Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za m2 dachu - robocizna?

brts

Recommended Posts

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

Czy ktos sie orientuje jaki jest koszt wykonania tego dachu 380 m , z wiezba i deskowaniem i z podbitkia w woj. lubuskim .http://www.soprojekt.pl/Proj_got/S01/s01_sytuacje.html

Czyli caly dach na gotowo .Przy okazji jakie pokrycie proponujecie .,czy blacha przy tym dachu wyjdzie taniej ?

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
Dach czterospadowy o powierzchni 210m2 Robocizna 60zł m2. W tym- więźba, membrana, dachówka ceramiczna, rynny, kominy, obróbka blacharska, 4 okna dachowe, wyłaz dachowy. Okolice Krakowa. Wykonane w pażdzierniku 2010r. Ostatecznie zapłaciłem za samą robotę 12 000zł. Pozdrawian.

• 4 weeks później...

Województwo śląskie.

dach wielospadowy (dwie koperty - jedna przyklejona do drugiej), ok. 260m2, 9 okien dachowych + właz, 3 obróbki kominów, krycie dachówką ceramiczną = komplet robót łącznie 30tyś zł...wydało nam się zbyt drogo, więc dalej poszukujemy firmy z województwa śląskiego - najlepiej powiatu pszczyńskiego. Jeśli ktoś może polecić - będę wdzięczna za info.

Witam,

Dach: dwu-spadowy, 40st, 2 jaskółki, 7 okien polaciowych, łącznie 240m2

Pokrycie: dachówka ceramiczna

1) Oferty na materiał oscylują wokół 27kPLN i zawieraja: pelne pokrycie dachowka Roben bornholm miedziana angoba wraz z dodatkami (czyli gasiory, skrajne, dachowki

wentylacyjne, spinki...), 7 okien Fakro FTS, pełne orynnowanie metal

2) Oferty na wykonawstwo czyli położenie dachówki, okien i rynien (wykonawca

SSO zostawia dom "pod papa") oscyluja wokol 35PLN/m2 + 150PLN za kazde okno

Polska północna. Ceny rynkowe, czy szukać dalej ?

Edytowane przez tomek4

• 2 weeks później...
  • 3 months później...

Moje ceny jako wykonawcy:

- blacho- dachówka 20- 35zł/m2

- dachówka ceramika 40- 60zł/m2

cementowa 35- 50 zł/m2

Ceny za kompletne pokrycie z obróbkami kominów( do 4szt i obwodzie nie przekraczającym 8mb), obróbki lukarn ( do 4 szt), rynny i rury spustowe, obróbki okapu, wiatrownic i kalenicy, łacenie, foliowanie.

do tego dochodzi montaż okna 200- 350zł/szt, wyłaz 150zł/szt, kominek wentylacyjny 50zł/szt.

Wykonanie więźby dachowej 20- 30zł/m2, deskowanie i papowanie 12zł/m2.

Cena końcowa zaokrąglana zawsze w dół do pełnej kwoty ( taki rabat :D ).

• 1 month później...
Szukam wykonawcy do zmiany dachu w br. (rozebranie starego, 2-spadowego, krytego blachodachówką) na: nowa więźba, powierzchnia 235m2, 2-spadowy, w 1-szej połaci 2 lukarny małe + zadaszenie nad gankiem, w 2-giej duża lukarna i 1 okno połaciowe, krycie blachodachówką. Okolice Wyszkowa, tel: 501-87147, chodzi o robociznę, materiały posiadam.

• 1 month później...

Dzisiaj usłyszałem wycenę za dach.Powaliło mnie.

90 zł/m2 w cenie obicie komina i rynny.Za okna i wyłaz doplata.

Dach 2-spadowy,200 metrów kryty ceramiką.

Czytając Wasze wpisy,wynika,że średnia cena wacha się 50 do 60 zł/m2.Szukam dalej

Może macie namiary do kogoś sprawdzonego?

Budowa- 2012r Śląsk

• 1 month później...

Witajcie.

Też mam ten problem. Proszę fachowców o opinie. Dach robi mi kolega (budowlaniec-ogólnie bardzo dobry). Niestety zrobiłem błąd nie ustalając ceny.

Wyszedłem z założenia, że cena nie będzie wygórowana, ale nie liczyłem też na spec. rabaty. Ogólnie normalna.

Dach mam w 3 częściach (główny 180m2, garaż 70 m2 i łącznik 50 m2 pomiędzy nimi). Łącznik jest płaski , a 2 pozostałe 2- spadowe 40st.

W sumie- 250m2 dachu spadzistego z ceramiką i 50m2 płaskiego z papą i odeskowaniem. Wyszło 16m3 więźby.

Sumę, którą sobie życzy wykonawca to 30tys.

W cenie jest wszystko -łącznie z 30 cm ociepleniem bez podbitki, rynnami, obróbką komina- full. Bez montażu okien.

Wychodzi 100 zł/m2 (nieważne-czy spadzisty czy płaski liczę średnio).-region lubuskie

Czytając Wasze posty odnoszę wrażenie, że strasznie przepłacam.

Ceny od 40-85 zł/m2 przeważają.

Wytłumaczcie mi może czy moja konstrukcja z 3 części może być postrzegana jako tzw. "trudna".

Ile kosztuje położenie 30cm ocieplenia (20cm krokwia+ 10cm dobitka=30wełny)??

Wyjaśnijcie mi gdzie jest haczyk cenowy.

Ktoś wcześniej pisał:

-więźba -25 zł/m2

-pokrycie dachu dachówka - 30zł/m2

- montaż rynien - 10zł/mb

- obróbka kominów taśmą -15zł/mb

- montaż okien dachowych -250zł/sztuka

- podbitka -30zł/mb(PVC)

-obróbki blacharskie - 15zł/mb

Czy to są ceny obowiązujące? W sumie do tego musiałbym doliczyć tylko ocieplenie.

Proszę o opinie

Pozdrawiam

Witam. Prosilbym o wycene +-

Dach dwuspadowy - ok 115mkw, z 4 wystawkami, krycie karpiowka (dobra, wiec raczej problemow z polozeniem nie bedzie), ocieplenie nakrokwiiowe (zamiast deskowania i papy), boazeria (chyba nabijana na krokwie od gory), montazx rynien i ewentualne wykonczenia po wykonaniu ocieplenia....