web 05.11.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 http://www.murator.com.pl/domy_forum/ciechanka/001.jpghttp://www.murator.com.pl/domy_forum/ciechanka/002.jpghttp://www.murator.com.pl/domy_forum/ciechanka/003.jpghttp://www.murator.com.pl/domy_forum/ciechanka/004.jpghttp://www.murator.com.pl/domy_forum/ciechanka/005.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 06.11.2003 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 To nasz domek w budowie. Mój i pojawiającego się czasem na forum Dzikusa. Wg projektu gotowego z Archona + Dom pod orzechem - z bardzo dużymi modyfikacjami.Zbudawany z porothermu 30, obecnie ocieplamy styropianem. Na dachu blachodachówka RR - jak widać ciemny brąz.Okna na razie oklejone jeszcze taśmami - są w kolrze ciemnego orzecha (plastikowe - niestety).Teraz budowlańcy szaleją w środku - robią właśnie tynki wewnętrzne.CHCEMY SIĘ DO DOMKU WPROWADZIĆ WIOSNĄ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.11.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Gratuluję! W wykuszu masz otwierane okna? Mam taki sam wykusz i się zastanawiam nad oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 06.11.2003 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Gratulacje Bardzo ladny dom (dach mi sie bardzo podoba) i sliczne slupki ogrodzeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 06.11.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 W wykuszu okna są otwierane (mycie) i na dokładkę uchylne (wietrzenie). Tu kłaniały się głównie względy co do ich mycia. Poza tym nawet tam gdzie mam stałe części w balkonach mają imitację ram (czyli nie fixy) bo mi się nie podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 06.11.2003 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Bardzo ladny domek. Az milo oko zawiesic.... Zycze dalszych sukcesow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 06.11.2003 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Domek ładny i już stoi....nie jak nasz na papierze )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.11.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2003 zycze szybkiego mieszkania......w takim domku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xpres 09.11.2003 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2003 piekny, a do czego az trzy male kominki wentylacyjne macie rekuperator ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darwol 11.11.2003 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Pięknie, pięknie! Domek w sam raz i życzę powodzenia aż do finału! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 11.11.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2003 Dołączam do gratulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 17.11.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2003 Są trzy małe kominki (a właściwie 4 - bo jednego nie widać). Było to spowodowane potrzebą wyprowadzenia wentylacji grawitacyjnej z kilku pomieszczeń oraz wylotu z okapu kuchennego (ten najgrubszy kominek). W projekcie gotowym były tylko dwa kominy i okazało się że to za mało. Dlatego też mamy owe kominki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 17.12.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 wpisuję adres do albumu na onecie (na razie kilka innych zdjęć - będą dalsze)http://www.foto.onet.pl/albumy/album.html?id=13772&grupa=0&kat=2&a=ciechan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaMM 18.12.2003 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Bardzo ładny domek!!! Zajrzałam na strone archeton+ i bardzo spodobał mi sie układ w środku. Czy możesz napisać jakie wprowadziliscie zmiany? Pozdrawiam AMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.12.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Bardzo ladny domek. Zycze powodzenia w dalszej budowie i przeprowadzki wedlug planu.Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 19.12.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 AsiaMM - zmian jest sporo - przede wszystkim na parterze zrezygnowaliśmy z pokoju gościnnego na rzecz dużego salonu (56m2). Wszystkie sypialnie są na piętrze. Na dole zamiast pełnej łazienki jest tylko WC. Natomiast poszerzyliśmy również jadalnię o będący w projekcie zadaszony tarasik. Wyjście na taras będzie z salonu przez największe drzwi. Nad tarasem planujemy markizę. Poza tym jak większość osób budujących dom z użytkowym poddaszem podnieśliśmy ściankę kolankową. Zrobiliśmy również schody betonowe zamiast drewnianych - zrobiliśmy pod schodami spiżarenkę (malutka ale zawsze jest). Do oryginalnego projektu już nasza Pni architekt doprojektowała garaż na dwa auta. Wyszło jak widać na zdjęciach bardzo ładnie, głównie za sprawą dachu. Naprawdę jesteśmy zadowoleni. Zobaczymy jeszcze jak zamieszkamy czy wprowadzone zmiany spełnią nasze oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 19.12.2003 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Ja również Ci gratuluję. Mam takie pytanko o dach ponieważ noszę się z zamiarem wybudowaniadomu według tego samego projektu. Jeśli możesz zdradzić mi koszta dachu(więźba, robocizna, i blachodachówka z osprzętem). Ponieważ najbardziej w tym domku przeraża mnie koszt dachu. Boję się, że większość mojego kapitału wywalę na dach Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 19.12.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Szeryf wysłałam Ci info na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy1719499215 24.12.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2003 Bardzo ładny dom. Klinkier to pewnie TERCA KOSMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 25.12.2003 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2003 Ciechanko, domek jest fajny i już. Mam jednak jedno pytanie: sam zastanawiam sie nad tym materiałem na ściany: Dlaczego nie zdecydowaliście się na grubość ściany 44 czy nawet 38 cm- Porotherm ? Wg producenta ta grubość ściany zewnętrznej nie wymaga docieplenia. a poza tym spokojnych świąt i szcześliwego nowego roku i jak najszybciej w nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts