Gość 04.04.2002 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2002 W projekcie mam dużą sypialnię nad garażem dwustanowiskowym. Garażu raczej nie zamierzam ocieplać i mam pytanie czym i jak należy odizolować lub ocieplić sypialnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 05.04.2002 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Podłogę ociepl tak jak podłogę na gruncie (u mnie 10 cm styropianu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 05.04.2002 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Aby nie było różnicy poziomów podłogi między sypialnią i resztą mieszkania, pod wylewkę daj tyle samo izolacji. Dodatkową izolację - wełnę lub styropian - trzeba przykleić do stropu garażu. Unikniesz dodatkowej roboty z klejeniem, jeżeli przed betonowaniem stropu ułożysz na obniżonym deskowaniu polistyren ekstrudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 05.04.2002 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Aziel - słuszna uwaga. Ja o tym nie pisałem, bo przewidziałem to docieplenie wcześniej i teraz nie ma problemu.Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 05.04.2002 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Ja niestety mądry jestem po ...Jak teraz otynkować lub wykończyć ten styropian? Na razie przeleciałem go klejem, ale nie wygląda to najlepiej.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.04.2002 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Normalnie, musisz dac tynk akrylowy lub silikatowy i caly system metody lekkiej mokrej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.04.2002 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2002 Aziel dzięki za info, ale czegoś nie rozumiem. Skoro nad garażem dam 10 cm styropianu + np. 3 cm wylewki to w pokoju obok muszę dać 13 cm samej wylewki? To będzie bardzo ciężki strop. To czy nie lepiej ocieplić całość poddasza? Druga sprawa to możesz dokładniej mi wytłumaczyć o co chodzi z tym obniżonym deskowaniem i polistyrenem ekstrudowanym, aby uniknąć klejenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 09.04.2002 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2002 Jubba: te 10 cm styropianu trzeba przykleić pod stropem, na sufit garażu.Można też styropian lub styrodur ułożyć na deskowaniu stropu wykonywanego w postaci płyty żelbetowej przed jego wylaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts