Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Celesta Rex G2

Recommended Posts

a wiec tak jak pisałem ze zmianami przód zostaje taki jaki jest:)tylko dojda drewniane ładne belki balkonu nie ma:))) bo pod balkonem bedzie taras i kilka okien poleciało:)z kuchni jedno te małe co jest pod schodami z salonu wyjscie jest tam gdzie był ten wypust a te miejsce gdzie było wyscie na taras sciana bedzie:) nad garazami w sypialni poleciały dwa dachowe:) a reszta tak jak pisałem zostaje na wiosne ruszamy (jak bedzie ciepło marzec fundamenty) a potem chwlia przerwy i mury stawiamy i dach mysle ze na przyszły rok uda sie nam go postawic w stanie surowym zamknietym :D i chyba na tyle bedzie bo nie chcemy zabardzo isc w kredyt mieszkac mamy gdzie wiec bedziemy budowac sie pomału :lol:

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My jesteśmy w tej samej sytuacji, tzn. też nie chcielibyśmy iść narazie w kredyty, więc będziemy stawiać domek systemem gospodarczym i bez pośpiechu. A czy zostawiliscie ten pokoik na dole? Bo my się trochę zastanawialiśmy, ale zostawiamy... Fundamenty będziemy zalewać pewnie, po świętach wielkanocnych, jeszcze nie mamy pozwolenia na budowę...

Czekam na pierwsze fotki z Waszej budowy :D

Aha, czy będziecie zalewać fundamenty z gruszki? Pytam po próbuję oszacować ile gruszek trzeba będzie zamówić: dwie a może trzy?

Pozdrawiam

paula26

• 3 weeks później...

Witam :lol: co do pokoju na dole przesuwamy ścianę o 60cm więc pokój będzie szeroki 2,10m ale tam będzie miejsce na koputer wiec wystarczy w sumie będzie miał prawie 9m wiec wystarczy a co do fundamentów to nie wiem ile wyjdzie gruszek to zależy jak będa staranie wykopane:) a nie mam pojęcia ile gruszek bedzie potrzebnych a co do pierwszych prac to tez planujemy marzec kwiecień ale to zależy jaka zima bedzie :)

Wesołych Świąt

Pozdrawiam:) :D

• 3 weeks później...

Witam po długiej przerwie.

Trochę się zapuściliśmy z prezentowaniem postępów.

Odpowiadając na powyższe pytanie dot. zmian (jeśli jeszcze aktualne) zmiany musiały być zaadoptowane w projekcie przez biuro projektowe, co wiązało się oczywiście z dodatkowymi kosztami. Potem jeszcze zdecydowaliśmy się zmienić położenie kominka, ze względu na fakt iż salon został połączony z gabinetem - kominek umieściliśmy mniej więcej w miejscu komina w kotłowni.

Domek stawiamy w Radzyminie pod Warszawą.

W najbliższym czasie postaram się wrzucić zdjęcia z dalszych etapów prac.

Teraz mogę napisać, że dom jest obecnie w stanie surowym otwartym, a w tym roku planujemy kończyć.

Pozdrawiam

W tej chwili mogę napisać, że stan surowy wyniósł ok. 140 tys., z czego 40 tys. wzięła ekipa (sporo, ale jestem z nich zadowolony). W te koszty wliczone jest wszystko, łącznie z załatwianiem papierów, przyłącza wody i prądu budowlanego, itp.

Jeśli chodzi o korytarze, to są dokładnie takie jak w projekcie. Zmiany jakie wprowadziliśmy to wyrzucenie małego oka z kuchni, okna szczytowego z pokoju hobby, przedłużenie okien w wykuszu do podłogi, brama garażowa podwójna (4,5 m szerokości). Dodatkowo salon będzie połączony z gabinetem i w miejscu gdzie jest komin w kotłowni będzie stał kominek.

Jeśli chodzi o wrażenia wizualne, to salon na pewno będzie duży, chociaż średnio to w tej chwili widać. Myślę, że dopiero po otynkowaniu i zrobieniu wylewek będzie to bardziej widoczne.

Pozdrawiam

To ekipę masz tanią:) ja teraz szukam ekipy jedna wyceniał mi stan surowy otwarty położeniem dachówki (dach)bez podbitki to robocizna 48 000 :(

ale teraz dałem do kolejnego i jeszcze zostało mi dwóch wiec może się uda coś znaleść w podobnej cenie:) ja gabinet zostawiam tylko ściana będzie o 60 cm przesunięta aby salon zwiększyć a tam gdzie jest wypust będę miał wyjście na taras:)

Powiem że mile mnie zaskoczyłeś ceną budowy:) bo dom jest duży:P dzięki za informację

Ps.W pokoju hobby nad garażem robimy taką wypasioną sypialnie:) z dużo garderobą:p

Czekamy na kolejne foty:)

Jeśli chodzi o ekipę, to u mnie zrobili stan surowy otwarty z więźbą, deskowaniem i pokryciem dachu papą. Nie robili pokrycia blachodachówką/dachówką, a jest to pewnie koszt ok. 8-10 tys.

Kolejne fotki umieszczę, gdy będzie jakiś postęp.

Z kolei chętnie spojrzę na zdjęcia z Twojej budowy.

Pozdrawiam

Witam po długiej przerwie!

My planujemy rozpocząć budowę Celesty w maju. Mam prośbę o wklejenie w fotek jak wygląda kuchnia oraz pomieszczenie gospodarcze pod schodami. Radzymin to nie daleko ode mnie więc na wiosnę może odwiedzimy Waszą budowę :) jeżeli oczywiście nie macie nic przeciwko :D

Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki z dalszych postępów w budowie.

paula26

Nasza przyszła kuchnia w tej chwili wygląda następująco:

http://lh6.ggpht.com/_4oxPXVlqt54/SmTVqtfPxMI/AAAAAAAABVs/6BIxlNzf--U/s512/DSCF2988.JPG

http://lh4.ggpht.com/_4oxPXVlqt54/SmTVrVguEBI/AAAAAAAABVw/06n1NwmzNBU/s512/DSCF2989.JPG

Niestety nie mam lepszych zdjęć.

Z kolei schowku pod schodami w ogóle nie sfotografowaliśmy. Mamy tylko Zdjęcie z przedpokoju w tą stronę:

http://lh5.ggpht.com/_4oxPXVlqt54/SmTVxG9QPNI/AAAAAAAABWU/LGY4qUOVNmo/s512/DSCF2997.JPG

Jeśli chodzi o odwiedzenie naszej budowy, to jak najbardziej zapraszam jak tylko zima się skończy.

Pozdrawiam.