Monika3044 05.03.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Chcę ocieplić dom z bali od wewnątrz. Czy jako wiatroizolację mogę zastosować folię wysokoparoprzepuszczalną i czy może ona przylegać bezpośrednio do bali, czy lepiej zachować między nimi przestrzeń wentylacyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdzi 05.03.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Prawidłowy układ warstw ścian zew.:-deski okładzinowe-wiatroizolacja-izolacja cieplna-folia paroizolacyjna-np.płyta g/kFolii wiatroizolacyjnej nie zastępuje się wysokoparoprzepuszczalną(inne parametry inne zastosowanie).Wiatroizolację mocujesz na zszywki od wewnątrz do deski,wywijając na ruszt drewniany,utrzymujący ocieplenie z wełny,a łączenia uszczelniasz taśmą samoprzylepną,potem ruszt wypełniasz wełną,następnie paroizolacją,także w łączeniach uszczelniasz taśmą samoprzylepną i wykańczasz czym chcesz:płytą g/k,deską,osb,czy farmacell.Wiem,że osoby które zdecydowały się na takie domy mają dylemat odnośnie prawidłowego wykończenia ścian.Tu masz linka ,może coś podpowie:http://www.szkielet.pl/domy_z_bali.php?Docieplenie-dom%C3%B3w-z-bali-izolowanych&id=21Pozdrawiam. Forumowy Troll. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts