierwszy post na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts