Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzice dziela majatkiem - jak przeliczyc

pluszku

Recommended Posts

gdy rozum śpi, budzą się demony..wrrrrrrrrrrrrrr :evil:

i szturmują ludzki umysł.

Gdy ten zaczyna notorycznie drzemać, przestają opuszczać głowę nieszczęśnika, zasiedlają ją niczym pasożyty, żywiąc się strzępami rozwagi, poukładanych, dotąd przydatnych myśli, spostrzeżeń i usłużnych doświadczeń.

Sekunduje im wiernie pokraczne licho zniczulicy, dojadające ostatki uczuć: współczucia, zrozumienia...

Zapomnienie łapczywie pochłania resztki pamięci o miłości, odpowiedzialności i konsekwencji.

Wielu ludzi bezwolnie poddaje się takiej ingerencji. W jakimś momencie nie ma dla nich ratunku....

detykuję to Tobie pluszku i wielu osobom wypowiadającym się w tym wątku

tak przedświątecznie

i w ogole

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale rodzice o których mowa chyba nie wypuścili dzieci w "samych gaciach", każdemu zapewnili dach nad głową po załozeniu rodziny, Pluszku sam pisze, ze korzystali z obiadków u mamy, z pomocy. Dla mnie jest własnie normalna sprawa takie pomaganie dziecku, sama taka pomoc otrzymałam od mojej mamy i pomoge moim dzieciom, choć wolałabym - dla ich dobra- aby były samodzielne.

Ale tu widać totalny brak wdzieczności, wystarczy poczytac jak Pluszku pisze, że niewiele więcej kosztuje ugotowanie 2 ziemniaków więcej.

Ja moge coś na ten temat powiedzieć i wiem, że jest różnica w ugotowaniu ubiadu dla 2, 3 czy 5 osób. I finansowa i w nakładzie pracy. A Pluszku tego nie docenia, zrozumiałabym gdyby był małolatem, którego zycie jeszcze nauczy,a le to razcej facet w srednim wieku z dwójką dzieci.

ale ciąża to chyba 9 miechów, a Pluszku dwoje dzieci ma....cos mi te rachunki nie grają :wink:

a ...i jeśli Twoje wyliczenia sa ok, to wiesz jak się to ma do mieszkania ?

To wartość ok 1/2 2-pokojowego mieszkania w w naszej okolicy.

ale ciąża to chyba 9 miechów, a Pluszku dwoje dzieci ma....cos mi te rachunki nie grają :wink:

a ...i jeśli Twoje wyliczenia sa ok, to wiesz jak się to ma do mieszkania ?

To wartość ok 1/2 2-pokojowego mieszkania w w naszej okolicy.

naciagnelam okres do dwoch lat aby mi nie zarzucono ze przesadzam na korzysc pluszka ....mowisz polowa wartosci mieszkania w twojej okolicy ....ale brat dostal rowniez samochod ...hmmmmm..

W mojej okolicy za 72 tys kawalerki nie kupisz...... :-? nawet w wielkiej plycie

Mieszkam z Pluszkiem po sąsiedzku, wiiem jakie są ceny w okolicy, za 30 -32 m2 (dwa pokoje , widna kuchnia) chcą ok 75 tyś. i nie w wielkiej płycie, lecz w bloku 3 piętrowym z cegły.

Samochód ? może 20 letniego fiata 126 p ?

to żart :D

ja jestem zwolenniczką , jeśli dawać to wg. zasług , a nie dla zasady.

a w Stolicy to se można kupic pokój - jakieś mniej więcej 8-9 m2 :o

a ja na zadupiu mieszkam i sobie chwalę, mam powyżej dziurek w nosie duzych miast.

20 lat wystarczy i...nigdy wiecej

a w Stolicy to se można kupic pokój - jakieś mniej więcej 8-9 m2 :o

a ja na zadupiu mieszkam i sobie chwalę, mam powyżej dziurek w nosie duzych miast.

20 lat wystarczy i...nigdy wiecej

a u mnie jest odwrotnie...

ja pochodzę z może nie zadupia - bo to kiedyś miasto wojewódzkie było, ale teraz jestem w Warszawie i dobrze mi tu :)

tam nie miałabym domu :p

[

hahahah a ja znam pewne bardzo madre powiedzonko....i hołduje temu stweirdzeniu w swoim zyciu...WSZYSTKO JEST WARTE TYLE ILE KTOS JEST W STANIE ZA TO ZAPLACIC.....

i kierujac sie ta zasada ...jak sprzedawlaam wlasne mieszkanie to je wypicowalam jak z katalogu ..jakby nikt w nim nie mieszkal jakby bylo ekspozycja w sklepie ...nawet kapa na sofie byla celowo rozrzucona aby zakryc plame na dywanie ..byl listopad a ja przywiozlam choinke ubralam ja i balkon bo mieszkanie w swieta wygladalo bajecznie ....1 kupiec ...sprzedane ...cena ...bez negocjacji taka jaka chcialam....wystarczy kogos przekonac ze cos jest warte swojej ceny ...hahahha

alez oczywiście - masz rację, jeśli ktoś znajdzie desperata, który kupi zapałkę za 100 zł - niech sprzedaje, co w tym dziwnego ?

Idiotą będzie ten kto nie sprzeda.