Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przyczepka "sam"

janus_z

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

koszty to 1600 zł z rejestracją, meteriały nowe poza zawieszeniem

http://images47.fotosik.pl/77/03a65ce7d78037c4m.jpg

http://images40.fotosik.pl/73/4165336b1669d8d8m.jpg

pozdrawiam

I to jest właśnie prawidłowo wykonana przyczepa. Osobiście wolałbym jednak dłuższą, minimum 3,2 m platformy. Im przyczepa dłuższa tym bardziej użyteczna i tym łatwiej się z nią jeździ.

Z tego co się orientowałem to za 1600 niezarejestrowanej się nie kupi jeżeli chodzi o wymiary 2,5x1,25m.

Najtańszą jaką oglądałem była za 1800 wykonana ze stali ze złomu i była na "bałwankach" a nie na resorach więc postanowiłem poświęcić trochę czasu i zrobić.

Następna będzie dwuosiowa, większa i do 2T DMC

• 1 year później...
  • 3 weeks później...

mam do sprzedania zestaw do zbudowania przyczepy

kupiłem gdy rozpoczynałem budowe żeby się przydała na budowie ale nie było czasu by ją zrobić no i leży do tej pory

ponieważ budowa już skończona to i ten zestaw mi nie jeste potrzebny.

Jesli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać na priva

w skład zestawu wchodzi: oś, koła, resory

zainteresowanym mogę przesłać zdjęcia

Witam,

wykonałem przyczepke w 2007r. o wymiarach: 1.2m x 1.8 mx 0.3m. Oś i koła kupiłem używane od opla kadeta do tego sprężyny i amortyzatory od 126p.

Przegląd zrobiłem bez problemu. Z zerejstrowaniem było trochę zabawy ale i tak się opłaciło.

Całość wyszła ok. 1200 zł wraz z zarejstrowaniem i ubezpieczeniem.

• 10 months później...
Witam mam pytanie zacząłem robić przyczepkę na belce tylnej od fiata uno wszystko jest zrobione paka i takie tam ale ma problem z mocowaniem amortyzatorów , macie może jakieś pomysły jak je zamatować . szczególnie interesuje mnie mocowanie do ramy, ps amortyzatory oryginalne od uno.

Witam, też chciałem zrobić przyczepkę na osi od ibizy/golfa III ale nie polecam! To jest nie opłacalne, zobaczcie po ile chodzą osie skrętne, zakładasz taką i święty spokój. Jak dasz same resory to wcześniej czy później nałożysz ją na dach samochodu (w czasie jazdy oczywiście:p). Oś robiona z rury, też szału nie ma, tnie opony itp. Moje koszty 2x1,25x40 z kiprem 1000zł wszystko nowe.

ja zastanawiałem się nad sam-em, chciałem kupić gotową robioną, ale później problemy z rejestracja.

Kupiłem zatem nową z homologacja, całość z rejestracja wyszła mnie 2500.

Jednoosiowa ładuje na nia 700 kg, nie strach ze sie cos urwie, lub rozleci po drodze. Już się zwróciła na budowie i nie tylko. Pożyczam znajomym jak potrzebują. Przegład bezterinowy, ubezpieczenie jakies 35-40 zlotych na rok.

dokladnie taka http://www.przyczepy-wiola.eu/oferta,2,viki_2.html

duza paka, do tego z łamanym dyszlem (kiper, mozna ja na stojaco przechowywac w garazu)

gratis dostałem koło postojowe oraz plandeke na równi z burtami.

dla mnie zabawa w samoróbki to pomyłka.

Ojciec ma samoróbkę na resorach, strach z tym jechać, zaladuje sie 300 kg i "siedzi" do tego na pusto skacze po drodze. dal 1600 i nawet nie udalo mu sie zarejstrować bo nie chca podbic przegladu.

• 5 weeks później...