pit79 06.03.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mam problem mianowicie: Garaż postawiony w "szkielecie" tzn na podwalinie toją słupy o przekroju 16x16 postawione co jeden metr. Z zewnątrz jest płuta OSB , wiatroizolacja i szalówka. Miedzy te belki 16x16 chce wsadzić wełnę 15cm potem polozyc na to folie żółtą i ruszt na którym miejscami przybije deski, miejscami płyte karton gipsową. Moje pytanie dotyczy tego ćzy płyta muszi być przytwierdzona bezpośrednio na foli czy moze być ruszt między folią a płytą KG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.03.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mam problem mianowicie: Garaż postawiony w "szkielecie" tzn na podwalinie toją słupy o przekroju 16x16 postawione co jeden metr. Z zewnątrz jest płuta OSB , wiatroizolacja i szalówka. Miedzy te belki 16x16 chce wsadzić wełnę 15cm potem polozyc na to folie żółtą i ruszt na którym miejscami przybije deski, miejscami płyte karton gipsową. Moje pytanie dotyczy tego ćzy płyta muszi być przytwierdzona bezpośrednio na foli czy moze być ruszt między folią a płytą KG? Z tego co wiem głównym zadaniem folii jest niedopuszczenie do zawilgocenia izolacji. czy ona będzie na, czy pod rusztem nie ma znaczenia. 100% pewności jednak nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 06.03.2009 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Czyli z tego wynika że ta folia poprostu powinna być na wełnie. Nie wiem czy dobrze myslę? Może sie jeszcze ktos wypowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.03.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Czyli z tego wynika że ta folia poprostu powinna być na wełnie. Nie wiem czy dobrze myslę? Może sie jeszcze ktos wypowie Z reguły jest na ruszcie (patrz konstrukcja izolowanego dachu skośnego) bo między ruszt często daje się dodatkową izolację w celu likwidacji mostaka na belkach drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 06.03.2009 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 no w sumie tak, chyba zrobię to tak że dam między te bale pionowe 16x16 wełne i ruszt jakiś z łat i położe folię i bedzie dobrze moze. Wiesz, zastanawiałem się bo te moje bale mają 16cm, a wełna ma 15 , ale chyba nie ma az takiej ruznicy jak folia nie bedzie idealnie dotykała do wełny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.03.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 no w sumie tak, chyba zrobię to tak że dam między te bale pionowe 16x16 wełne i ruszt jakiś z łat i położe folię i bedzie dobrze moze. Wiesz, zastanawiałem się bo te moje bale mają 16cm, a wełna ma 15 , ale chyba nie ma az takiej ruznicy jak folia nie bedzie idealnie dotykała do wełny ? Możesz poszukać wełny 16cm, lub zostawić szczelinę. Nie będzie żadnego problemu. Najważniejsze to założyć ją szczelnie. Folia nie musi wcale dotykać wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pit79 06.03.2009 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 wełny nie będe szukać bo taką mam. W sumie wiem już co robić, dzieki Ci wielki bo pomogłes . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts