Sad Ripper 07.03.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam,mam następujący problem - w stuletniej chatce mam schody dwuzabiegowe w formie U. muszę je zmienić na nowe, ale że są dość strome, chcę je nieco przedłużyć - i tutaj rodzi się pytanie. Czy jeśli zmienię jedynie wysokość stopni o 2 cm i dodam dwa stopnie na samym dole, to czy zmieni się kształt tych schodów? Bo na pewno zmieni się nachylenie, ale czy kształt można przyjąć ten sam? Wklejam też taki szybki szkic z painta - dwa czerwone schodki to te, które mają się znaleźć w nowych schodach. Czarne to istniejące schody. Do czego to potrzebne - z istniejących schodów łatwo zrobić szablony, co znacznie zmniejsza koszty inwestycji i pomaga uniknąć pomyłek. http://i524.photobucket.com/albums/cc328/sadripper/schody.jpg sad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.03.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 A może tak troszkę wymiarów??? np. jaka wysokość na piętro i ile masz miejsca na te schody może da się coś wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 08.03.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Czy jeśli zmienię jedynie wysokość stopni o 2 cm i dodam dwa stopnie na samym dole, to czy zmieni się kształt tych schodów? Bo na pewno zmieni się nachylenie, ale czy kształt można przyjąć ten sam? Kartka, ołówek, linijka, kalkulator i do dzieła. Dla nowoczesnych AutoCad i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts