Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich. Właśnie wczoraj zakupiłem projekt Julka 3. Zaraz po otrzymaniu go lece do projektanta zrobic pare zmian:

-piwnice pod całym domem tam będzie kotownia pralnia suszarnia

-jedno okno w kuchni eliminuje

-eliminacja wykusza

- cały strop monolityczny

-wc przeniesione do pomieszczenia gospodarczego

-podniesienie ścianki kolanowej

-dodanie 2 okien do garażu

-wejście do garażu i piwnicy bendę chciał umiejscowic w byłym wc na dole zabaczymy co powie projektant

-caośc będzie budowana z pustaka ceramicznego na 44cm

a potych zmianach zaraz po pozwolenie na budowe. Szkoda że tyle to trwa w tych urzędach.

Czy może buduje ktoś na śląsku w okolicha Żor chętnie zobaczyłbym julkę na Żywo.

Uważam że Julka jest bardzo ładnym projektem za wszelkie uwagi dziękuje.

Pozdro edas:rolleyes:

-wejście do garażu i piwnicy bendę chciał umiejscowic w byłym wc na dole zabaczymy co powie projektant

U nas jest tak jak planujesz, dzięki temu mamy większą łazienkę na dole. W przejściu są 2 szt drzwi (od salonu i garażu). Są one o stopień niżej od podłogi więc żaden kurz nie nawiewa do salonu.

U nas jest wneka prysznicowala kosztem pokoju i dzieki temu nie wystaje prysznic w lazience.

[ATTACH=CONFIG]192414[/ATTACH]

Witam wszystkich. Forum śledzie od bardzo dawna, budujemy Julke IV w pomorskim:) Jestesmy prawie na etapie stropu.

Mam prosbe do Barber-a. Czy mógłbyś pokazac zdjecie schodow a konkretnie klatki w miejscu w ktorym wchodzi sie na pokoj nad garazem, podoba mi sie Twoje rozwiazanie.

Na pewno wiele osób zdecydowało sie na kominek na bocznej scianie salonu,, a nie centralnie w rogu, jak wymysliliscie obudowę wlotu komina który jest dosc daleko od sciany bocznej, poprosze fotki

Zobacz jak ja to robiłem, może Cię coś to nakieruje: http://dom.konarski.eu/kominek.jpg

Jest też widok 3D od tyłu.

zobacz jak ja to robiłem, może cię coś to nakieruje: http://dom.konarski.eu/kominek.jpg

jest też widok 3d od tyłu.

witam a mozna prosić dokładniejsze zdjęcie jak pan obudował ten wlot komina od zewn.-jak prezentuje sie to w całosci z tym kominkiem, bo o takim kominku dwu szybowym dokładnie myslimy

witam wszystkich "symaptyków Julki"... :) Dzięki za wszystkie posty, które są bardzo przydatne... Jesteśmy obecnie na etapie papierologi :( ale w następnym roku chcemy ruszyć z budową właśnie Julki... I tu niski ukłon do wszystkich, którzy mają już Julke w okolicach Krakowa lub Rzeszowa... - czy jest ktoś taki kto już ma wykończony domek w tym rejonie i można by było go odwiedzić i oglądnąć to "cudo" :D..

proszę o kontakt przez forum lub na maila: [email protected]

dzięki i pozdr!

Edytowane przez fini
literówka

Witam, mam do odsprzedania projekt domu Julka z garażem 2 stanowiskowym i 4 spadowym dachem. Gwarantuję, że projekt jest czyściutki, wszystko z nim w porządku, odsprzedaję, bo zmieniły się plany na życie. Naprawdę warto, można zaoszczędzić kilka stówek. Kontakt do mnie to gg 9715560, e-mail: [email protected]. Jestem z podkarpacia.

Do wszystkich tych którzy mają ten etap juz za sobą: ile bloczków idzie na fundamenty (Julka 3 czyli garaż podwójny) bo w projekcie jest 1300 a z wyliczeń wychodzi ok 1700 ??? Ile to daje warstw? I pytanie do prawdziwych fachmanów:) czy ktoś próbował tak pokombinować żeby na półpiętrze zlikwidować te dwa schodki nad garaż. Myślę o tym żeby obniżyć podłogę w garażu o 10 cm, obniżyć strop garażu o 20 cm ale nadal brakuje mi ok 20cm. Mógłbym wtedy położyć terive nad garażem jako 6m belki wszystkie równolegle, pozbyłbym się podciągu w garażu no i najważniejsze uprościłbym sobie zycie bez tych stopni, zwłaszcza że planuje nad garażem zrobić łazienkę. Jest też jeszcze opcja dołożenia jednego schodka i wyciągnięcie schodów z parteru bardziej do środka domu ale chyba beda wtedy za bardzo ingerować w poruszanie się po dole... Pozdrawiam wszystkich