Łukasz80 24.09.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) ja mam ramę z takich właśnie profili, nie podałeś grubości ścianki profilu, a to ważne. U mnie główny trzon ramy jest ze ścianki 4mm, reszta 3mm. Są zaczepy dedykowane pod profile 40x40, wszystko fajnie się spawa, łatwiej dopasować niż rury.......2,5x1,25 Edytowane 24 Września 2011 przez Łukasz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobi033 28.09.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam, też chciałem zrobić przyczepkę na osi od ibizy/golfa III ale nie polecam! To jest nie opłacalne, zobaczcie po ile chodzą osie skrętne, zakładasz taką i święty spokój. Jak dasz same resory to wcześniej czy później nałożysz ją na dach samochodu (w czasie jazdy oczywiście:p). Oś robiona z rury, też szału nie ma, tnie opony itp. Moje koszty 2x1,25x40 z kiprem 1000zł wszystko nowe. pusta przyczepka na osi skretnej bardzo podskakuje, moja na resorach (od żuka minus 1 pióro) prowadzi się bardzo dobrze, jak miałem jeszcze porządny samochód to na pusto ganiałem nawet trochę za szybko jak na polskie drogi i nie było nawet czuć że coś jest na haku (nic nie skrzypi i nie podskakuje) jak została załadowana (do 1T) to siadała na gumowych podporach i resory wtedy już nie pracowały więc trzeba uważać na dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szupek13 21.03.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Witam,jestem nowym użytkownikiem tego forum,więc jeżeli zrobie coś źle to z góry przepraszamMam pytanie dotyczące osi w przyczepce SAM otórz,czy moge wstawić do przyczepki 2-osiowej jedną oś"belke" a drugą oś skrętną ?? mam jedną taką,a drugą taką,a nie wiem czy z takim zestawieniem mi ją zarejestrująDzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_K 22.03.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witam,jestem nowym użytkownikiem tego forum,więc jeżeli zrobie coś źle to z góry przepraszam Mam pytanie dotyczące osi w przyczepce SAM otórz,czy moge wstawić do przyczepki 2-osiowej jedną oś"belke" a drugą oś skrętną ?? mam jedną taką,a drugą taką,a nie wiem czy z takim zestawieniem mi ją zarejestrują Dzięki z góry Powinni zarejestrować. Zrób dokumentację z rysunkami konstrukcyjnymi i powinno być OK. Zawsze by się upewnić możesz zadzwonić na stację diagnostyczną i dopytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts