hlasco 06.03.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Na działce, która należy do kilku właścicieli i stoi kilka domów chcemy postawić szlaban. Czy potrzebuję pozwolenie na budowę/zgłoszenie? Czy mogę podpiąc prąd z jednego z domków? Jakie papiery muszę załatwić? Ktoś przerabiał podobny temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 a po co szlaban? taki dla ograniczenia wjazdu? pozwolenia nie trzeba, ale jak to sąsiaduje z drogą publczną i ktoś niezinteresowany ma szansę dotknąć (np. dziecko) to radzę ci zrobić projekt na instalację elektryczną. bo jak się trafi wypadek, to wszyscy pójdziecie siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 06.03.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nasza działka znajduje się nad zalewem i przyjeżdżają wędkarze, zakochani, oglądacze, spacerowicze itp. Po powrocie z pracy czasami nie mamy gdzie zaparkować. Nie mamy na razie ogrodzenia. Przez naszą działkę jest ustanowiona służebność do dalszych działek (dla właścicieli dalszych działek przeznaczone mamy piloty do szlabanu). Nie sąsiadujemy z drogą publiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 06.03.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 a postawienie tablicy: "teren prywatny" nie wystarczy?jeszcze raz uczulam: ciągnięcie kabli w ziemi powinno być poprzedzone projektem a potem zinwentaryzowane przez geodetę. Za dużo było smiertelnych wypadków, jak "fachowcy" montowali pastuchy elektryczne, ktore zabijały ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 06.03.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mamy już kilka znaków ale nie wystarczają. Mam już namiary na geodetę - ale czy on jest potrzebny (mapa do celów projektowych), na projektanta przyłącza (może nie przyłącza ale podciągnięcia kabla do szlabanu) i na wykonawcę. Chciałem się tylko dowiedzieć czy ja muszę te formalności załatwić. Jaka jest do tego podstawa prawna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 06.03.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Mamy już kilka znaków ale nie wystarczają. Mam już namiary na geodetę - ale czy on jest potrzebny (mapa do celów projektowych), na projektanta przyłącza (może nie przyłącza ale podciągnięcia kabla do szlabanu) i na wykonawcę. Chciałem się tylko dowiedzieć czy ja muszę te formalności załatwić. Jaka jest do tego podstawa prawna? Witam A zgłosić budowe ogrodzenia z bramą (w postaci szlabanu ) otwieraną standardowo - czyli pilotem.?? P.S >> Jak ktoś do podłączena automatyki do bramy zaczyna od projektu przyłacza - to bogaty jest . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts