Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze komentarze

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety pogoda potrafi pokrzyżować plany ale co najgorsze oddalić rozpoczęcie budowy w czasie :evil:

Prąd ma być podłączany w piatek, elektryk ma być o 8:00 na działce aby zainstalowac skrzynkę i podpiąc kabel pod słup, a pracownicy Energii o 12:00 założyż licznik.

i zła wiadomość :(

Niestety majster trafił do szpitala z powodu kamieni - oby jego powrót do zdrowia trwał możliwie jak najkrócej

Witaj :D Najbardziej nie podoba mi się pogoda :wink: Na szczęście kalendarzowa zima już się kończy, więc uszy do góry :D

witaj Lilian dziękuje za odwiedziny i otuchę :lol:

Często goszcze w dziennikach: twoim i Jasabar bo miło widzieć jak prace idą na przód :D

Gratuluje!!!!1, troszkę zazdroszcze i czekam na nowe wpisy i zdjęcia z budowy

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 4 weeks później...

Widzę, że praca wre :D My też, mam nadzieję niedługo zaczniemy.

Mam pytanie: czy przed rozpoczęciem budowy sporządzaliście harmonogram pracy, kosztorys poszczególnych etapów?? Jaki budżet założyliście na wybudowanie tego domu do stanu surowego zamkniętego??

witaj syczka83,

nie sporządzaliśmy harmonogramu prac, ani kosztorysu dla poszczególnych etapów ,ale w wolnej chwili pozliczam fakturki i wpisze ile wydaliśmy do tej pory. Tak jak pisała Jasabar może to być różna kwota w zależności od ekipy i ceny materiałów. My materiały kupowaliśmy w zimę - teraz ceny troszkę poszły w góre

Za majstra który wymuruje dom z wieźbą, odeskowaniem i pokrciem dachu papą ma zapłacioć 32.000 z czego 15.000 już uregulowaliśmy za ukończone etapy

Chyba z jednym z sąsiadów nie będzie miłych stosunków sąsiedzkich.

Dziś sąsiadka przyszła na plac budowy i pytała dlaczego okno które wychodzi na ich dom (z jadalni) jest takie duże :evil: . I czy będą jeszcze jakieś okno na ich stronę.

Zaznaczę tylko że nasze domy stoja do siebie bokiem i oni nie maja okien z tej strony , więc nie rozumiem zupełnie gdzie jest problem :o

Niech sie cieszą że cała ściana nie jest ze szkła :p

syczka,

liczyliśmy że się zamkniemy w 150 tys, więc wasz kosztorys jest na tym poziomie. Niestety jak to sie będzie miało do rzeczywistości powiem za kilka miesięcy.

W tej chwili wydaliśmy 82 tysiące i zapłaciliśy majstrowi 16 to daje już 98 tysięcy. Pozostaje jeszcze zalanie schodów i tarasów i stropu około 6 tys. Oraz dopłata dla majstra 14 czyi 118. A tu jeszcze okna, drzwi, papa na dach :oops: ze 30 tyś :x

I nie liczę pokrycia dachu dachówką ceramiczną - tę z oknami, montażem wyliczono nam na około 40 tyś bez wełny

• 3 weeks później...

"Rafał 24

Witam. Ja też jestem z Warszawy i podziwiam wasz domek :) Wraz z żoną interesujemy się tym projektem. Jesteśmy ciekawi jak on wygląda w realu :D Czy jest możliwość obejrzenia waszego domku?"

Rafał 24,

nie ma problemu :lol: , ale mój mąż proponuje poczekać aż stanie wieźba i wszystkie ścianki, w tej chwili nie będzie państwo mogli realnie ocenić wyglądu i wielkości pomieszczeń

• 2 months później...