Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po zdjęciach zamieszczonych przez "skrzych2008" wydaje mi się, że schody prowadzące na poddasze strasznie dominują, chociażby patrząc z perspektywy salonu. Czy osoby budujące Julkę mogą wstawić zdjęcia? Jak to u Was wygląda i jakie są Wasze odczucia w tym aspekcie?

Według mnie nie są dominujące a wręcz ładnie wykonane są ozdobą wnętrza... no ale to tylko moje zdanie;)

Witam, az milo popatrzec na nowe fotki. Obecnie zastanawiam się nad kostka i brama przesowna czy ktoś może polecić sprawdzone marki i podać przybliżone ceny . Dziękuje i pozdrawiam

Witam

Jestem z Rzeszowa. Czy istnieje możliwość oglądnięcia Pani domu? Proszę o kontakt na [email protected]

Po zdjęciach zamieszczonych przez "skrzych2008" wydaje mi się, że schody prowadzące na poddasze strasznie dominują, chociażby patrząc z perspektywy salonu. Czy osoby budujące Julkę mogą wstawić zdjęcia? Jak to u Was wygląda i jakie są Wasze odczucia w tym aspekcie?

Witam, nasze schody jeszcze niestety nie są skończone i nie wyglądają tak jak powinny, barierki prowizoryczne z surowego drewna z Castoramy, podstopnice jedynie pomalowane białą farbą do betonu, a na stopniach naklejona wykładzina, żeby beton nie roznosił się po domu.

Jak schody są skończone to wyglądają o wiele lepiej, poszperaj po stronach ponieważ niektórzy wklejali zdjęcia schodów.

Pozdrawiam wszystkich JULOMANIAKÓW

Czołem, okna dachowe mam trochę większe, 140 cm na 95 cm FAKRO

Pozdrawiam,

Krzysztof[/quote

Dzięki Krzychu i wklejaj bracie te zdjęcia, ile tylko masz bo aż miło popatrzec...:) Ja tez buduje odbicie lustrzane ale mam dopiero stan 0. I widzę że wyjscie na taras masz otwierane a nie suwane- też tak chcę zrobić, sprawdza się ??

Pzdr Robert

Hej, jeśli chodzi o wyjście na taras to, przede wszystkim w moim przypadku było to tańsze rozwiązanie i jeśli będzie taka potrzeba, to wyjście na taras mam w pełnej szerokości. Ciężko to skonfrontować z drzwiami przesuwanymi, muszą się wypowiedzieć Ci co takie posiadają.

Pozdrawiam wszystkich JULKOMANIAKÓW :)

• 2 weeks później...

Witam wszystkich Julkomaniaków :welcome:,

właśnie jestem po lekturze Waszego forum. Internet jest wielki. Też zakochaliśmy się w JULCE III. Jeszcze kilka poprawek i staniemy się posiadaczami projektu. Zapewne w okolicach Wrocławia stoi już JULKA III. Byłabym bardzo wdzięczna za możliwość zobaczenia już zrealizowanego projektu. Gdyby ktoś mógł udostępnić proszę o informację na adres: [email protected] :yes:

pozdrawiam:bye:

DAIMIO!!!

Bardzo Cie prosze o kilka fotek łazienki na górze. Chodzi konkretnie o wejście do niej. Żeby mozna było zobaczyc jak jest szeroko i jesli byłabyś tak dobra podałabyś jeszcze dokładnie wymiary tych ścian pod prysznicem i półki umywalkowej oraz wymiaru prysznica. Jak szerokie jest wejście (ile cm?) i czy można swobodnie wchodzic do tej łazienki.

Witam po przerwie.

Wejście do łazienki po wstawieniu drzwi nie zrobiło się bardziej ciasne. Wygląda to tak:

http://images62.fotosik.pl/241/f837ec1433eec0damed.jpg

A po otwarciu drzwi kabiny:

http://images63.fotosik.pl/241/8bb14c53725658b2med.jpg

A teraz coś z zupełnie innej beczki.

"Winter is coming."

http://images65.fotosik.pl/241/ee99a1526a88072bmed.jpg

Magazynek w Julce jest całkiem pojemy. Tak wyglądają trzy tony pelletu i tona brykietu.

Witajcie, wiem, że pytanie pojawiało się setki razy, ale może ktoś napisać jaki jest koszt budowy Julki z wielospadowym dachem do stanu surowego otwartego? Dach z dachówki. Zależałoby mi na w miarę aktualnych informacjach, bo projekt ma już kilka lat, a koszty budowy jednak się zmieniały w tym czasie. Mam kilka upatrzonych projektów, Julka najbardziej odpowiada moim gustom i temu co ma mieć mój dom, ale obawiam się, że może być trochę za duża i przede wszystkim - za droga. Rozważamy budowę, może nie już. Zastanawiam się czy koszt podany w projekcie (409tys. zł) jest realny? Biorąc pod uwagę, że na wejście mogę mieć garaż w stanie surowym i bez wykańczania przestrzeni nad garażem, a na samej stolarce oszczędzam ok. 20tys. zł. Edytowane przez melleczka

Jestesmy w trakcie budowy Julki,i uwierz ze koszty są o wiele mniejsze niż w projekcie. Wiadomo, że nie kupujemy materiałów w pierwszym lepszym składzie budowlanym nie patrząc na ceny tylko szukamy gdzie okazje cenowe. Bo nikt nie chce przepłacać.

Jestesmy w trakcie budowy Julki,i uwierz ze koszty są o wiele mniejsze niż w projekcie. Wiadomo, że nie kupujemy materiałów w pierwszym lepszym składzie budowlanym nie patrząc na ceny tylko szukamy gdzie okazje cenowe. Bo nikt nie chce przepłacać.

Pocieszyłaś mnie:rolleyes: Mój mąż jest trochę fachowcem, więc tynki, gładzie, malowanie, podłogi, sufity by sam robił, a tu też trochę na robociznę idzie. Masz może jakieś zdjęcia Waszego domku?:rolleyes:

Jakie jest spalanie takiego peletu zimą(ile worków tygodniowo), powiedzmy przy temperaturze minus 5-10'C?

Jak taka lekka zima to ok. 120 kg (pełny zasobnik) na tydzień, jak temperatura spadała do -20 to zasobnik wystarczał na 5 dni. Worki są różne, zależnie od firmy i wielkości pelletu - 15, 20 i 25 kg. Zobaczymy jak będzie w tym roku bo dopiero pod koniec zimy opanowałem piec i ogrzewanie podłogowe no i nie miałem drzwi wewnętrznych.