SławekD 29.05.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Na takich słupkach to kąt na pewno będzie zdecydowanie większy niż na klinkierowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 29.05.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam, Dzisiaj otrzymałem wycenę na bramę przesuwną od Wiśniowskiego AW10.00o wymiarach 4100x1400. Brama do wypełnienia. (sama rama bramy) Brama-2744 nettoAutomat-1350 nettoFotokomorki -156 netto Razem po rabacie 4770 brutto Z montażem 5350 bruttoMam pytanie co sądzicie o takiej ofercie i jakości bram i automatów stosowanych przez Wiśniowskiego. Może macie jakieś doświadczenie. Automat jest schowany w słupku i podobno z patentem Wiśniowskiego.Z góry dziękuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ELEKTRO 29.05.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 witam bramy wiśniowskiego uważam za jedne z lepiej wykonanych na rynku. co do napędu w słupku to jest to zastosowanie silniczka od wycieraczek samochodowych.Do zastosowania domowego i mniejszych bram powinno to chodzić.Na osiedla się nie nadają wiem bo już kilka wymieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 30.05.2009 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 A jaki siłownik zastosować do bramy przesuwnej? Nie wiem jeszcze czy będzie własnej produkcji czy też kupiona. Na pewno będzie miała co najmniej 3,5 m w świetle bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novo... 05.08.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 A jaki siłownik zastosować do bramy przesuwnej? Nie wiem jeszcze czy będzie własnej produkcji czy też kupiona. Na pewno będzie miała co najmniej 3,5 m w świetle bramy. Zależy jaki cieżar będzie miała brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 06.08.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 A jaki siłownik zastosować do bramy przesuwnej? Nie wiem jeszcze czy będzie własnej produkcji czy też kupiona. Na pewno będzie miała co najmniej 3,5 m w świetle bramy. Zależy jaki cieżar będzie miała brama Dzieki za podpowiedź - gdybym wiedził to bym nie pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 06.08.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 ja jeszcze rzucam 2 żelowane 6x0.5mm2- do alarmów(bramka i brama). Mam nadzieję to powiązać również z oświetleniem zewnętrznym i czujką zmierzchową. Dobry pomysł-warto podłączyć napęd (jakiś kontaktron) pod alarm-tak na wszelki wypadek kradzieży napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novo... 07.08.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 A jaki siłownik zastosować do bramy przesuwnej? Nie wiem jeszcze czy będzie własnej produkcji czy też kupiona. Na pewno będzie miała co najmniej 3,5 m w świetle bramy. Zależy jaki cieżar będzie miała brama Dzieki za podpowiedź - gdybym wiedził to bym nie pytał nie chciałem urazic nikt normalny nie zaryzykuje próbą odpowiedzi jesli jedyne dane jakie będzie posiadał to 3,5.m W większosci przypadków powinien to uciągnąc automat do 300kg , ale dla spokoju można dac większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segars 18.11.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Nie pomyślałam, że to wszystko takie skomplikowane. W sobotę przychodzą panowie kończyć kłaść kostkę. I trzeba pociągnąć kable.Brama ma być 2-skrzydłowa. Centralka i wszystko, co nie musi być na bramie - w garażu. Prąd jest w skrzynce obok bramy. Czyli mam:A, B - słupki od bramyC - centralka w garażuD - skrzynka z prądemBardzo proszę o radę - jakie punkty, jakimi kablami trzeba połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 18.11.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 A ten Wiśniowski to brama w ocynku + malowana proszkowo? jaki automat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 19.11.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Nie pomyślałam, że to wszystko takie skomplikowane. W sobotę przychodzą panowie kończyć kłaść kostkę. I trzeba pociągnąć kable. Brama ma być 2-skrzydłowa. Centralka i wszystko, co nie musi być na bramie - w garażu. Prąd jest w skrzynce obok bramy. Czyli mam: A, B - słupki od bramy C - centralka w garażu D - skrzynka z prądem Bardzo proszę o radę - jakie punkty, jakimi kablami trzeba połączyć. 1.Wszystkie przewody do C 2.Od D zasilanie 3x1.5 minimum 3.od A -do siłownika 4x1.5 , do fotki 4x1 4.od B -do siłownika 4x1.5 , do fotki 2x1 Jeśli będzie lampa to 2x1 Jeśli będą drugie fotki to tak jak wyżej napisałem Jeśli będzie sterowanie z domu to 2x1 Niezależnie jaki zestaw kupisz okablowanie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segars 26.11.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Bardzo dziękuje, Jaroll. Prawie już rozumiem Jeszcze tylko chciałam się upewnić: 1.Wszystkie przewody do C Jeśli będzie lampa to 2x1 Czy to chodzi o oświetlenie? Jeśli będą drugie fotki to tak jak wyżej napisałem Czy przy bramie dwuskrzydłowej powinno być drugie? Jeśli będzie sterowanie z domu to 2x1 To sterowanie z domu z czym połączyć? Sterowanie z domu w praktyce przydaje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaroll 28.11.2011 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Lampa sygnalizacyjna bramowa w kolorze pomarańczowym lub innym (w zależności od producenta),która miga w momencie gdy brama jest w ruchu. Druga para fotokomórek za skrzydłami bramy dla większego bezpieczeństwa(ta montowana na słupkach bramowych zabezpiecza w momencie gdy brama się zamyka, a ta druga gdy brama się otwiera).Wtedy jeśli stoi jakieś auto w świetle pracy bramy i siłowników to nic się nie stanie/uszkodzi. Sterowanie z domu przyciskiem dzwonkowym,działającym jak pilot, przydaje się w momencie gdy chcemy otworzyc komuś bramę a nie wiemy gdzie w danym momencie leży pilot. Wystarczy kupić słuchawkę do domofonu z dwoma przyciskami i jeden otwiera furtkę a drugi bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milenk.a 30.11.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Polecam firmę "Płot Bary" ul. Żyzna 1 znalazłam ich w panoramie firm. Robiłam u nich bramę 2-skrzydłową z napędem NICE. Rok temu, wszystko przebiegło idealnie. Po kilku tygodniach miałam już ogrodzenie zamontowane. Naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segars 10.12.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 (edytowane) Jaroll baaardzo dziękuję - teraz wszystko jasne. I super podpowiedź z tym domofonem - jeszcze nie jest za późno Edytowane 10 Grudnia 2011 przez segars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 23.06.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Witam.Chciałbym odświeżyć temat. Jestem na etapie kopania fundamentu pod ogrodzenie z bramą przesuwną. Wykonawca chce wykopać fundament na 80 cm. ze zbrojeniem w jednej linii, równo pod murek ogrodzeniowy i bramę przesuwną. Gdzieś czytałem, że pod bramę trzeba dać dylatację, żeby powstał oddzielny fundament, głębszy i szerszy od tego w murku. Żeby w przyszłości nie było problemów z wysadzaniem i żeby brama dobrze chodziła. Pytam fachowców - jakie macie zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 23.06.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Może być wylany na całości, byle na min 80cm i szerokość taką aby postawić obok bramy słupek i napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts