Lidernr1 06.03.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 (edytowane) Tu możecie komentować wszystko co wam się podaba lub nie podoba oraz .... nasz skromniutki dziennik budowy Alabaster Edytowane 11 Sierpnia 2010 przez Lidernr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 18.03.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witaj Najbardziej nie podoba mi się pogoda Na szczęście kalendarzowa zima już się kończy, więc uszy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 22.03.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Niestety pogoda potrafi pokrzyżować plany ale co najgorsze oddalić rozpoczęcie budowy w czasie Prąd ma być podłączany w piatek, elektryk ma być o 8:00 na działce aby zainstalowac skrzynkę i podpiąc kabel pod słup, a pracownicy Energii o 12:00 założyż licznik. i zła wiadomość Niestety majster trafił do szpitala z powodu kamieni - oby jego powrót do zdrowia trwał możliwie jak najkrócej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 22.03.2009 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witaj Najbardziej nie podoba mi się pogoda Na szczęście kalendarzowa zima już się kończy, więc uszy do góry witaj Lilian dziękuje za odwiedziny i otuchę Często goszcze w dziennikach: twoim i Jasabar bo miło widzieć jak prace idą na przód Gratuluje!!!!1, troszkę zazdroszcze i czekam na nowe wpisy i zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 23.03.2009 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Zazdrość to podłe uczucie Kiedy nie miałam rozpoczętej budowy zazdrościłam tym, którzy mają ściany i dach. Teraz zazdroszczę tym, którzy już mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 01.04.2009 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 a jaki jest planowany termin waszej przeprowadzki ? Jeszcze w tym roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilan 05.04.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 W tym roku chyba raczej się nie uda. Planowaliśmy Wielkanoc 2010, ale wszystko zależy od finansów. Nie chcemy wprowadzać się do niedokończonego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 07.04.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 W takim razie życzę wytrwałości której mi brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 23.04.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 heh... coś mi się wydaje że jeszcze duzo bedzie jej potrzeba Witam! Z przyjemnością sledzę wszystkich alabastrowiczów, w maju i ja zaczynam:)(płot) ale do samej budowy domu jeszcze długa droga... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 29.04.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 witam natix, zapraszam częściej, chociaż przyznaje że ostatnio zaniedbuje swój dziennik i komentarze ale poprawie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syczka83 25.05.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Widzę, że praca wre My też, mam nadzieję niedługo zaczniemy. Mam pytanie: czy przed rozpoczęciem budowy sporządzaliście harmonogram pracy, kosztorys poszczególnych etapów?? Jaki budżet założyliście na wybudowanie tego domu do stanu surowego zamkniętego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 26.05.2009 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 witaj syczka83,nie sporządzaliśmy harmonogramu prac, ani kosztorysu dla poszczególnych etapów ,ale w wolnej chwili pozliczam fakturki i wpisze ile wydaliśmy do tej pory. Tak jak pisała Jasabar może to być różna kwota w zależności od ekipy i ceny materiałów. My materiały kupowaliśmy w zimę - teraz ceny troszkę poszły w góreZa majstra który wymuruje dom z wieźbą, odeskowaniem i pokrciem dachu papą ma zapłacioć 32.000 z czego 15.000 już uregulowaliśmy za ukończone etapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 27.05.2009 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Chyba z jednym z sąsiadów nie będzie miłych stosunków sąsiedzkich. Dziś sąsiadka przyszła na plac budowy i pytała dlaczego okno które wychodzi na ich dom (z jadalni) jest takie duże . I czy będą jeszcze jakieś okno na ich stronę. Zaznaczę tylko że nasze domy stoja do siebie bokiem i oni nie maja okien z tej strony , więc nie rozumiem zupełnie gdzie jest problem Niech sie cieszą że cała ściana nie jest ze szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natix 28.05.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 o jeny- ale dziwolągi z tych waszych sąsiadów... życzę powodzenia. Pewnie za chwile przyjdą i powiedzą że hałasujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syczka83 29.05.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witaj Lidernr1, Dzięki za szybką odpowiedź Oczywiście chodzi mi o koszty orientacyjne. Jak zaczęliśmy z mężem liczyć, to stan surowy zamknięty wyszedł nam jakieś 160 tys. Co o tym sądzisz? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 30.05.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 syczka, liczyliśmy że się zamkniemy w 150 tys, więc wasz kosztorys jest na tym poziomie. Niestety jak to sie będzie miało do rzeczywistości powiem za kilka miesięcy. W tej chwili wydaliśmy 82 tysiące i zapłaciliśy majstrowi 16 to daje już 98 tysięcy. Pozostaje jeszcze zalanie schodów i tarasów i stropu około 6 tys. Oraz dopłata dla majstra 14 czyi 118. A tu jeszcze okna, drzwi, papa na dach ze 30 tyś I nie liczę pokrycia dachu dachówką ceramiczną - tę z oknami, montażem wyliczono nam na około 40 tyś bez wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 30.05.2009 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 o jeny- ale dziwolągi z tych waszych sąsiadów... życzę powodzenia. Pewnie za chwile przyjdą i powiedzą że hałasujecie natix, oby nie dziś byliśmy na działce - sąsiedzi nas widzieli a mimo to do nas nie przyszli może wolą rozmawiać z majstrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 21.06.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] Witam. Ja też jestem z Warszawy i podziwiam wasz domek Wraz z żoną interesujemy się tym projektem. Jesteśmy ciekawi jak on wygląda w realu Czy jest możliwość obejrzenia waszego domku? http://forum.muratordom.pl/uzytkownik95862.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 22.06.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 "Rafał 24 Witam. Ja też jestem z Warszawy i podziwiam wasz domek Wraz z żoną interesujemy się tym projektem. Jesteśmy ciekawi jak on wygląda w realu Czy jest możliwość obejrzenia waszego domku?" Rafał 24, nie ma problemu , ale mój mąż proponuje poczekać aż stanie wieźba i wszystkie ścianki, w tej chwili nie będzie państwo mogli realnie ocenić wyglądu i wielkości pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidernr1 29.08.2009 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 niestety prace idą małymi kroczkami ............ ale domek zaczyna już przypominać projekt alabaster oby majster skończył do października bo później to już pogoda robi się nie ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts