Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za m2 dachu - robocizna?

brts

Recommended Posts

Witam , forumowiczów !

Moja pierwsza wycena wykonania dachu :evil: dopiero jest katastrofalnie wysoka !! Projekt dom SEWERYNA , 360 m2 dach wielospadowy, 2 wole oka , dachówka karpiówka, 9 okien dachowych. Miejsce wykonania okolice Szczecina.

więźba - 40 zł/m2

deskowanie - 8 zł/m2

prace dekarskie z wszystkimi obróbkami 105 zł/m2

Całość 55.000 zł (bez rachunku) !!! Porażka , a gdzie jeszcze materiały , ale się nie poddaję i zakładam wykonanie na poziomie 40.000 za całość :) . Czekam na następne oferty i szykuję się do doskonalenia sztuki negocjacji :lol:

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

67zł/m2 dachu, w tym:

-wykonanie więźby

-obróbki blacharskie i orynnowanie

-ułożenie dachówki

-montaż 3 okien dachowych i wyłazu

dach około 285m2, dwuspadowy, dachówka ceramiczna, budowa na górnym śląsku.

jak sądzicie - czy to dobra cena ?

60 zł to dobra średnia w naszych okolicach.

Gdańsk 40 zł/m2 - dach skomplikowany projekt Dom w Cynamonie Archonu. Cena zawiera wszystko z montażem okien połaciowych, rynien. Dekarz z polecenia. Pozdr

te 40zł/m2 to jakaś desperacja chyba ze strony firmy wykonawczej? Nie spotkałem się osobiście z tak niską ceną - wrecz wydaje mi się to małoprawdopodobne..:)

Witam , forumowiczów !

Moja pierwsza wycena wykonania dachu :evil: dopiero jest katastrofalnie wysoka !! Projekt dom SEWERYNA , 360 m2 dach wielospadowy, 2 wole oka , dachówka karpiówka, 9 okien dachowych. Miejsce wykonania okolice Szczecina.

więźba - 40 zł/m2

deskowanie - 8 zł/m2

prace dekarskie z wszystkimi obróbkami 105 zł/m2

Całość 55.000 zł (bez rachunku) !!! Porażka , a gdzie jeszcze materiały , ale się nie poddaję i zakładam wykonanie na poziomie 40.000 za całość :) . Czekam na następne oferty i szykuję się do doskonalenia sztuki negocjacji :lol:

Pozdrawiam

Uff. Już po negocjacjach nie udało się zejść do 40 tys. :( ,ale za całość jw. 48 tys. :) przy czym dach po dokładnych obliczeniach powiększył :o się do 390 m2 .Czyli tak jak bym w pierwotnej wersji metrażu zapłacił 40 k :)

Dom Faworyt "B",dach koperta 210m z dwoma lukarnami,dwa kominy,3okna+wyłaz:

-celagier, mat.5000,- rob.5000,-

-deskowanie+papowanie, mat.4800,- rob.3000,-

-blachodachówka,rynny, 4 okna dach, mat.16000,- rob.6000,-

Całość 40.000,- brutto bez rachunków za robocizne.

Okolice Grójca k.Warszawy.

• 2 weeks później...
Szukam sprawdzonego wykonawcy z Bydgoszczy.

Ceramika

Obowiązkowo komplet : więźba + pokrycie + dodatki

Materiał własny lub powierzony - do uzgodnienia

Referencje - do sprawdzenia

Dziekuję za odpowiedź

Wojtek

Witam serdecznie,

Podciągam wątek i temat, również proszę o ofertę na wykonanie dachu 155m2, dach dwuspadowy, kryty dachówką , 4 veluxy. (okolice Jeżewa / Świecia - woj.kuj.-pom.)

Pozdrawiam

Obaj Panowie chyba tylko ceny szukają nie wykonawcy :wink: jakoś nie chce mi się wierzyć, że brakuje dekarzy w Waszych okolicach...

Może wykonawcy są, ale czy sprawdzeni? lepiej kogoś z polecania znaleźć niż płakać nad przeciekającym dachem :)

Cena też jest w całości ważna, ale stawiam na jakości rzetelność !

Pozdrawiam

Obaj Panowie chyba tylko ceny szukają nie wykonawcy :wink: jakoś nie chce mi się wierzyć, że brakuje dekarzy w Waszych okolicach...

Może wykonawcy są, ale czy sprawdzeni? lepiej kogoś z polecania znaleźć niż płakać nad przeciekającym dachem :)

Pozdrawiam

Usługi serwisowe wykonujemy u klientów. działamy na obszarze Wrocławia i okolicznych miejscowości. Zachecamy do zapoznania sie ze szczegółową ofertą naszej firmy, serwis telewizorów LCD, serwis telewizorów kineskopowych, naprawy pogwarancyjne, wymiana części sprowadzanie części na zamówienie. Specjalizujemy się w wykonywaniu domowych napraw odbiorników

telewizyjnych różnego typu, począwszy od tradycyjnych telewizorów

kineskopowych, a kończywszy na nowoczesnych odbiornikach LCD. Dojazdu do klienta nie wliczamy do kosztów usługi. Dysponujemy nowoczesnym i specjalistycznym sprzętem, dzięki któremu jesteśmy w stanie bezbłędnie wykryć żródło awarii, by potem móc sprawnie

usunąć powstałą usterkę.

Pozdrawiam

Popieram

Z dachem nie ma co ryzykowac ,potem ewentualne poprawki beda dopiero kosztowały jak przyjdzie połowe dachu rozebrac.

Tylko z polecenia!!

Edytowane przez prezes69

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

wczoraj dostałam wycenę-pokrycie+rynny+obróbki itp na gotowo-50zł/m2

więźba-30 zł+5 deskowanie z papowaniem=35 zł/m2

razem=85zł/m2

okolice W-wy

proszę o komentarze, czy to dobra cena jak na obecne stawki i lokalizację?

dach kopertowy 200m2, bez lukarn i udziwnień,ekipa zobowiązuje się zrobić całość w 6 dni,

dodatkowo koszt wstawienia okien dachowych, ale nie dopytałam o cenę:(

co Wy na to?