Monsiu 19.02.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Cena średnia. Sprawdż referencje. Pozdrawiam Jan. Cena średnia, czyli taka sobie?Czyli do przyjęcia? Referencje sprawdzone,firma z polecenia z forum Muratora. Czy powinnam szukać innych,tańszych? Już kiedyś baaardzo mocno przepłaciłam za dach,wolałabym uniknąć naciągactwa. Będę wdzięczna za komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 19.02.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 wczoraj dostałam wycenę-pokrycie+rynny+obróbki itp na gotowo-50zł/m2 więźba-30 zł+5 deskowanie z papowaniem=35 zł/m2 razem=85zł/m2 okolice W-wy proszę o komentarze, czy to dobra cena jak na obecne stawki i lokalizację? dach kopertowy 200m2, bez lukarn i udziwnień,ekipa zobowiązuje się zrobić całość w 6 dni, dodatkowo koszt wstawienia okien dachowych, ale nie dopytałam o cenę co Wy na to?[/quote co w sześć dni ? więźba , deskowanie, pokrycie i okna połaciowe ? jeśli taki zakres w tym czasie , to daruj sobie taką ekipę..., cena raczej normalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TrumanBB 19.02.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 dach kopertowy 200m2, bez lukarn i udziwnień,ekipa zobowiązuje się zrobić całość w 6 dni, dodatkowo koszt wstawienia okien dachowych, ale nie dopytałam o cenę co Wy na to? U mnie też 200mkw dachu (bez deskowania) robili 13-14dni w 3 osoby. Jak ich doskoczy z 10ciu do roboty od rana do wieczora to może i zrobią w 6dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 20.02.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 ...łódzkie... dach 200m2 dwuspadowy, jedna lukarna - więźba dachowa - robocizna - 15 złm2 - przewidywany czas działań - 72 godziny ..ekipa z polecenia, widziałem ich robotę... o deskowanie i papowanie nie pytałem.... szkoda kasy -machnę sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 21.02.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 dostaliśmy wycene 30tysdach dwuspadzisty ok 200m2 pokryty blachodachowką cztery veluxy w cenie jest doslownie wszystko od papowania do rynien oczywiscie to cena robocizny i materialów (wierzba i okna również)nic nas nie interesuje nie chce mi sie wypisywac szczegolow ale robocizna to 10tys tanio drogo? firma z polecenia robia praktycznie u wszystkich znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 22.02.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 wczoraj dostałam wycenę-pokrycie+rynny+obróbki itp na gotowo-50zł/m2 więźba-30 zł+5 deskowanie z papowaniem=35 zł/m2 razem=85zł/m2 okolice W-wy proszę o komentarze, czy to dobra cena jak na obecne stawki i lokalizację? dach kopertowy 200m2, bez lukarn i udziwnień,ekipa zobowiązuje się zrobić całość w 6 dni, dodatkowo koszt wstawienia okien dachowych, ale nie dopytałam o cenę co Wy na to?[/quote co w sześć dni ? więźba , deskowanie, pokrycie i okna połaciowe ? jeśli taki zakres w tym czasie , to daruj sobie taką ekipę..., cena raczej normalna Pan dekarz twierdzi,żę w 9-10 osób na dach wskakują i w 6 dni zrobią.No niech nawet w 7,to i tak niezły wynik. Pani Istana obecna na tym forum ma dach zrobiony przez tę ekipę, z jej dziennika budowy wynika,że 300m2 dachu zrobili w 4 jesienne dni listopadowe...Z tym,żę bez więźby,samo krycie. czyli da się....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.ryk 22.02.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Też kilka dni temu dostałem "wstępną" propozycję za dach kopertowy z dodatkowym obniżonym garażem i dwoma lukarnami. Powierzchnia 270m, dachówka. Okolice Wa-wy. Jak pytałem się jesienią to powiedzieli mi 50zł z metra za wszystko (bez więźby) i dodali do negocjacji. Jak zobaczyli projekt to powiedzieli, że negocjacji już nie będzie Także ostatecznie zostało 50zł ułożenie dachówek z wszystkimi obróbkami. Jeszcze muszę wycenić tylko więźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmarek 23.02.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Tak czytam i czytam i za głowę się złapałem. Sumując wasze wypowiedzi stwierdzam że podane ceny są dość wysokie a niektóre jak ktoś napisał wcześniej z "kosmosu" Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę różne rejony Polski (chodzi o wyceny robocizny). Rok temu w maju ruszyły u mnie prace remontowe. Prace ekipy były następujące: - szalunek pod cześć nowego stropu ok 46m2 w tym oczywiście zbrojenie itp... - rozbiórka obydwu facujatów+ścian bocznych - rozbiórka starego dachu - rozbiórka dwóch kominów - murowanie facyjatów+ściany boczne+wieniec + 4lukarnie i w tym ocieplenie - wymurowanie nowego komina+ocieplenie i całkowite wykończenie - położenie nowej więźby dachowej + jętki (dach dwuspadowy+4 lukarnie) - foliowanie całego dachu+łacenie itp.. - krycie blachą + taśma + gąbka itp.. - kosze + orynnowanie dachu i lkarnie oczywiście - podbiciówka (nie pamiętam dokładnie metrów ale było dość dużo) - śniegowce - obustronne rzeźby - ogólne sprzątanie Są to najważniejsze prace ekipy. Dach ogólnie przygotowany do robienia poddasza. Dach + lukarnie ma 260m2. I teraz najważniejsze, cena to 13000 zł. Porównując do waszych cen można powiedzieć że to bardzo bardzo tanio Prace trwały 3 miesiące a to ze względu na dość kapryśną pogodę. Z prac jestem zadowolony i z uzyskanego efektu także a z ceny jeszcze bardziej Ten rok również będzie pracowity, zamierzam ocieplić dom, ale to już bez ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laszlo44 02.03.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Czy ktoś mógłby podać jaka cena powinna być za remont starego dachu(120m2)- prosty dwuspadowy- zdjęcie starej dachówki- zdjęcie łat- nabicie folii- nabicie kontrłat + folii- montaż blachodachówki- montaż 5 okien, obróbka jednego komina woj. warminsko-mazDziekuje za odpowiedzi,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.03.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ok. 150 za 1m2. Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaras40 17.03.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ja w zeszłym roku za demontarz starego pokrycia- płytka eternitowa, przedłużenie okapów i szczytów montarz wszystkich obróbek- deska czołowa, szczyty dwa kominy dwa okna dachowe rynny, membrana łaty blacha ruki skasowałem 3 000zł- trzy tysiące. Jeszcze inwestorka utargowała demontarz za darmo. W naszej pipidówce nie bardzo chcą płacić. dach 140m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecach 28.03.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ja jako firma napisze wam takKażdy dach jest inny , nie ma stałej ceny za dach .Mogę wykonać dach za 70 zł m2 , ale i też za 150 zł m2.W dużym stopniu zależy to od projektu , im bardziej dach skomplikowany tym droższy . Zazwyczaj bierzemy od 30 zł za m2 . Dach to dość skomplikowany etap budowy można naprawdę się przejechać na nie rzetelnych Wykonawcach , których jest coraz więcej .Także cena nie zawsze ma znaczenie .Pozdrawiam Marcin L . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szoko 29.03.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Witam, Szukam ekipy do wykonania dachu dwuspadowego ok. 233m2 (projekt w moim dzienniku budowy). Dach bez żadnych "bajerów", 6 okien dachowych (po zmianach w projekcie), kryty dachówką ceramiczną Roben Fleming (12,6szt/1m2). Wszystkie szczegółowe dane potrzebne do wyceny prześlę na maila. Pozdrawiamszoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 30.03.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 wycena innej firmy za ten sam dach (kopertowy,200m2) = 70zł/m2, z czego 48 zł to pokrycie, 22 zł więźba sporo taniej od poprzedniej oferty (85 zł/m2) - czy może tu być ajkiś haczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 30.03.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 wycena innej firmy za ten sam dach (kopertowy,200m2) = 70zł/m2, z czego 48 zł to pokrycie, 22 zł więźba sporo taniej od poprzedniej oferty (85 zł/m2) - czy może tu być ajkiś haczyk?[/quote Tylko jeden kryzys i spadający brak zleceń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t.gluszek 31.03.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam. Wykonawca zażyczył sobie 45 zł za m2 podbitki drewnianej świerkowej. Fakt, że przycinania i przybijania ma sporo, ale wydaje mi się, że to dużo. Możecie mi coś poradzić w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 31.03.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Pewnie robi z rusztowania. Pewnie z pomocnikiem, nie zrobi 10 m2 dziennie. No i jaka dniówka mu wychodzi- nędzna. Jak robi dokładnie to mu dopłać. Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aarroo 31.03.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 witam, ja mam dach dwuspadowy około 190 metrów, będzie dachówka ROBEN Monza, za samo pokrycie ( więźba już jest) wykonawca chce 70 od metra, w tej cenie zrobi rynny i okna 3 sztuki.... brać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOJSKI 03.04.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 witam, ja mam dach dwuspadowy około 190 metrów, będzie dachówka ROBEN Monza, za samo pokrycie ( więźba już jest) wykonawca chce 70 od metra, w tej cenie zrobi rynny i okna 3 sztuki.... brać ? Szczerze mówiąc trochę drogo, ja jesienią układałem dach 200m2 (wspaniały 4b: 3 kominy i 3 okna dachowe) pierwszy majster wycenił na 45 pln-ów drugi 38 (miałem też wycenę 80 pln za m2). Różnica pomiędzy obydwoma to taka, że pierwszy liczył wszystko osobno czyli ułożenie dachówki obróbka osobno, drugi od razu wycenił 38. Wziąłem tańszego i nie żałuję mam tanio i dobrze Polecam poszukać, można znaleźć naprawdę tanią firmę. Na dachu układałem dachówkę cementową, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FIX 11.04.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 witam, ja mam prawie 300 m2 dachu, trochę pogięty i stromy, dostałam ofertę 30 zł za 1m2 pokrycia blachodachówką na gotowo ( 9 okien dachowych) z rynnami itd. Warto się decydować czy jeszcze poszukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts