Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pompa ciepła altherma krok po kroku

mundi73

Recommended Posts

• 7 years później...
  • Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie po wielu latach. Założyłem ten wwątek i niestety życie napisało inny scenariusz . Jednak po 8 latach pragnę wrócić do tematu. Wszystkie te lata grzalem kotłem na paliwo stałe,niezbyt czysta robota. Teraz wracam do tematu. Przez te lata PC uległy zmianie i modernizacji. Wlasnie wysłałem zapytanie podając aktualne parametry zamieszkania ,jakie mozliwosci lub ich brak widzi firma która miała montować PC 8 lat temu.Czytałem cały wątek i po części jesteście zadowoleni a po części załamani.Jeżeli jeszcze dostajecie powiadomienia to bardzo prosze po tych kilku latach o podzieleniu się uwagami i oczywiście kosztami lub zużyciem prądu.Czytałem cały inny wątek na którym użytkownik clarnet pomaga ustawić i zrozumieć PC od wielu lat. Kluczem jest serwis i właściwe ustawienia. Jedni płacą rachunki w normie a inni kosmiczne. Jednym sprężarka włącza sie 3 do 5 razy na dobę inni po 150 co skutkuje po 3 latach wymiana bardzo drogiego urządzenia jakim jest PC.

Mam nadzieje na dalsza dyskusje .

Szampańskiej zabawy oraz szczęśliwego 2019

• 3 weeks później...

Witam,

Przez ostanie kilka lat zmieniły się technologie wykonania pompy ciepła, dzięki czemu takie rozwiązanie pracuje z jeszcze większą sprawnością. Jeżeli jest Pan zainteresowany uzyskaniem parametrów technicznych pomp ciepła, zachęcam do sprawdzenia oferty pomp ciepła Junkers-Bosch z rodziny Bosch Compress. W celu doboru oraz montażu odpowiedniego typy pompy ciepła warto skontaktować się z jednym z Autoryzowanych Instalatorów, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod infolinią o numerze: 801 900 810. Wybrany instalator doradzi wybór najbardziej korzystnego rozwiązania. Więcej informacji o naszych pompach ciepła znajduje się na stronie http://www.junkers.pl/produkty/.

Pozdrawiam,

Konsultant Junkers-Bosch