Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Instalacja elektryczna w domu szkieletowym

r.tyrman

Recommended Posts

Dzięki Dezerterze. Poddałeś mi dobry pomysł jak ustrzec się przed podziurawieniem folii w ścianach zewn. budynku. Chcę dać paro i termoizolację ''POLYNUM''. Jest dość droga i obawiałem się że przy byle okazji (zawieszenie obrazka, kinkietu itp.) byłaby uszkadzana. Mianowicie : folię przypnę do kantówek a na nią przykręce profile blaszane pod K-G. Oczywiście w powstałej przestrzeni poprowadzę inst. elektryczną. Jestem przed konsultacją z elektrykiem i zobaczymy co on wymyśli. A spodziewam się wiele. Poznałem go parę lat temu gdy studiował na polibudzie w moim mieście. Z tego co wiem to zajmuje się instalacjami automatyki i elektryką w dużej sieci hipermarketów. Napewno podzielę się zdobytym doświadczeniem w tej dziedzinie. Pozdrawiam! P.S. Co to są i do czego służą wieszaki ESy?

• 1 year później...

Zapraszamy do kontaktu z Ekpertem Forum. Na pytania -
jeszcze tylko przez kilka dni
- odpowiada URSA

Porady Eksperta:
http://forum.muratordom.pl/forumdisp...łna-mineralna

URSA Polska jest producentem szerokiej gamy materiałów izolacyjnych. Podstawowe produkty firmy to
wełna mineralna URSA GLASSWOOL
oraz
polistyren ekstrudowany URSA XPS
, a także nowość w ofercie -
biała wełna mineralna PURE ONE
. Dzięki nim producent zapewnia wiele rozwiązań w zakresie
izolacji termicznej
i
wyciszenia pomieszczeń
.

Materiały izolacyjne, ocieplenie dachu, ocieplenie poddasza, izolacje techniczne, izolacja ścian, sufitów i podłóg – URSA oferuje rozwiązania dla wszystkich.

Czekamy na Państwa pytania

Pozdrawiamy