Gość 05.11.2003 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Czy ktoś może doradzić co zastosować do sypialni i pokoi na piętrze parkiet czy wykładzinę? Czy ktoś zna cenę porządnej wykładziny w miarę naturalnej, miękkiej i ciepłej? Czy stosowanie wykładziny może stwarzać gorsze środowisko dla alergików niż parkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 05.11.2003 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Oczywiście, wykładzina jest wykluczona przy alergii na kurz i roztocza. Nie da sie wyeliminować alergenów siedzących w wykładzinie, bo nie ma jak jej wyprać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceka 05.11.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Ja też jestem za parkietem. Chyba gorzej się ją doprowadza do czystości - (poza tym tak jak już zauważyła Atlanta: kurz, roztocze, itd.)Dobre parkiety i podłogi korkowe są antystatyczne - czyli dodatkowo nie przyciągają kurzu i innych kotów, które przy podłogach z paneli mnożą się w zastraszającym tempie.A chyba największym plusem parkietu jest jego większa trwałość. Pozdrawiam,Ceka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 05.11.2003 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 jeśli cena dobrej wykładziny nie powali Cię z nóg to lepiej parkietceny wachają się od 70 do 150 zł za 1m2tak tak za 1m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość peilinpl 05.11.2003 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 A ja lubie wykladziny w sypialniach, ale tylko tam. Sa bardziej przytulne niz parkiet, szczegolnie w sypialniach dzieci. Niestety odpadaja, jesli ktos ma alergie.PozdrawiamIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.11.2003 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 A ja bym wybrał MIX - parkiet (najlepiej dechy) a na nim skórę owczą . Taki mix będzie mi odpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 06.11.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Mieszkając w blokach mieliśmy wykładziny dywanowe wszędzie i byłam zadowolona ale taraz we własnym domu nie chcę mieć wolę panele i nawet większy dywanik taki że można ściągnąć wytrzepać i jest niewątpilwie zdrowiej niż gdyby były wykładziny. To rozwiązanie jest chyba lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 08.11.2003 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Jak wykładzina to tylko w sypialni i najlepiej z długim włosem mam taką w sypialni jest bardzo milutko stanąć gołą nogą zanim się znajdzie ciapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shatterhand 08.11.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 Oczywiście gdyby była możliwość to zawsze lepszy parkiet czy dobre panale podłogowe.Inna sprawa to czy sie to komuś podoba.NIe mam dobrych dośw.z zwykładziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archenar 10.11.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 hmm..może napiszę coś z doświadczenia z panelami: w domu rodziców w pokoju dziecięcym są położone panele i niebardzo się sprawdziły. W miejscu gdzie jest biurko wytarły się na łączeniach. Powodem są jeżdżące krzesła. W tym pokoju przydałby się parkiet. Po kilku latach przejechało by się go cyklinarką, pomalowało lakierem i znów jak nówka. Za to w sypialni rodziców panele jak najbardziej się przyjeły. Na środku leży dywanik. Panele są łatwe w utrzymniu czystości i ładnie wyglądają. Podsumowując, należy spojrzeć na wybór podłogi pod kątem ich użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 10.11.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 No właśnie panele mają swoje wady po długotrwałej eksploatacji. Nie można ich "odnowić" cykliniarką. Dechy dodatkowo są ciepłe i miłe do chodzenia na boso. Nikt tego nie zaprzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdziaPa 10.11.2003 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2003 Na podłoge tylko parkiet lub panele. Wykładzina jest trudna w utrzymaniu czystości, wyleje sie coś ma to i koniec, plama zostaje.Z parkietu mozna zetrzeć. A w sypialni, tylko cos z długim włosem, niech rozkosznie łechce wypoczęte stópki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts