Sp5es 11.03.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Listwy mają same zalety.Jeeśli komuś specjaliści tak pomontowali , że popękało - niech suię nie martwi. To nie są wywalone pieniądze !FUNKCJONALNIE LISTWA SPEŁNILA ZADANIE - nie spełniła optycznie.Najważniejsze - jest szczelne połączenie. Cxzy listwa z siatką czy bez - technicznie jest bez znaczenai - bez siatki wymaga więcej pracy i uwagi. Ale to nie problem inwestora, lecz wykonawcy. Najlepsze i najdroższe listwy są firmy APU.Pełne rysunki montażu są na stronach http://www.apu.ch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 16.04.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy te listwy przyokienne są wogóle do stosowania do tynków wewnętrznych producenci zalecają je ale raczej do tynków zewnętrznych i do ocieplenia. Gdzie ktoś widział informację że można do tynków wewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.04.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Polecam,polecam.Bardzo estetyczne,czyste,równe wykończenie tynków.Biały kolor nie przeszkadza-mam ciemne okna, jak dla mnie OK.Myślę, że to stanie się standardem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 17.04.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No to zamówiłem takie http://www.fenco.pl/pl/oferta,74.html Bo tylko takie udało mi się tak na szybko znaleźć. Mam nadzieję że się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 17.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Polecam,polecam. Bardzo estetyczne,czyste,równe wykończenie tynków. Biały kolor nie przeszkadza-mam ciemne okna, jak dla mnie OK. Myślę, że to stanie się standardem. Sorry ale jeszcze raz dopytam piszesz o tynkach wewnętrznych bo teraz znalazłem listy APU w HPI Polska ale tam są tylko rysunki do ocieplenia i tynków zewnętrznych. http://www.hpi-polska.pl/docieplenia.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 17.04.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Polecam,polecam. Bardzo estetyczne,czyste,równe wykończenie tynków. Biały kolor nie przeszkadza-mam ciemne okna, jak dla mnie OK. Myślę, że to stanie się standardem. Sorry ale jeszcze raz dopytam piszesz o tynkach wewnętrznych bo teraz znalazłem listy APU w HPI Polska ale tam są tylko rysunki do ocieplenia i tynków zewnętrznych. http://www.hpi-polska.pl/docieplenia.htm Tak, moje doświadczenia są z tynków wewnętrznych. Drewniane okna, listwa z tworzywa-widoczna na ok 3mm. Właśnie dzwoniłem i dowiedziałem się, że moi tynkarze (górale) stosują je także na zewnątrz. Też skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 17.04.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Co myślicie o listwach przyokiennych? Chciałbym je zastosować lecz martwi mie to, że dostępne są tylko białe. Czy ta listwa jest widoczna po zakończeniu prac?A czy tego się nie da później zamalować malując ściany? Te listwy są tylko w kolorze białym tak więc najlepiej ścianę wokół okien pomalować na biało. Wtedy nie widać czy pomalowało się farbą listwę. Jeśli zamaluje się tą listwę innym kolorem farby niż biały, to w początkowym efekcie ładnie przyjmie i pokryje ale w efekcie końcowym farba na listwie popęka i będzie odłazić. Wiem z własnego doświadczenia, dlatego polecam malować białą farbą ścianą przy oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 17.04.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Co do malowania, to fakt - ciężko ją trwale zamalować i jeśli ktoś chce mieć ją niewidoczną, to musi pomalować ścianki przy glifie na biało. Aczkolwiek przy jasnym kolorze elewacji i obserwacji z daleka listwa się zlewa z elewacją i prawie jej nie widać. Z drugiej strony ja wolę mieć białe, równe listewki widoczne, niż krzywe i poszarpane pęknięcie, gdzie włażą robale i w ogóle zbiera się syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlavekT 28.03.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam, A czy sątego typu listwy dostępne jeżeli ościeża będa obrobione płytaki G/K? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 30.03.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) U mnie styki okno-mur wewnątrz domu w niektórych oknach popekały, choć były akrylowane. I tak sobie myślę czy mozna by w te narożniki okien dać listwy ozdobne ze styropianu (są różne wzory) szer. 1 cm , półokrągłe. Takie listwy i ociepliłyby styki okna z murem i nadają estetyczny wygląd. Czy zdałoby to egzamin???http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/0c/3c/7f52574b9f99fce6a4d362778377-40330605_d.jpg Edytowane 30 Marca 2012 przez teresab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 30.03.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 pewnie tak ale jesli biało by tylko zamaskowaćnasz klient dokupił sobie listwę przy szybową aby dać przy oknie bo pan od płytek mu tak położył że została spora luka miedzy końcem płytki a ramą .wygląda całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.03.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam Do zamaskowanie do można stosować cokolwiek, w zależności od gustu, ważne aby to połączenie było odpowiednio zabezpieczone przed wnikaniem wilgoci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 30.03.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 To jak w takim razie zabezpieczyć przed wilgocią te listwy ze styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.03.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam To jak w takim razie zabezpieczyć przed wilgocią te listwy ze styropianu? zamontować okna zgodnie ze sztuką, z zastosowaniem taśm montażowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly77 27.02.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 No właśnie moi tynkarze sami zaproponowali żeby takie listwy dać. Sam nie wiedziałem, że coś takiego jest dostępne. Moi tynkarze nie proponowali, kazali kupić i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.03.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 czy są takie listwy ale do okien łukowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.03.2014 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 widziałem kiedyś takie ponacinane więc chyba są, ale też estetyka ich zastosowania zależy od promienia łuku, im mniejszy tym chyba brzydziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts