PeZet 10.08.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Hej! Goldboyy, K160. Panowie, co jest!? Czytam Waszą dyskusję, spawarki szukam, a tu wątek się urywa! Wywaliło was w powietrze razem z instalacjami? Opiszcie, jak wam poszło. Przyda się innym. Pozdrowienia PeZet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 10.08.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Hej! Goldboyy, K160. Spawarki szukam. PeZet Heh, jak czytam teraz te moje przygody z wymiennikiem do kozy, to sam się z siebie śmieję. Skończyło się na kupnie kotła CO używanego za 950zł z przesyłką, paleniu węglem od góry. Kociołek ma 5kW i przy użyciu 550kg węgla i symbolicznej ilości drewna mam dom i CWU ogrzane całą zimę. Koza zaś służy do palenia dla klimatu i widoku ognia. Co się zaś tyczy spawarki to mój Nutool 200A pracuje dzielnie po dziś dzień, myślę, że wszystkie oczekiwania jakie można mieć do spawarki transformatorowej spełnia na medal. Na długim cienkim przedłużaczu rypie jak zły, przetopy konkretne, wygoda i lekkość super, bezawaryjność również. Szkoda, że nie mogę nim ładnie pospawać blachy w samochodzie, ale coś za coś. Poprzednim tanim migomatem ani blachy cienkiej, ani grubej, ani rur, profili, nic się nim nie dało spawać, mona było tylko smarkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 11.12.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Odświeżam temat. Na rynku poawily sie gotowe rury o okreslonych srednicach w kturych sa gotowe spirale na wode. Pojemnosc okolo 14L, dlugosc 1m, srednica rury wstawianej miedzy kominkiem a kominem zalezna od potrzeb ale dla siebie taką znalazlem ze sr wew 200mm i jak podaje producent ma to dac moc od 5 do 10 kw. Mam kominek maja narozny 14kw. Wspomogę tym czyms choc troche podlogowke, zagrzeje cwu. W srodku obudowy kominka przy okazji modernizacji wyloze sciany szamotą. Co wy na to?. Z góry dzięki za przydatne odpowiedźi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts