antki2 04.03.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witajcie, jestem na etapie wyboru ogrzewaniaPewne jest że: W piwnicy ~ 120m2 kalafiory (piec gazowy kondensat)na parterze 100m2 podłogówka + kominek (jeszcze nie wiem jaki)poddasze 100m2 kalafioryTojest juz pewne Pytanie brzmi co wybrać jako dodatkowe żródło taniego ogrzewania kiedy jestem w domu. Raczej zawsze bedę miał coś drewnianego do spalenia, więc myślałem o dodatkowym kotle "na wszystko" w piwnicy, ale to też parę tysi kosztuje...Z drugiej strony czy nie lepiej zainwestować w wypasiony kominek z płaszczem wodnym i grzać nim i podłogówkę kalafiory i CWUJednak słyszałem kiepskie opinie o kominkach z płaszczem wodnym...? A może kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza ponoć jest tańszy ale tu przewiduje problem komfortowego zgrania z hydraulicznym sytemem kalafiorów i podłogówki.... Myślałem też o kolektorach jednak wstepny koszt 13000 to jak podzielę przez rachunki w blokach za podgrzanie wody na moja rodzine 100zł to uwzgledając dodatkowe koszty eksploatacji solarów czas zwrotu inwestycji to 15 lat co robić Czy ktoś korzysta z kominka z płaszczem Wodnym i jest z niego zadowolony....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sąsiad 04.03.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 zawsze mi mówiono, ze w piwnicy to pieczarki, a nie kalafiory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 zawsze mi mówiono, ze w piwnicy to pieczarki, a nie kalafiory... widzisz, a on nawet na poddaszu zaplanował kalafiory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 04.03.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 zawsze mi mówiono, ze w piwnicy to pieczarki, a nie kalafiory... Nieprawda, BOCZNIAKI !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antki2 04.03.2009 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Czy ktoś bedzie łaskaw merytoryczną poradę zapodać...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 04.03.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts