Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co ROBIC BY NIE ROZMRAZALO KALORYFEROW RUR W ZIMIE GDY DOM N

Recommended Posts

co ROBIC BY NIE ROZMRAZALO KALORYFEROW RUR W ZIMIE GDY DOM NIE JEST OGRZEWANY?

PROSZE mi napisac, doradzc co zrobic, jesli dom w zimie stoi nie ogrzewany w temperaturach -20-30

a nie chce zeby toaleta, woda, rury, kaloryfery zamarzly, slyszalem ze sa jakies plyny?

poradzcie co by mozna bylo zrobic by nie rozmrozilo rur wody i kaloryferow

nie spodziewalem sie ze tyle nieprzyjemnych ludzi tutai odpisze - ale jak ktos pisze bzduty nie na temat to znaczy ze nie ma wiecej nic do powiedzania, a jak na obcokrajowca ktory sam nauczyl sie jezyk to pisze bardzo dobrze chcialbym zebyscie sami pisali w obcym jezyku tylko w czesci tak jak ja po polsku

Używając wielkich liter w necie krzyczysz. W każdym języku.

Więc się nie dziw, że agresja rodzi agresję.

Nikt nie jest duchem świętym i nie wie jak długo używasz języka polskiego więc się nie oburzaj tak okrutnie.

Dostałeś chyba wszystkie możliwe odpowiedzi. Możesz jeszcze biegac i je rozgrzewać nacierając maścią rozgrzewającą.

nie spodziewalem sie ze tyle nieprzyjemnych ludzi tutai odpisze - ale jak ktos pisze bzduty nie na temat to znaczy ze nie ma wiecej nic do powiedzania, a jak na obcokrajowca ktory sam nauczyl sie jezyk to pisze bardzo dobrze chcialbym zebyscie sami pisali w obcym jezyku tylko w czesci tak jak ja po polsku

No i prawda, ale na polskim forum sugerowałbym napisać na samym początku, że się nie włada w pełni językiem polskim to i komentarzy niemiłych by nie było. Pomijam drobiazg, że caps lock nie ma nic wspólnego z językiem. Poza tym to forum ma pewną specyfikę i należy się do niej przyzwyczaić. Nie ma obowiązku korzystania.

możesz mi wierzyć - piszę w 2 obcych znacznie językach lepiej :)

zainstalowanie FireFoxa znacznie pomoże - ma poprawianie pisowni

i najważniejsze puste rury nie zamarzają

Inna sprawa - niektóre sterowniki kotłów C.O. na paliwo stałe mają taką wesołą funkcję - jeśli temp spada poniżej określonego poziomu to załączają pompę

Teoretycznie przedłuży to czas zanim wszystko zostanie skute lodem

I fakt ludzie są nieprzyjemni - jeśli się nie korzysta z opcji szukaj

http://forum.muratordom.pl/pomocy-woda-w-instalacji-c-o-mi-zamarza,t57345.htm

Może nie w temacie rur, bo jak się poszuka można się dużo dowiedzieć, ale w temacie kultury pisania.

Zaglądam też na inne fora i przyznam, że to forum jest baaardzo tolerancyjne zarówno jeżeli chodzi o pisanie bez błędów, jak również stosowanie elementarnej kultury wypowiedzi.

Ile jest tu niepotrzebnych pyskówek, zgłaszania wątków nie tam gdzie trzeba, błędnego tytułowania wątków.

Wiele razy pojawiają się usprawiedliwienia, że to forum budowlane i najważniejsze to meritum sprawy, a jak się ją wyłuszczy to już nie.

Większość piszących na tym forum to nie są przecież budowlańcy bez wykształcenia (przy okazji pozdrowienia dla wszystkich budowlańców), nie miałem na celu nikogo obrażać oczywiście.

Są fora, gdzie po prostu nie toleruje się pisania z błędami i jak ktoś napisze jakiegoś babola to okrzyki w temacie pojawiają się od razu.

Wątki obraźliwe lub pyskówki są przez admina kasowane i koniec.

I trzeba przyznać że panuje większy porządek, bo nowi forumowicze szybko się przystosowują do zasad.