tomi510 07.03.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Będę montował drenazową oczyszczalnię Nevexpol do której po ogrodzeniu dzialki będzie dośc utrudniony dojazd dla szambiarki. Stad moje pytanie czy jest możliwe zastosowanie tzw, szybkozłączki tak jak w szambach czyli ze zbiornika wyprowadzona rura kanalizacyjna która kończy sie w ogrodzeniu zakończona zaworem szambiarz nie musi wjeżdżać na działkę żeby opróżnic zbiornik tylko podłącza się pod zawór. Czy jest możliwe takie rozwiązanie przy POŚ?Dziękuje z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 07.03.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Możliwe, osadnik POŚ różni się od szamba tylko tym że ma odprowadzenie oczyszczonych ścieków do drenażu więc nie widzę przeszkody w zastosowaniu rozwiązania o którym piszesz. Ważne by metrażowo starczyło rury od osadnika do granicy działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 07.03.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Uważaj tylko na gęstość, niestety osad z oczyszczalni ma dużo większą gęstość i może zatykać rury o mniejszym przekroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi510 08.03.2009 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Myślę że będzie to pomiedzy 25 a czy 30 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 09.03.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Myślę że będzie to pomiedzy 25 a czy 30 m. Spokojnie sobie poradzą, jak będziesz się umawiał na wywóz zapytaj czy mają takie węże, część firm ma na bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts