robszw 30.06.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Dzięki Randall, u mnie wstępnie za więźbę wołają ok 800 pln / m3 netto x 13 m3 ok 10 tys z impregnacją Mi na 6 warst wyszło ok 1200 szt. Bloczki 12 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ataa 02.07.2013 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 My mamy strop na jednym poziomie, ale to garaż został podniesiony.Jeśli chodzi o schody pomyśl o dodatkowym stopniu zabiegowym w miejscu spocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras82 02.07.2013 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Wyceniłem właśnie więźbę na Julka 3. Cena drewna+prefabrykacja 14500 netto. Jak u Was kształtowała się cena więżby na Julkę ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi U mnie bardzo podobnie: - 9800 netto drewno - 4800 netto maszynowe docięcie więźby. Przy czym w moim przypadku mam uzgodnione z wykonawcą, że koszt docięcia jest po jego stronie, gdyż to ułatwia mu życie i skraca czas pracy, i nie musi on płacić więcej pracownikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robszw 02.07.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) My mamy strop na jednym poziomie, ale to garaż został podniesiony. Jeśli chodzi o schody pomyśl o dodatkowym stopniu zabiegowym w miejscu spocznika. Myslałem ale wydaje mi sie ze idac ciemna noca po schodach nie spodziewa sie nikt na spoczniku dodatkowego stopnia i np dzieci albo ktos z gosci sturla mi sie po schodach ale dzieki za pomysł. A co do podniesienia garażu to jak to wyszło? O ile podniesliscie garaż? Czy zmniejszyła się wysokosc pomieszczenia nad garażem, czy podnieśliście równocześnie ściankę kolankową. No i ile schodków teraz prowadzi nad garaż ze spocznika? Edytowane 2 Lipca 2013 przez robszw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuniaoo 03.07.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Wyceniłem właśnie więźbę na Julka 3. Cena drewna+prefabrykacja 14500 netto. Jak u Was kształtowała się cena więżby na Julkę ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Nasza więźba kosztowała coś ok 12000. zamawialismy w długosiodle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martuniaoo 03.07.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 dziękujemy forumowiczom za podanie namiarów na firmę domilas z Tomaszowa Maz. Nasze drzwi z dwoma naświetlami bocznymi kosztowały nas 4.850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 05.07.2013 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 i jeszcze dwa: [attach=config]168416[/attach][attach=config]168417[/attach] prosze mi napisać jakiej szer. Macie tę sciankę-przegrodę do prysznica, oraz widzę dalej ze prysznic jest już gotowy ale bardzo słabo widoczne zdjęcie-jak ma się prosty prysznic do wejścia-nie jest za wąsko, czy macie brodzik, czy na kaflach, prosze dokładniejsza fotkę i innych również o fotki łazienek górnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 11.07.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 prosze mi napisać jakiej szer. Macie tę sciankę-przegrodę do prysznica, oraz widzę dalej ze prysznic jest już gotowy ale bardzo słabo widoczne zdjęcie-jak ma się prosty prysznic do wejścia-nie jest za wąsko, czy macie brodzik, czy na kaflach, prosze dokładniejsza fotkę i innych również o fotki łazienek górnych Witam. Też mamy problem z tym wejsciem. Generalnie chyba zdecydujemy sie na prysznic w wymiarze 90x90 i troszeczkę skrócimy pólke na której będą stały umywalki. A swoją drogą KTO TO PROJEKTOWAŁ! Jakis bezmyślny człowiek, nazywający się architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 11.07.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 My mamy sciankę o szer. około 95 cm, kabina półokrągła 90x90 na płytkach. Nie mamy zdjęc, bo to dopiero koncepcja. A nasza łazienka miała wyglądac tak, ale będzie wygladać inaczej (hahaha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 11.07.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Długo mnie nie było...kolejny etap budowy, przynajmniej widać postępy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barber 11.07.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 [ATTACH=CONFIG]200018[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]200019[/ATTACH]My mamy sciankę o szer. około 95 cm, kabina półokrągła 90x90 na płytkach. Nie mamy zdjęc, bo to dopiero koncepcja. A nasza łazienka miała wyglądac tak, ale będzie wygladać inaczej (hahaha) Jakoś nie moge tej koncepcji odnieść do Julki, przynajmniej na pierwszym zdjęciu ze względu na to, że są zupełnie inaczej skosy (przynajmniej u nas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 11.07.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 [attach=config]200018[/attach][attach=config]200019[/attach]my mamy sciankę o szer. Około 95 cm, kabina półokrągła 90x90 na płytkach. Nie mamy zdjęc, bo to dopiero koncepcja. A nasza łazienka miała wyglądac tak, ale będzie wygladać inaczej (hahaha) dzieki graziak za fotki to jest własnie to czego sie obawiam prysznic 90 półokrągły nachodzi mocno na wejście, gdybyśmy przewidzieli to wczesniej ta scianka grodząca poszła by częściowo na komin i zyskało by sie wiecej miejsca na prysznic, ale powiem szczerze łazienka jest fajna duza, ale na prysznic gdzie indziej nia ma miejsca, widze jeszcze ze robią pod skosem, tam gdzie jest wc, ale nikt sie chwali jak wyglada w zabudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 12.07.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Jakoś nie moge tej koncepcji odnieść do Julki, przynajmniej na pierwszym zdjęciu ze względu na to, że są zupełnie inaczej skosy (przynajmniej u nas). Dziwne, my nic nie zmienialismy w tej łazience, wszystko jest tak jak w projekcie, tylko scianka podniesiona o jeden pustak. Mamy wersję pierwotną Julki, patrząc od frontu garaż po lewej stronie. Długość ścianki prysznicowej (od futryny drzwi do ścianki prysznicowej ma 120 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 12.07.2013 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 DAIMIO!!!Bardzo Cie prosze o kilka fotek łazienki na górze. Chodzi konkretnie o wejście do niej. Żeby mozna było zobaczyc jak jest szeroko i jesli byłabyś tak dobra podałabyś jeszcze dokładnie wymiary tych ścian pod prysznicem i półki umywalkowej oraz wymiaru prysznica. Jak szerokie jest wejście (ile cm?) i czy można swobodnie wchodzic do tej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daimio 13.07.2013 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 DAIMIO!!! Bardzo Cie prosze o kilka fotek łazienki na górze. Chodzi konkretnie o wejście do niej. Żeby mozna było zobaczyc jak jest szeroko i jesli byłabyś tak dobra podałabyś jeszcze dokładnie wymiary tych ścian pod prysznicem i półki umywalkowej oraz wymiaru prysznica. Jak szerokie jest wejście (ile cm?) i czy można swobodnie wchodzic do tej łazienki. Zdjęcia i pomiary zrobię jutro jak będę w domu i ... posprzątam łazienkę. Drzwi mają mieć standardową szerokość skrzydła 80 cm. Piszę maja mieć bo jeszcze ich nie posiadamy. Brodzik narożny półokrągły 90 x 90 cm. Obecnie mogę powiedzieć, że wejście jest wygodne. Zabudowa umywalek jest wykończona na półokrągło, brodzik jest również półokrągły co powiększa przejście i pozwoliło na zamontowanie kabiny z jednym skrzydłem - otwierają się bez problemów i z dużym zapasem w stosunku do zabudowy. P.S. Jestem rodzaju męskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daimio 28.07.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 DAIMIO!!! Bardzo Cie prosze o kilka fotek łazienki na górze. Chodzi konkretnie o wejście do niej. Żeby mozna było zobaczyc jak jest szeroko i jesli byłabyś tak dobra podałabyś jeszcze dokładnie wymiary tych ścian pod prysznicem i półki umywalkowej oraz wymiaru prysznica. Jak szerokie jest wejście (ile cm?) i czy można swobodnie wchodzic do tej łazienki. Przepraszam, że sprzątanie trwało dwa tygodnie, ale mam mnóstwo spraw na głowie (podlewanie trawnika) i cierpię na chroniczny brak czasu. Wklejam dwa zdjęcia wejścia do łazienki. http://images61.fotosik.pl/26/ab46e4b289e16a51med.jpg http://images64.fotosik.pl/27/2405a107dd99025fmed.jpg Nadal bez drzwi, które stoją w garażu gotowe do wstawienia, ale ja tam wolę olewać - "lubie te robote". Wymiary, o które prosiłaś to: - drzwi 80 cm - od drzwi do kabiny 74 cm - brodzik narożny ćwierćokrągły 90 cm - ściana "kibelkowa" 145 cm (do ścianki kolankowej oczywiście) - przejście w najwęższym miejscu 85 cm - od drzwi do zabudowy umywalek 95 cm. Jak wstawię drzwi to zrobię zdjęcia i napiszę czy nie jest jakoś bardziej ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 70 29.07.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 wklejam bardzo niewyrazne zdjęcie.. Mam nadzieję że coś zobaczycie:-) u nas prysznic tak jak w projekcie [attach=config]189606[/attach] sidoraki czy mógłbyś wkleić wyrazniejsza fotkę-prysznic, a wejście do łazienki, jak kwadratowy prysznic ma sie do szerkokosci wejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ataa 08.08.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2013 Co tu taka cisza?Jakie tynki stosujecie ... pozdrawiam sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konarski 09.08.2013 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Pewnie wszyscy działają na budowach O jakie tyki pytasz, wewnętrzne czy zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juswan 13.08.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam czy byla by możliwość wyslania zdjec instalacji tzn piec, podlogówka i grzejniki w trakcie budowy! My jestesmy na etapie instalacji bardzo prosze [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts