Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wgregor,troll i TB

Recommended Posts

• Odpowiedzi 120
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

\[\hat{H}=-\frac{h^2}{8m\pi^2}\frac{d^2}{dx^2}+V(x)\]
:lol: :lol:

Rozwiń tę myśl,proszę,bo zupełnie pogubiłam się w tych frakcjach.:D

I co trzeba zainstalować,żeby działało z tym Twoim kodem \usepackage[russian,polish]{babel}.Bo u mnie nie działa. :-?

PS.Ale tak serio,to się nie męcz,bo sobie jaja robię. :wink:

To taka igraszka/joke :D . I skrzywienie zawodowe :evil:

Jak się ktoś w grupie chwali, że lubi uzurpatorkę, to dostaje jakiś zapis w tym stylu, a ja po jego reakcji wiem, czy mówi serio, czy tylko żartuje bądź przechwala się.

Czas temu jakiś, w którejś poprzedniej pracy mieliśmy salę z bardzo starymi monitorami. Miały "pstryczek" na tylnej ścianie, był to już przeżytek. Wypatrywałem osoby odpowiednio przemądrzałe, co to już wszystkie rozumy zjadły i pierwsze polecenie to było: proszę włączyć sprzęt. Tak na jakieś 20 prób nikt nie znalazł :D :D :D

To dobrze, bo ostatni raz texowałem chyba AD MMIII :D

Nie przeceniaj mnie(żeby nie pisać-nie żartuj sobie ze mnie) .Ze mnie żadna programistka.Co prawda, pamiętam jeszcze czasy Commodore i Atari i wysyłanie polskich fontów do drukarki igłowej i zabawę z drukowaniem na igłówce ze stronami kodowymi polskich fontów.A tak na poważnie potrafię tylko kliknąć swoją myszką(oczywiście komputerową :lol: )

pozdrawiam. :wink:

Też programistą nie jestem. Co nie zmienia faktu, że pewne elementarne obliczenia potrafię ująć w coś na kształt algorytmu :lol:

Commodore miałem. To była zabawa. Zabawy z drukowaniem na igłówce nie znam, bo jakoś omineła mnie ta przyjemność z jej jazgotem. Kilka razy coś na nich serwisowałem, ale były to raczej pebkac, natury że użytkownik był bardziej silny niż inteligentny, ewentualnie w lenistwie swoim nie włączył jej do prądu (autentyk) :wink:

Skoro nie miałeś na myśli algorytmów implementowanych w komputerach,to czym się zajmujesz? Ja jedyny algorytm jaki znam to przepis kulinarny. Nie tak jak Ty,znający wszystkie algorytmy.Pewnie masz je wszystkie "w małym palcu"...

Ale chyba nie uczysz informatyki w "podstawówce"?

Pewnie masz je wszystkie "w małym palcu"...

Literalnie rzecz ujmując, to masz rację. :D I to jest mój problem, że wszystkie algorytmy które znam to się zmieszczą w małym palcu, a miejsca tam mało, oj mało.

Ale chyba nie uczysz informatyki w "podstawówce"?

Nie.Nie informatyki, choć przy komputerze i nie w podstawówce, choć niektórzy prezentują podobny poziom :evil: . Ale to w tej chwili tak uzupełniająco. Czasem dziwne rzeczy się w życiu robi :lol:

Aj retro ubiegłeś mnie z tym "na nich serwisowałem...pebkać".

Kolega tu sprawdza moją wiedzę algorytmami komputerowymi,chyba?Ja takich nie spotkała.

m k.k. piszesz

, że pewne elementarne obliczenia potrafię ująć w coś na kształt algorytmu

To jaki zastosujesz dla nieuporządkowanego ciągu liczb <<2, 4, 1, 3>>. To jeden z prostszych algorytmów,dla Ciebie bułeczka z masłem.

A po rozgrzewce, sprawdź z dokładnością k=3, czy liczba n=13 jest pierwsza.Nie muszę Tobie podpowiadać jaki algorytm umożliwia sprawdzenie czy dana liczba jest złożona czy prawdopodobnie pierwsza,jaki algorytm używany jest do sprawdzania wyłącznie liczb nieparzystych (liczby parzyste - za wyjątkiem dwójki - w sposób oczywisty nie są liczbami pierwszymi).k- określa dokładność testu

n - nieparzysta liczba do sprawdzenia.

Myślę ,że jak Ty możesz sobie robić takie [/i]"yoke" to ja też gorsza nie będę.

PS.retro ,co miałeś na myśli pisząc razbieriomsja, nie pierieżywaj ,bo nie skumałam,jak się kazało, i spać mi to nie daje. :wink:

m.k.k.,nie wiem .Jak pisałam tego posta to tego up jeszcze nie było .I teraz nie wiem czy sobie żartujesz,czy rzeczywiście chcesz się pobawić w sprawdzanie naszej wiedzy? :-?

PS.retro ,co miałeś na myśli pisząc [/i]razbieriomsja, nie pierieżywaj ,bo nie skumałam,jak się kazało, i spać mi to nie daje. :wink:

разобраться - (czasownik)

- zorientować się

- poznać się

potocznie zrobić porządek

potocznie uszykować się

переживать (czasownik)

- przeżywać

- potocznie przejmować się

No właśnie retro ,ale разобраться wydaje mi się ,że czyta się "razobratsja",a nie "razbieriatsja",czy "razbieriomsja".Czyli razo- a nie razbie- .Stąd nieporozumienie.A razbieriomsja jest bardzo sugestywne.

Pozdrawiam. :wink:

znam słówka jeszcze bardziej sugestywne, a jakże niewinne... cóż taki urok tego języka... :D

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: się wstydzę.

A ze się dałaś podpuścić, to punkt dla mnie :D

Jak ktoś się przyznaje do przyjaźni z uzurpatorką, to wywołuje zainteresowanie jak bardzo są z sobą per ty. Czy przed snem czytasz klasyków lwowskiej szkoły (Banach, Steinhaus chyba tak go się pisze i spółka), czy jedynie wolisz matematykę od rosyjskiego - od tego wszek przeszliśmy do uzurpatorki.

Gdybyś poruszyła kilka innych dziedzin, też byś wywołała moje zainteresowanie. Z drugiej strony Twoje potencjalne komentarze na temat medycyny wywołałyby kontrkomentarze z życia Babci Szamanki, co to nie jednego ordynatora wyleczyła :D a uwagi na temat historii nienajnowszej pozostałyby bez komentarza. Chyba :wink:

Więc się nie przejmuj, pozostańmy w przyjaźnie żartobliwej konwencji, może nie zakańczajmy OT, bo się dobrze bawimy (mam nadzieję, że Ty też), ale wracając na chwilę do tematu:

PaniG(dżi), awataru brak :D :evil: :D :evil: :D

PS. pebkac (skrót z angielskiego, jak to zwykle w życiu bywa) nie jest rodzajem algorytmu tylko awarii sprzętu wymagającej wezwania serwisanta. Awaria ta polega na niewystarczającej chwilowej bądź permanentnej sprawności elementu łączącego klawiaturę z krzesłem. U nas po prostu tak o tym mówiono. Stąd stało się to dla mnie równie oczywiste jak BTW, OT, IMHO, cytaty z Misia albo Kingsizu. Czasem tak mówię, nie zastanawiając się :oops: że to tylko lokalny żargon określonej grupy, a nie powszechnie znane "słówko". "Wiesz, jestem tylko ogromnym, strasznym Ogrem" :D

W najbliższym czasie będę tak z dobę off line. Już czuję symptomy odstawienia :D