retrofood 13.03.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 odin, sowsiem odin - westchnął Gruzin patrząc na usypaną mogiłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.03.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 odin, sowsiem odin? - z niedowierzaniem pomyślał Gruzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 13.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 odin, sowsiem odin!!! wykrzyknął radośnie i poszedł "w miasto" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 14.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 a jutiub zdies' pri cziom? ja skazał: razbieriomsja, no ja nie skazał razdiewat' budiem Z "ruskim" mam na bakier,wolę uzurpatorkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 14.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Z "ruskim" mam na bakier,wolę uzurpatorkę. Cos w tym stylu: \[\hat{H}=-\frac{h^2}{8m\pi^2}\frac{d^2}{dx^2}+V(x)\] Pamiętasz o tym: \usepackage[russian,polish]{babel}? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 14.03.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Czy pamiętam?Wolne żarty!Przecież mam członkostwo CyrTUG Uczestniczę w seminariach,naszym głównym celem jest standaryzacja Cyrylica TeXware.A Evgeniy Pankratiev'a widuję co miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 14.03.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 \[\hat{H}=-\frac{h^2}{8m\pi^2}\frac{d^2}{dx^2}+V(x)\] Rozwiń tę myśl,proszę,bo zupełnie pogubiłam się w tych frakcjach. I co trzeba zainstalować,żeby działało z tym Twoim kodem \usepackage[russian,polish]{babel}.Bo u mnie nie działa. PS.Ale tak serio,to się nie męcz,bo sobie jaja robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 14.03.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 To taka igraszka/joke . I skrzywienie zawodowe Jak się ktoś w grupie chwali, że lubi uzurpatorkę, to dostaje jakiś zapis w tym stylu, a ja po jego reakcji wiem, czy mówi serio, czy tylko żartuje bądź przechwala się. Czas temu jakiś, w którejś poprzedniej pracy mieliśmy salę z bardzo starymi monitorami. Miały "pstryczek" na tylnej ścianie, był to już przeżytek. Wypatrywałem osoby odpowiednio przemądrzałe, co to już wszystkie rozumy zjadły i pierwsze polecenie to było: proszę włączyć sprzęt. Tak na jakieś 20 prób nikt nie znalazł To dobrze, bo ostatni raz texowałem chyba AD MMIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 14.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Nie przeceniaj mnie(żeby nie pisać-nie żartuj sobie ze mnie) .Ze mnie żadna programistka.Co prawda, pamiętam jeszcze czasy Commodore i Atari i wysyłanie polskich fontów do drukarki igłowej i zabawę z drukowaniem na igłówce ze stronami kodowymi polskich fontów.A tak na poważnie potrafię tylko kliknąć swoją myszką(oczywiście komputerową ) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 14.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Też programistą nie jestem. Co nie zmienia faktu, że pewne elementarne obliczenia potrafię ująć w coś na kształt algorytmu Commodore miałem. To była zabawa. Zabawy z drukowaniem na igłówce nie znam, bo jakoś omineła mnie ta przyjemność z jej jazgotem. Kilka razy coś na nich serwisowałem, ale były to raczej pebkac, natury że użytkownik był bardziej silny niż inteligentny, ewentualnie w lenistwie swoim nie włączył jej do prądu (autentyk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 14.03.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Skoro nie miałeś na myśli algorytmów implementowanych w komputerach,to czym się zajmujesz? Ja jedyny algorytm jaki znam to przepis kulinarny. Nie tak jak Ty,znający wszystkie algorytmy.Pewnie masz je wszystkie "w małym palcu"... Ale chyba nie uczysz informatyki w "podstawówce"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.03.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Kilka razy coś na nich serwisowałem, ale były to raczej pebkac, natury że użytkownik był bardziej silny niż inteligentny a tu coby zrozumić to czsza wincy siłom czy intelegencjom osobistom??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 15.03.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Cóż, inteligencjom to można daleko, ale powiadają, że porządny bejsbol przekona każdego inteligenta, że Ziemia jest płaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 15.03.2009 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Pewnie masz je wszystkie "w małym palcu"... Literalnie rzecz ujmując, to masz rację. I to jest mój problem, że wszystkie algorytmy które znam to się zmieszczą w małym palcu, a miejsca tam mało, oj mało. Ale chyba nie uczysz informatyki w "podstawówce"? Nie.Nie informatyki, choć przy komputerze i nie w podstawówce, choć niektórzy prezentują podobny poziom . Ale to w tej chwili tak uzupełniająco. Czasem dziwne rzeczy się w życiu robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 15.03.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Aj retro ubiegłeś mnie z tym "na nich serwisowałem...pebkać". Kolega tu sprawdza moją wiedzę algorytmami komputerowymi,chyba?Ja takich nie spotkała. m k.k. piszesz , że pewne elementarne obliczenia potrafię ująć w coś na kształt algorytmu To jaki zastosujesz dla nieuporządkowanego ciągu liczb <<2, 4, 1, 3>>. To jeden z prostszych algorytmów,dla Ciebie bułeczka z masłem. A po rozgrzewce, sprawdź z dokładnością k=3, czy liczba n=13 jest pierwsza.Nie muszę Tobie podpowiadać jaki algorytm umożliwia sprawdzenie czy dana liczba jest złożona czy prawdopodobnie pierwsza,jaki algorytm używany jest do sprawdzania wyłącznie liczb nieparzystych (liczby parzyste - za wyjątkiem dwójki - w sposób oczywisty nie są liczbami pierwszymi).k- określa dokładność testu n - nieparzysta liczba do sprawdzenia. Myślę ,że jak Ty możesz sobie robić takie [/i]"yoke" to ja też gorsza nie będę. PS.retro ,co miałeś na myśli pisząc razbieriomsja, nie pierieżywaj ,bo nie skumałam,jak się kazało, i spać mi to nie daje. m.k.k.,nie wiem .Jak pisałam tego posta to tego up jeszcze nie było .I teraz nie wiem czy sobie żartujesz,czy rzeczywiście chcesz się pobawić w sprawdzanie naszej wiedzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.03.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 PS.retro ,co miałeś na myśli pisząc [/i]razbieriomsja, nie pierieżywaj ,bo nie skumałam,jak się kazało, i spać mi to nie daje. разобраться - (czasownik) - zorientować się - poznać się potocznie zrobić porządek potocznie uszykować się переживать (czasownik) - przeżywać - potocznie przejmować się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 15.03.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 No właśnie retro ,ale разобраться wydaje mi się ,że czyta się "razobratsja",a nie "razbieriatsja",czy "razbieriomsja".Czyli razo- a nie razbie- .Stąd nieporozumienie.A razbieriomsja jest bardzo sugestywne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.03.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 No właśnie retro ,ale разобраться wydaje mi się ,że czyta się "razobratsja",a nie "razbieriatsja",czy "razbieriomsja".Czyli razo- a nie razbie- .Stąd nieporozumienie.A razbieriomsja jest bardzo sugestywne. Pozdrawiam. znam słówka jeszcze bardziej sugestywne, a jakże niewinne... cóż taki urok tego języka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 15.03.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 się wstydzę. A ze się dałaś podpuścić, to punkt dla mnie Jak ktoś się przyznaje do przyjaźni z uzurpatorką, to wywołuje zainteresowanie jak bardzo są z sobą per ty. Czy przed snem czytasz klasyków lwowskiej szkoły (Banach, Steinhaus chyba tak go się pisze i spółka), czy jedynie wolisz matematykę od rosyjskiego - od tego wszek przeszliśmy do uzurpatorki. Gdybyś poruszyła kilka innych dziedzin, też byś wywołała moje zainteresowanie. Z drugiej strony Twoje potencjalne komentarze na temat medycyny wywołałyby kontrkomentarze z życia Babci Szamanki, co to nie jednego ordynatora wyleczyła a uwagi na temat historii nienajnowszej pozostałyby bez komentarza. Chyba Więc się nie przejmuj, pozostańmy w przyjaźnie żartobliwej konwencji, może nie zakańczajmy OT, bo się dobrze bawimy (mam nadzieję, że Ty też), ale wracając na chwilę do tematu: PaniG(dżi), awataru brak PS. pebkac (skrót z angielskiego, jak to zwykle w życiu bywa) nie jest rodzajem algorytmu tylko awarii sprzętu wymagającej wezwania serwisanta. Awaria ta polega na niewystarczającej chwilowej bądź permanentnej sprawności elementu łączącego klawiaturę z krzesłem. U nas po prostu tak o tym mówiono. Stąd stało się to dla mnie równie oczywiste jak BTW, OT, IMHO, cytaty z Misia albo Kingsizu. Czasem tak mówię, nie zastanawiając się że to tylko lokalny żargon określonej grupy, a nie powszechnie znane "słówko". "Wiesz, jestem tylko ogromnym, strasznym Ogrem" W najbliższym czasie będę tak z dobę off line. Już czuję symptomy odstawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 15.03.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 (< An crjab fcbgxnzl fvę wrfmpmr j avrwrqalz jągxh.>) -- EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts