mysweetbabys 05.03.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Powiedzcie mi czy to prawda że jeżeli niemasz odbioru budynku to niemożesz zmienić taryfy z prądem budowlanym na zwykłą, niedługo podłączą nam skrzynke ale twierdza ze poki niebedziemy mieli odbioru to bedziemy i tak płacić jak za prad budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 05.03.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Powiedzcie mi czy to prawda że jeżeli niemasz odbioru budynku to niemożesz zmienić taryfy z prądem budowlanym na zwykłą, niedługo podłączą nam skrzynke ale twierdza ze poki niebedziemy mieli odbioru to bedziemy i tak płacić jak za prad budowlany Zalezy od Twojego dostawcy. Ja mogłem zmienić, jak juz był SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 05.03.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 RWE STOEN. Tak jak piszesz, zmieniaja taryfe dopiero po przedstawieniu dokumentu z PINBu, ze budynek odebrany bez sprzeciwow i po sprawdzeniu licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 05.03.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 A nie wiecie jak robi Energa? Z chęcią też bym zaczął korzystać z własnej skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 05.03.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 RWE STOEN. Tak jak piszesz, zmieniaja taryfe dopiero po przedstawieniu dokumentu z PINBu, ze budynek odebrany bez sprzeciwow i po sprawdzeniu licznika. Po co PINB do tego mieszać? Ja powiedziałem w elektrowni jak to wygląda. Nie robili problemów. Zawsze mogli poxniej przyjechac z kontrolą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 05.03.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ile teraz w Wwie wynosi sam abonament budowlany? Obiło mi się, że ok 50-60 zł? (PGE) Pytam bo korzystam na razie z prądu po sąsiedzku i zastanawiam się czy zakładać licznik i taryfę budowlaną, czy poczekać aż będzie bliżej odbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwests 05.03.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 RWE STOEN. Tak jak piszesz, zmieniaja taryfe dopiero po przedstawieniu dokumentu z PINBu, ze budynek odebrany bez sprzeciwow i po sprawdzeniu licznika. nie jestem pewien czy ZE robią to zgodnie z prawem, bo grupa przyłączeniowa VI mówi o czasowo przyłączonych do sieci. w momencie kiedy licznik przenosisz już na budynek czy do skrzynki docelowej w ogrodzeniu to już nie jest czasowe przyłączenie tylko docelowe i w tym momencie powinno się zmienić na grupę przyłączeniową V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ci ktorzy pisza,ze zalezy to od dostawcy maja racje.Dowiadywalem sie u swojego i dowiedzialem sie ze nie potrzebny jest odbior,a wystarczy tylko meldunek. Cale przylacze jest od samego poczatku w granicy dzialki,tam zalozyli najpierw zwykly licznik w momencie rozpoczecia budowy,a po meldunku zmienili na dwutaryfowy.Oczywiscie na nasza prosbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 05.03.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 ja tylko mowie, jak bylo u mnie. probowalismy wczesniej przez to przeskoczyc, ale sie nie dalo. NIkomu przeciez nie zalezy na tym, zeby placic taryfe budowlana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 05.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Nie lubię pisać jak czegoś nie jestem pewien, ale temat jest dla mnie mocno aktualny.Szef firmy, która montuje mi instalację, zasugerował możliwość tzw. "odbioru częściowego". Ma to skutkować możliwością zmiany taryfy. Dopytam i napiszę jak będę znał szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 05.03.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 odbior czesciowy podobno zawsze skutkuje kontrolą z PINB. w kazdym razie w Wwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 05.03.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 I tak jestem zdania,zeby zadzwonic do oddzialu swojego dostawcy,ktory obsluguje dany rejon i bezposrednio u zrodla zasiegnac jezyka.I dotyczy to nie tylko spraw zwiazanych z pradem. Zycie przeciez pokazalo juz nie raz,ze co "urzad to obyczaj". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 05.03.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Święte słowa. Zapytać nigdy nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 05.03.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Zycie przeciez pokazalo juz nie raz,ze co "urzad to obyczaj". dokładnie, u nas, żeby dostac meldunek trzeba miec odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 05.03.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 zadzwoń do dostawcy prądu i spytaj co potrzeba,u nas odbiór a raczej zmiana z budowlanej na mieszkalna nastąpila po załozeniu rozdzielni wewnątrz budynku i rozprowadzeniu prądu, zalozenie jest takie ze mialy byc wszystkie kable pochowane , gniazka i włączniki na swoim miejscu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulus1 05.03.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 W styczniu przechodzilem z C12 na G12 i do tego PGE chcialo stanu zamknietego + tynki wewnetrzne + zamontowany osprzet elektryczny. Nie chcieli ani odbioru ani tym bardziej meldunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 05.03.2009 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 No własnie co dostawca to co innego, troche to jest naciąganie z tym prądem bo budowlany kosztuje niedość że płacimy 50złmiesiecznie abonamnet to jeszcze za zuzyty prad trzeba placic, zdzierstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 06.03.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mieszkam w pomorskim i do zmiany taryfy z budowlanej na zwykłą musiałem mieć odbiur budynku. W innym przypadku ENERGA nawet nie chciała ze mną rozmawiać.[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sąsiad 06.03.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 u nas konieczny odbiór budynku, przyłączy + spisany stan licznika. o meldunek w ogóle nikt nie pyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 06.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mieszkam w pomorskim i do zmiany taryfy z budowlanej na zwykłą musiałem mieć odbiur budynku. W innym przypadku ENERGA nawet nie chciała ze mną rozmawiać.[/i] Pisalem juz wczesniej,ze co "urzad to obyczaj". My tez z pomorskiego i spod Energii i do zmiany z bydowlanej na"normalna" tylko meldunek wystarczyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts