Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze, a ja myślałam, że znalazłam fajną cenę, no i okazało się, że przepłaciłam całe 10 zł. Wniosek na przyszłość - w tym samym sklepie internetowym jedne rzeczy są tańsze, a inne droższe...

Kabiny Ci szczerze zazdroszczę, moją wybierał małż i jestem zła, bo ja wolę szkło transparentne i brak profili poziomych. On z kolei twierdzi, że szkło grafitowe jest ciekawsze, a profile powodują, że kabina jest bardziej stabilna. Niech ją sobie ma, trudno:(

Lilian,

trzeba im czasami ustąpić :)

ja tez myślałam nad grafitowym szkłem ale ta dolna łazienka u nas jest dość mała i będzie mi zasłaniała Alabastrino w których jestem zakochana :) i kształ strasznie mi się podoba.... znalezliśmy w TTW OPEX na Targówku identyczą firmy Kadras za 2000 zł obydwie z Chin więc się nie zastanawiałam i zamówiłam Diamond

http://www.lazienka-rea.pl/kabiny-kabina-prysznicowa-diamond-j-z9038d-o_l_1_263.html

mam nadzieję że nie będę żałować

• 2 weeks później...
Możesz napisać ile płaciliście za grzejniki i ile ich macie oraz gdzie kupujecie? My też z kominkiem musimy się wstrzymać, przynajmniej do momentu, gdy skończymy CO, wodę, ocieplimy dom i zapłacimy za robociznę (płytkowanie). Dopiero wtedy będę wiedziała na co nas jeszcze stać w tym roku.

Lilian,

znajomy hydraulik zamówił z hurtowni hydraulicznej z której się zaopatruje , nie znam dokładnej wyceny - dam znać jak dostanę fakturę , ale około 6k za 11 kaloryferów purmo + drabinkę do dolnej łazienki i jakieś tam dodatki do nich. Co do kominka to wkład już zamówiłam ma przyjść pod koniec miesiąca a niestety z robocizną sie przedłuży właśnie wzgledu na kaskę.Trzeba gdzies pożyć :( bo na samym gazie zbankrutujemy :), no i oczywiście jeszcze trzeba ocieplić i zaciągnąc klejem żeby ciepło nie uciekało.

cześć,

cichutko....... bo tak jakoś mało się dzieje :( (kasy brak). Zamontowaliśmy kaloryfery i piec ale wciąż czekamy na gaz: ( . Zamówiłam też sprzety AGD ale ze względu na brak w magazynie musiałam przesunąć stolarza :( .

Z dobrych waidomości w sobote kupujemy gniazdka/światełka i bedziemy je montować. Kominek dotrał w całości :) , a kominkarze mają być w przyszłym tegodniu więc będzie można wreszcie przepalić i sprawdzić ciepło i to by było na tyle , nie mam jeszcze zdjęć bo ostatnio nie byłam w domku

pozdrawiam i nie życze takich problemów

Ldernr1, jesteś już na takim etapie, że chyba nic nie może popsuć Ci chumoru - wszystko się poukłada i nim się obejrzysz będziesz pić kawę na swoim tarasie i wspominać perypetie z budowy ;)

My dopiero co wygrzebujemy się z ziemi, ale chodzimy po fundamentach, robimy fotki i wyobrażamy sobie, jak to będzie, gdy już tam zamieszkamy:bye:

Pozdrawiam i życzę wytrwałości na finiszu,

Joanna

Podzielam w całej rozciągłości Wasze refleksje budowlane. Jak mówią niektórzy moi znajomi: "wyżej wała nie przeskoczysz..."My na kominek jeszcze chwilę poczekamy, centralne też czeka na dokończenie, a docieplenie miało być zaczęte w tym tygodniu, ale ciągle czekamy na materiał. Jednym słowem nie ma chętnych na kasę;)

Joanna&Mariusz,

dziękuję , płyta to Płyta gazowa BOSCH POP 616B10E szklana.

co do kominka też nie mogę się doczekać :)

a wilogoć pojawiła sie po pierwszym rozpaleniu kominka , podobno tak może być jeszcze przez długi czas aż mury wyschną :(

http://lh3.ggpht.com/_NImDa5F2q0M/TMbAxhJ6z2I/AAAAAAAABbg/Di3ATDchaKw/s512/20101024110.jpg

ściana przy samym kominku