arturromarr 06.03.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Proszę o jakieś informacje odnośnie rynien stalowych: Wymagany procent spadu, co ile mocowanie, itp. Ewentualnie link do jakiegoś poradnika czy instrukcji. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goniec_kram 06.03.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 znalazlem takie cos http://www.galeco.pl/pomoc_techniczna/faq/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturromarr 06.03.2009 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 DziękiWychodzi że mocowanie co metr, a jakie pochylenie rynny?Najdłuższa krawędź dachu ma u mnie 13m i na projekcie jest na na niej przewidziana tylko jedna rura spustowa, czy nie lepiej pochylić rynnę w dwóch kierunkach i dać po jednej rurze spustowej na każdym końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 06.03.2009 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 mam galeco, montowane nieco gęściej niż w instrukcji, ot tyle haków się kupiło to się gęściej zamontowało nie zaszkodzi, wyszło co 60-80cm, jest sztywno, pierwsza zima w zasadzie zaliczona i jest ok, spadku nie pamiętam, chyba coś tam w instrukcji papierowej, którą dostałem było ale nie pamiętam, dekarz który montował robił to chyba i tak po swojej praktyce najdłuższa moja rynna ma 10,5m (na avatarku ten daszek widoczny nad wejściem), do tej rynny spływa woda z połowy połaci głównej dachu i jednej połaci garażu, no i oczywiście z daszka, problemów żadnych nie było i nie ma jak do tej pory edit: znalazłem: http://www.galeco.pl/pomoc_techniczna/pomoc_techniczna/montaz_rynien_galeco_stal/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 07.03.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Odległość miedzy hakami 60-90cm;jeśli występują u Ciebie częste opady śniegu,polecam gęstsze rozmieszczenie haków. Powyżej dł.10m,zalecany jest spadek rynny dwukierunkowy. Nachylenie(spadek) >2,5cm/10m,czyli śr.3-4mm/m.b Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia211 07.03.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Mam pytanie dotyczące właśnie rynien, na budynku gospodarczym mamy rynny z blachy, jak połączyć starą rynnę z nową (była konieczność naprawy, wymieniliśmy jeden odcinek tylko), czy jest jakiś knif by to cholerstwo nie kapało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 czy jest jakiś knif by to cholerstwo nie kapało?? wsunąć rynne w rynne /~ 20 cm/ posmarowana silikonem dekarskim - tak najprościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konwalia211 07.03.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 działa, działa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts