jolare 07.03.2009 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 dostalam kosztorys powykonawczy za wykonane prace i niestety troche oslupialam, chcialabym sie dowiedziec czy przedstawione nizej ceny sa adekwatne do cen, ktore obowiazuja na rynku, moi praconicy policzyli mi nastepujaco:sufit podwieszany zwykły z kartonogipsu z materiałem - 136 zl/m2sufit podwieszany modelowany z akrtonogipsu z materialem - 183/m2postawienie scianki dzialowej z ytongu z materialem - 92 zl/m2gladz gipsowa 2x gladz twarda i 1x gladz miekka z materialem - 36zl/m2 bardzo prosze o komentarz poniewaz wydaje mi sie ze te ceny z duzo za wysokie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro83 07.03.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 ceny robocizny obciąć o połowę i będą normalną stawką, o ceny pytać przed rozpoczęciem prac, podpisywać umowy to oszczędzi nerwów i pieniędzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolare 07.03.2009 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 dziekuje bardzo za te informacjeniestety nie wiem ile w tych cenach wynosi robocizna a ile materialma Pan racje:"o ceny pytać przed rozpoczęciem prac, podpisywać umowy to oszczędzi nerwów i pieniędzy!"po prostu za dlugo by tlumaczyc, ze wyszlo mi tak jak wyszloprzynajmniej juz wiem, ze za drogoi musze negocjowac cene - tylko na ile?nadmienie jeszcze, ze to dotyczy calego domu a nie jednego czy dwóch pokojow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts