felo86 06.03.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 witam, co sadzicie o takich posadzkach z zywicy epoksydowej; koszt, uzytkowanie(sliskosc), problemy przy wykonaniu, gdzie to mozna dostac( w obi i casto nie maja)i jeszzce jedno pytanko jak taka posadzke o wzorze' marmurek', wystarczy zaciagac pacą a reszte zrobi roznica kolorow w materiale czy jest specjalna technika?z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felo86 07.03.2009 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 podnosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 07.03.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Taka podłoga jest chyba tutaj: http://www.blucher.pl/www.nsf/web/Copenhagen/$file/BigCopenhagen.jpg Całkiem fajna, chociaż nie wiem jak z jej utrzymaniem. Szukałem trochę w sieci, ale jak dotąd znalazłem tylko strony o podłogach - zastosowaniach przemysłowych. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.03.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Hmmm... Watkow na ten temat dostatek na tym Forum. Zywic nie kupuje sie w castoramie, a u przedstawicieli Basfa, Deitermanna itp. Sa cienko i grubowarstwowe (duzo drozsze), nie ma czegos takiego jak marmurek. Kolor jest jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 07.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 MCB ta podłoga naprawdę jest świetna, też jestem zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.03.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Od posiadaczy posadzek zywicznych - epoksydowych i poliuretanowych z tego Forum rowniez wiem, ze posadzki sie rysuja - jesli komus to nie przeszkadza, to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 07.03.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.03.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Zawsze mozna miec polerowany beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felo86 08.03.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 marmurek da sie zrobic z tego, widzialem na necie i zrobil na mnie niezle wrazenie, orientujecie sie jaki est koszt tej posadzki i czy moga byc problemy przy robociznie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.03.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 A jestes inwestorem czy wykonawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felo86 08.03.2009 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 inwestorem i wykonawca zarazem:), a skad takie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 08.03.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Stad, ze jesli wykonawca, to powinienes wiedziec, ze fachowa odpowiedz znajdziesz u przedstawicieli producentow takich posadzek, nie na Forum. Nikt Ci nie opowie w paru zdaniach procesu wylewania zywicy epoksydowej... Ekipa, ktora chce to robic musi byc przeszkolona, bo material jest na tyle drogi, ze amatorowi tego nikt o zdrowych zmyslach nie da zrobic. A jesli bylbys tylko inwestorem, to radzilabym Ci poszukac naprawde dobrej ekipy, a nie bawic sie w to samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felo86 09.03.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 kto pyta nie bladzi, jesli ktos jest budowlancem siedzi na forum i robil takie rzecxzy to tez mozna uzydkac fachowa odpowiedz, pozatym jest szansa jej weryfikacji przez inna osobe, natomiast z rozmowami z przedstawicielami roznie bywa, btw az taki drogi tez material?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Przedstawiciele porzadnych firm przychodza na pierwsza robote i krok po kroku kontroluja wszystko. Organizuja tez darmowe profesjonalne szkolenia, ktore trwaja minimum 1 dzien. Po cos one sa... Cena materialu zalezy od tego, o jakiej posadzce mowisz cienko- czy grubowarstwowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felo86 09.03.2009 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 dajmy na to cienkowarstwowa, widzialem w twojej galerii ze robilas u siebie takie posadzki, jesli to nie ytajemnica to ile wychodzi m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.03.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ja mam betonowa posadzke. Cienkowarstwowa musi zostac wylana na posadzce betonowej. Musi byc bardzo gladka, bo pod zywica bardzo widac wszelkie nierownosci. Koszt samej zywicy to 20 zl za m2, radzilabym sie jednak zastanowic, bo wiem, ze sie rysuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felo86 09.03.2009 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 http://www.obrycki.de/showroomhome,en,7.html (odstatnia fotka),chodzilo mi o cos takiego na pogloge w kuhni, jakby jakis fachowiec doradzil mi jak to zaciagac bylbym wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.03.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Pięknie to wygląda, ale już oczyma wyobraźni widzę jak na takiej lustrzanej podłodze widać każdy paproch, każde dotknięcie gołej stopy ... i co tam jeszcze Chyba trzeba kilka razy dziennie jeździć na szmacie, a potem polerka do sucha A jak zmatowieje, to jak będzie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts