piotr0805 04.03.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam szukam niezbednych informacji na temat ukladania dachowki karpiowki na koronke za wszystkie informacje bede bardzo wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.03.2009 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A tak konkretnie to jakich informacji bo samo układanie jest niezmiernie proste! Każdy poziomy rząd składa się z dwóch warstw dachówek, pierwszą montujemy na łatach a drugą na już położonych dachówkach z przesunięciem o pół szerokości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WanKon 05.03.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Są dostępne w hurtowniach bud poradniki KORAMICA. Wszystkie aspekty i punkty montażu opisane i rozrysowane. Panie Andrzeju Wilhelmi, kiedy Pan śpi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 05.03.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A tak konkretnie to jakich informacji bo samo układanie jest niezmiernie proste! Każdy poziomy rząd składa się z dwóch warstw dachówek, pierwszą montujemy na łatach a drugą na już położonych dachówkach z przesunięciem o pół szerokości. Pozdrawiam. Może i proste, ale chyba tylko w teorii. Karpiówka nie wybacza błędów. Jeśli więźba nie będzie dobrze (prosto) wykonana, będzie to bardzo dobrze widoczne po ułożeniu dachówki. Każdy błąd ułożenia będzie na karpiówce uwydatniony. Na dachówce falistej te nierówności znikną. Nie oznacza to że jestem przeciwnikiem karpiówki, a wręcz odwrotnie. Sam taką mam Pozdrawiam Lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 05.03.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A tak konkretnie to jakich informacji bo samo układanie jest niezmiernie proste! Każdy poziomy rząd składa się z dwóch warstw dachówek, pierwszą montujemy na łatach a drugą na już położonych dachówkach z przesunięciem o pół szerokości. Pozdrawiam. Może i proste, ale chyba tylko w teorii. Karpiówka nie wybacza błędów. Jeśli więźba nie będzie dobrze (prosto) wykonana, będzie to bardzo dobrze widoczne po ułożeniu dachówki. Każdy błąd ułożenia będzie na karpiówce uwydatniony. Na dachówce falistej te nierówności znikną. Nie oznacza to że jestem przeciwnikiem karpiówki, a wręcz odwrotnie. Sam taką mam Pozdrawiam Lech Można dać łaty gęściej i na jednym poziomie kłaść tylko jedną warstwę Musi być prosto, inaczej widać wszystkie nierówności. Poradnik Koramica jest do ściągnięcia ze strony, też się z nim zapoznałam zanim nasz majster wszedł na dach. I bogatsza w tą wiedzę mogłam się mądrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.03.2009 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ...Można dać łaty gęściej i na jednym poziomie kłaść tylko jedną warstwę ... Czy aby piszesz o kryciu w koronkę?! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiula_81 06.03.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ...Można dać łaty gęściej i na jednym poziomie kłaść tylko jedną warstwę ... Czy aby piszesz o kryciu w koronkę?! Pozdrawiam. A ja zawsze byłam przekonana, że to w łuskę Obrazowo to o czymś takim mówiłam: http://images28.fotosik.pl/258/c398922ed4eab4e8med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.03.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 To jest właśnie krycie w łuskę. W koronkę jest trochę inaczej. Sposób wykonania krycia przedstawiony na zdjęciu nie gwarantuje zachowania prostych linii pionowych. Dachówkę zawsze montujemy pionowymi rzędami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 07.03.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 własnie, ja też chcę tylko i wyłącznie mieć dach kryty karpiówką w koronkę - najpiękniejsze pokrycie świata! A tak na marginesie, to jaki fason karpiówki wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 07.03.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Tu w koronkę: http://lh3.ggpht.com/_d5OBzTsjQiM/SPYZ0Fi8oLI/AAAAAAAACEo/64U4aUv19Pg/s912/IMG_7584.JPG Dachówka Creaton, czerwona angoba. Płaska, nie ryflowana. Na zdjęciu ma trochę nienaturalne kolory, bo akurat zachodziło słońce, padając na fotografowaną połać dachu. PozdrawiamLech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Flawia 07.03.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 lamp, Ty widzisz u siebie te zdjęcie wklejone? bo nie wiem czy nikt ie widzi czy to tylko mój komp ma jakąś opcje blokującą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 07.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 lamp, Ty widzisz u siebie te zdjęcie wklejone? bo nie wiem czy nikt ie widzi czy to tylko mój komp ma jakąś opcje blokującą... No faktycznie, coś nie działa. Tu kliknij Pozdrawiam Lech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts