dareczek 05.11.2003 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 jak cie stac na dom to na podatek tez ci wystarczy wiesiek Jesteś totalnym palantem , mam nadzieję , że chodzisz w dziurawych butach i jesz suchy chleb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaczynam gruntowny remont 05.11.2003 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 wydaję mi się że po takim ruchu ze strony rządu przybędzie nam jedynie więcej terrorystów niż korzyści dla ogółu )) nie lubie tego kraju chociaż lubie w nim mieszkać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Dareczku szkoda sie goraczkowac takiego to jedynie ogolić pod pachami i do przedszkola wysłac (może nie za późno) pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Ma(r)tado 05.11.2003 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Wystarczy uważnie się rozejrzeć-tyle domów stoi zaczętych i nic się na nich nie dzieje.Czy to dlatego że mamy tak bogate społeczeństwo że właściciele wyjechali na Kanary. Raczej nie większość z nas finiszuje ostatkiem sił i zasobów pieniężnych. Tak jest i u mnie. Dom stoi (nawet z zewnątrz otynkowany)-wygląda całkiem nieźle ,gorzej w środku wykończone mniej niż pół.I my też wykończeni -wojny z fachowcami-bitwy z urzędnikami wszelkiej maściA przed nami jasna wizja spłaty kredytu i wręcz świetlana NOWEGO PODATKU.W moim odczuciu jest to złodziejski podatek.Za każdą śrubę na tej budowie ja już państwu zapłaciłam.Więc może niech mnie ktoś uświadomi za co i jakim prawem(kaduka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 06.11.2003 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Podatkow nikt nie lubi, ale prosze Szanowne Kolezenstwo, by zwrocic uwage na to, ze:- w demokracji nic o nas bez nas. W koncu po to sa wybory i po to sa poslowie, zeby podniesc te sprawe kiedy bylo trzeba?- kataster to nie tylko podatek katastralny. To takze inwentaryzacja wszelkich nieruchomosci, ustalenie praw wlasnosci, usprawnienie (bo centralizacja) dzialania hipotek, moze nawet powstrzymanie rozkladu istniejacych budowli o wartosci historycznej i zabytkowej (bo wiadomo czyje sa i kto za nie odpowiada). Z punktu widzenia wlasciciela to niewielkie pieniadze, ale gdyby dzieki nim miano zrealizowac te cele, to moze warto?- nie wiem jak w Polsce bedzie rozwiazany przeplyw kasy z podatku katastralnego. Tu w Belgii az 4 poziomy wladz pobieraja od nas podatki (sa wiec podatki federalne, regionalne, prowincjalne i gminne). Katastralny, poniewaz jest dolaczony do dochodowego, pobiera wladza federalna. Nie moge sobie wyobrazic lepszego sposobu na spozytkowanie pieniedzy z podatku katastralnego niz dac te pieniadze gminom.- nie prawem kaduka jest pobierany ten podatek, ale prawem wladcy. Tak jest od prawie tysiaca lat, czyli odkad Wilhelm Zdobywca kazal sporzadzic swoj kataster Anglii: http://www.domesdaybook.co.uk/ . Suzeren ma prawo ciagnac zyski ze swoich wlosci. Dzis suzerenem jest lud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Niestety do nie wymysł naszego rządu, ale obowiazek wynikajacy z członkostaw w UE. Kwestią naszą jest ile. Pewnie będą nas przyzwyczając powoli, jak z akcyzą w benzynie. Potroszeczkę, niewiele jakieś 0,1% na pół roku , ale systematycznie do poziomu 2-3%. Nie powiem jakie grupy zawodowe trzeba będzie w tym kraju wspierać, bo to już dyskusja polityczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 06.11.2003 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 ... w tym kraju jest tak, że jak coś kupujesz, to płacisz podatek (np.VAT) Jak to użytkujesz (masz), to też płacisz podatek (TV, samochód, grunt). Jak się tego zechcesz pozbyć, to również zapłacisz podatek (od darowizny, od wzbogacenia, VAT).Czyli krótko: przed, w trakcie i po. Naszemu Rządowi marzy się, aby wymyślić nowy byt dóbr materialnych, tak aby można było pobierać podatek od tego, czym mogły by być te dobra, gdyby powiedzmy, było inaczej niż jest. Stąd wycena mieszkania pod kątem jego atrakcyjności. Gdyby tam był pensjonat, a nie mieszkanie, to dochody z niego byłyby wyższe, więc podatek wyższy . Podatek od wszystkich nieruchomości (bo to można policzyć i tego nie schowasz) będzie równyi sprawiedliwy (fuck!), ale wartość M-2 w Sopocie będzie wyższa niż M-2 w Gdańsku. Po to rejestry (katastry) i specjalne wyceny i ten cały podatek katastralny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martado 07.11.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Coś ten podatek cuchnie mi tak jak pod.drogowy(w naszym wykonaniu)Płaciliśmy go tyyyyyle lat a gdzie te drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.11.2003 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 niech sie wreszcie te gnidy z rzadu wezna za uczciwa prace, a nie tylko patrzec jak okradac ludzi pracy czy my na prawde musimy placic te wszystkie podatrki?w koncu jest demokracja, nie?no to rzadzmya nie dajmy sie tym z gory ciagle okradac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts