dkacz36poczta.onet.pl 11.11.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Witam , forumowiczów ! Moja pierwsza wycena wykonania dachu dopiero jest katastrofalnie wysoka !! Projekt dom SEWERYNA , 360 m2 dach wielospadowy, 2 wole oka , dachówka karpiówka, 9 okien dachowych. Miejsce wykonania okolice Szczecina. więźba - 40 zł/m2 deskowanie - 8 zł/m2 prace dekarskie z wszystkimi obróbkami 105 zł/m2 Całość 55.000 zł (bez rachunku) !!! Porażka , a gdzie jeszcze materiały , ale się nie poddaję i zakładam wykonanie na poziomie 40.000 za całość . Czekam na następne oferty i szykuję się do doskonalenia sztuki negocjacji Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_1961 14.11.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 67zł/m2 dachu, w tym: -wykonanie więźby -obróbki blacharskie i orynnowanie -ułożenie dachówki -montaż 3 okien dachowych i wyłazu dach około 285m2, dwuspadowy, dachówka ceramiczna, budowa na górnym śląsku. jak sądzicie - czy to dobra cena ? 60 zł to dobra średnia w naszych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom33Gdynia 17.11.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Gdańsk 40 zł/m2 - dach skomplikowany projekt Dom w Cynamonie Archonu. Cena zawiera wszystko z montażem okien połaciowych, rynien. Dekarz z polecenia. Pozdr Witaj czy możesz mi podąc namiar na tego dekarza? Szukam poleconego/sprawdzonego dekarza z okolic trojmiasta Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakropka 18.11.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam. Czy ktoś orientuje się jaka jest cena położenie 1m2 dachówki, ...rynien itp. na podlasiu (dokładnie Białystok). Deskowanie i papa juz zrobione. A może polecicie jakiegoś sprawdzonego dekarza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loco 18.11.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam. Czy ktoś orientuje się jaka jest cena położenie 1m2 dachówki, ...rynien itp. na podlasiu (dokładnie Białystok). Deskowanie i papa juz zrobione. A może polecicie jakiegoś sprawdzonego dekarza ? od 45zł za m2 przy prostym dachu mogę zrobić wycenę jeśli bym miał projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
l.o.g 24.11.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Gdańsk 40 zł/m2 - dach skomplikowany projekt Dom w Cynamonie Archonu. Cena zawiera wszystko z montażem okien połaciowych, rynien. Dekarz z polecenia. Pozdr te 40zł/m2 to jakaś desperacja chyba ze strony firmy wykonawczej? Nie spotkałem się osobiście z tak niską ceną - wrecz wydaje mi się to małoprawdopodobne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dkacz36poczta.onet.pl 28.11.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Witam , forumowiczów ! Moja pierwsza wycena wykonania dachu dopiero jest katastrofalnie wysoka !! Projekt dom SEWERYNA , 360 m2 dach wielospadowy, 2 wole oka , dachówka karpiówka, 9 okien dachowych. Miejsce wykonania okolice Szczecina. więźba - 40 zł/m2 deskowanie - 8 zł/m2 prace dekarskie z wszystkimi obróbkami 105 zł/m2 Całość 55.000 zł (bez rachunku) !!! Porażka , a gdzie jeszcze materiały , ale się nie poddaję i zakładam wykonanie na poziomie 40.000 za całość . Czekam na następne oferty i szykuję się do doskonalenia sztuki negocjacji Pozdrawiam Uff. Już po negocjacjach nie udało się zejść do 40 tys. ,ale za całość jw. 48 tys. przy czym dach po dokładnych obliczeniach powiększył się do 390 m2 .Czyli tak jak bym w pierwotnej wersji metrażu zapłacił 40 k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag-mar1 28.11.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Dom Faworyt "B",dach koperta 210m z dwoma lukarnami,dwa kominy,3okna+wyłaz:-celagier, mat.5000,- rob.5000,--deskowanie+papowanie, mat.4800,- rob.3000,--blachodachówka,rynny, 4 okna dach, mat.16000,- rob.6000,-Całość 40.000,- brutto bez rachunków za robocizne.Okolice Grójca k.Warszawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekqw 02.12.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Szukam sprawdzonego wykonawcy z Bydgoszczy.CeramikaObowiązkowo komplet : więźba + pokrycie + dodatkiMateriał własny lub powierzony - do uzgodnieniaReferencje - do sprawdzeniaDziekuję za odpowiedźWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAM 11.12.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Szukam sprawdzonego wykonawcy z Bydgoszczy. Ceramika Obowiązkowo komplet : więźba + pokrycie + dodatki Materiał własny lub powierzony - do uzgodnienia Referencje - do sprawdzenia Dziekuję za odpowiedź Wojtek Witam serdecznie, Podciągam wątek i temat, również proszę o ofertę na wykonanie dachu 155m2, dach dwuspadowy, kryty dachówką , 4 veluxy. (okolice Jeżewa / Świecia - woj.kuj.-pom.) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 11.12.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Obaj Panowie chyba tylko ceny szukają nie wykonawcy jakoś nie chce mi się wierzyć, że brakuje dekarzy w Waszych okolicach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAM 11.12.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Obaj Panowie chyba tylko ceny szukają nie wykonawcy jakoś nie chce mi się wierzyć, że brakuje dekarzy w Waszych okolicach... Może wykonawcy są, ale czy sprawdzeni? lepiej kogoś z polecania znaleźć niż płakać nad przeciekającym dachem Cena też jest w całości ważna, ale stawiam na jakości rzetelność ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAM 11.12.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Obaj Panowie chyba tylko ceny szukają nie wykonawcy jakoś nie chce mi się wierzyć, że brakuje dekarzy w Waszych okolicach... Może wykonawcy są, ale czy sprawdzeni? lepiej kogoś z polecania znaleźć niż płakać nad przeciekającym dachem Cena też jest w całości ważna, ale stawiam na jakości rzetelność ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia228 16.12.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Mysłowice - płaciłam 50 zł/m. - dachówka, rynny, obróbka kominów, 5 okien dachowych, 2 wyłazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 20.12.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Obaj Panowie chyba tylko ceny szukają nie wykonawcy jakoś nie chce mi się wierzyć, że brakuje dekarzy w Waszych okolicach... Może wykonawcy są, ale czy sprawdzeni? lepiej kogoś z polecania znaleźć niż płakać nad przeciekającym dachem Cena też jest w całości ważna, ale stawiam na jakości rzetelność ! Usługi serwisowe wykonujemy u klientów. działamy na obszarze Wrocławia i okolicznych miejscowości. Zachecamy do zapoznania sie ze szczegółową ofertą naszej firmy, serwis telewizorów LCD, serwis telewizorów kineskopowych, naprawy pogwarancyjne, wymiana części sprowadzanie części na zamówienie. Specjalizujemy się w wykonywaniu domowych napraw odbiorników telewizyjnych różnego typu, począwszy od tradycyjnych telewizorów kineskopowych, a kończywszy na nowoczesnych odbiornikach LCD. Dojazdu do klienta nie wliczamy do kosztów usługi. Dysponujemy nowoczesnym i specjalistycznym sprzętem, dzięki któremu jesteśmy w stanie bezbłędnie wykryć żródło awarii, by potem móc sprawnie usunąć powstałą usterkę. Pozdrawiam Popieram Z dachem nie ma co ryzykowac ,potem ewentualne poprawki beda dopiero kosztowały jak przyjdzie połowe dachu rozebrac. Tylko z polecenia!! Edytowane 9 Maja 2014 przez prezes69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nasznowydom 29.12.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Za dwa dwuspadowe dachy (dom i przybudowany garaż) zapłaciłem łącznie 80 tysięcy z materiałami. Sama robocizna: więźba około 30zł/m2, pokrycie około 70zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TrumanBB 15.02.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Dom Bielsko - Ekipa z KorbielowaDach 200mkw: więźba+dachówka+rynny - 11tys55zł/mkw (robocizna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lekadia 17.02.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 to dobra cena jak za dach, szukam wykonawcy na lipiec , czy mogę prosić namiar na tą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 19.02.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 wczoraj dostałam wycenę-pokrycie+rynny+obróbki itp na gotowo-50zł/m2 więźba-30 zł+5 deskowanie z papowaniem=35 zł/m2 razem=85zł/m2 okolice W-wy proszę o komentarze, czy to dobra cena jak na obecne stawki i lokalizację? dach kopertowy 200m2, bez lukarn i udziwnień,ekipa zobowiązuje się zrobić całość w 6 dni, dodatkowo koszt wstawienia okien dachowych, ale nie dopytałam o cenę co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.02.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Cena średnia. Sprawdż referencje. Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts