Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom Ciechanki

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ara - mozaika w łazience to nasz polski Tubądzin. Wyszło naprawdę ładnie. Taka sama mozaika będzie na dole brodzika i na obudowie wanny.

Didi - ogrodzenie zrobione z klinkieru kolor Cosmo i kute elementy - robiła wszystko ekipa z okolic Łodzi.

Co do holu to gres z Końskich (chyba) zakupione w Castoramie. Wyszły bardzo ładnie - bałam się trochę, że będą za ciemne i stąd pomysł ułożenia dużego rombu w przejściu z wiatrołapu do salonu (na parterze drzwi też mają szybki w takim ksztacie wiec pomyślałam, że dobrze to będzie wyglądało).

Reszta jeszcze w proszku - ale domek coraz bardziej nabiera wyrazu.

Ciechanko - dziękuję za zdjęcia. Obejrzałam również twój album i widzę sporo zmian na parterze, w ogóle nie poznaję swojego domku od środka :lol: . Ładnie macie wszystko zrobione, prac już bardzo mało wam zostało....nic tylko mieszkać!

Duża wyszła wam łazienka - u nas ci ona malutka, a saloooon.... noooo oj będzie miał mały gdzie jeździć samochodami (takimi dużżżżymi na pedały :o ). Bardzo ładnie!

PA

Ciechanko, dalej wałkuję sprawę łazienki.

One w projektach Archonu są często małe.Stwarzają za to duże problemy w aranżacji, zwłaszcza te ze skosami.

Powiedz,czy decydujesz się wprowadzić inny kolor lub dekory , czy może bazujesz tylko na zróżnicowanej wielkości (białych?) płytek- tak je widzę na zdjęciu.

odpowiedz,proszę, (pilne).

pozdrawiam

ara

Jak widzę zdjecie górnej łazienki trochę przekłamuje ponieważ kafle są bardzo jasno błękitne i zółte (seria Tubądzina - Laponia) dałam trochę mozaiki no i kafle w poziomie. Faktycznie łazienka byłaby mała gdybyśmy nie podnieśli ścianki kolankowej. Trudno by było ustawić tam wszystkie sprzęty. Po podłodze jest tam około 11 m2 (są dwa okna jedno w lukarnie i jedno połaciowe). Zmieściły się kabina prysznicowa 1m na 1m półokrągła, wanna 90 na 160 również półokrągła oraz sedes, bidet i jedna duża umywalka 93cm. Zostało wrażenie dość przestronnego wnętrza.

Dekory dałam tylko w kabinie prysznicowej i przy umywalce. Jak chcesz wyślę Ci jeszcze kilka zdjęć samej łązienki (jeszcze nadal nie do końca zrobionej) - moze da Ci to jakiś lepszy wgląd.

• 1 month później...

Ciechanko mam do Ciebie takie pytanko:

Schody są betonowe, ale nie mogę zobaczyć na djęciach jak wygląda

okno na klatce schodowej. Wydaje mi się że jest chyba zamurowane.

Jak rozwiązałaś problem schodów i okna. Jeżeli okno jest zamurowane

to jak to wygląda od frontu budynku.

Ciechanko- wielkie gratulacje, domek bardzo ładny, nie mówiąc oczywiście o wnętrzu. Mam pytanie- nad wykuszą masz balkon- napisz jak go zabezpieczyłaś, żeby woda nie lała się do pokoju.

Krystian - wwykuszu (bo chyba o to chodzi) - będzie jadalnia.

Gorgu 77 - co do tego tarasiku to położony jest na stropie syropian zalany jakąś specjalną wylewką - na to pójdą kafle - na szczęście nic nie cieknie.

LUŚKA - no mam nadzieję, że w końcu się skusisz na oglądanie mojego domku.

• 3 weeks później...