land75 07.03.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 witam zamierzam w tym roku kłaść kostkę brukową jakieś około 250m2 jak dla mnie jest to trochę spory wydatek(cena za 1m2- 115zł na gotowo z kostką bez obrzeży) i chcę to zrobić raz a dobrze.Posiadam teren gdzie występują wody gruntowe ziemia przepuszcza wodę w miarę nie jest to piasek ani glina jak powinna być zrobiona prawidłowo podbudowa pod taka kostkę tak żeby wjechała szambiarka i kostka nie wklęsła by się lub porozchodziła.Był jeden Pan brukarz i powiedział że wystarczy zrobić warstwę piachu około 30cm to zagęścić póżniej 15 cm piachu z cementem to też zagęścić i na tom kostkę(taka zamieżam położyć jadar nostalit 6cm) i wszystko będzie OK lecz ja nie jestem pewien czy to co on powiedział na temat tak zrobionej podbudowy jest prawidłowe i poproszę o podpowiedzi jak to powinno wyglądać na takim terenie.Jeśli ktoś posiada nr tel brukarzy z okolicy Puław to proszę o przesłanie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
land75 09.03.2009 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 i czy ktoś mi doradzi jak powinno być prawidłowo zrobione zapraszam brukarzy do wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts