wojtek1963 04.03.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 witamna wstępie serdecznie pozdrawiamy wszystkich forumowiczów. Niedawno kupiliśmy 100 letni dom drewniany na Żuławach i 1 hektar ziemi. Pewnie z czasem pojawi się wiele pytań na które będziemy szukać odpowiedzi na tym forum.NA razie pytanie numer 1. Mamy do zaorania ugór , który był zarośnięty trawą a głownie pokrzywami. Teraz na wiosnę chcemy ugór zaorać by założyć na nim wiejski ogród. Zastanawiam się ile może kosztować wynajęcie ciągnika do zaorania i zabronowania(?) hektara pola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 05.03.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 a nie prościej iść obok do sąsiada i popytać? ja nie rozmawiałam o cenie, ale też chcielibyśmy "zatrudnić" sąsiada do swoich metrów więc dla porównania na razie nie wiem, jaka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.03.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 witam ..... Mamy do zaorania ugór , który był zarośnięty trawą a głownie pokrzywami.... tych pokrzyw to jedną orką się nie pozbędziesz koszt pracy ciągnka liczy się w motogodzinach, u mnie na wsi było to w ub. roku 120zł/h za koszenie łąki, czy orka tyle samo to nie wiem, mniej pewnie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts