talsen 07.03.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Czy do stelaża Geberita można na kilka blachowkrętów przymocować płytę g-k co wymagałoby nawiercenia otworów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 08.03.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 A niby dlaczego nie??Czy gdzieś w gwarancji jest zapis że nie wolno tego robić? Tylko uważaj gdzie kręcisz żebyś zbiornika nie uszkodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 08.03.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Na płyty k-g robisz osobną konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 08.03.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Osobna konstrukcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 08.03.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Moim zdaniem to osobna konstrukcja i podwojna plyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lee28 08.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Czy do stelaża Geberita można na kilka blachowkrętów przymocować płytę g-k co wymagałoby nawiercenia otworów ? Można, ale tak sie tego nie robi. Budujesz osobny stelaż dla z profili dla płyt gk naokoło stelaża geberita, i ten stelaz można przykręcić do stelarza geberita, a płyty do kostrukcji z proflili dla płyt gk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.03.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 ale jaki problem widzicie, nie wiem, stelaż obudowy KG robi się dokoła geberita, i owszem, ale z przodu licuje się go z geberitem, tak? to sobie gość przykręci czołowa płytę dodatkowo na kilka wkrętów do geberita i tyle, nie napisał że geberita samego chce okładać KG przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemo 08.03.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Widocznie potrzebuje jak pyta, możesz przykręcić A z ciekawości po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talsen 10.03.2009 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Widocznie potrzebuje jak pyta, możesz przykręcić A z ciekawości po co? Chodzi w zasadzie o boczną część stelaża ponieważ od niego ma odchodzić zabudowa do ściany na poziomie (o 40 cm) niższym niż sam stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 10.03.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 nowe wiertełko 3mm i jedziesz... tylko uważaj żebyś zbiornika nie przewiercił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlu 12.03.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Czy do stelaża Geberita można na kilka blachowkrętów przymocować płytę g-k co wymagałoby nawiercenia otworów ? W instrukcji dołączonej do stelaża było napisane, że można przykręcać do stelaża płytę. Instrukcje kiedyś można było pobierać w pdf'ie ze strony Geberita, więc sprwadź sam czy nadal jest tak napisane. Ja nawiercałem wiertłem 2,5 mm. zlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talsen 14.03.2009 00:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Dziekuję wszystkim za porady.Jak zwykle zdania są podzielone.Postaram się wybrać najbardziej rozsądną opcję. Talsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 15.03.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 może ma ktoś zdjęcia geberita z wykonanym stelażem pod płyty ale przed przykręceniem płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 15.03.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Może Ci pomoże: http://img21.imageshack.us/my.php?image=img1544y.jpg W tym przypadku cała konstrukcja jest przed scianą, pełniąc rolę jakby osobnego mebla ( nie pytaj dlaczego -to pomysł inwestorki ).Ruszt widoczny po bokach konstrukcji został uzyty , żeby całość była wieksza . Od "zawsze"mocuję płyte G-K bezposrednio do konstrukcji.Oczywiście najpierw nawiercam wiertłem tzw.:"świadkiem",czyli dużo mniejszym od wkrętów do g-k.Średnica 2.2-2.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 16.03.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 dziękuje. u siebie będe musiał trochę pokombinować bo po lewej stronie mam komin i przed nim belkę pionową więźby i muszę to sensownie zabudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 16.03.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Komin? to znakomicie. Ile wystaje z lica ściany? Podejrzewam, że tyle ile akurat potrzebuje geberit Licując obie płaszczyzny - efekt murowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 16.03.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Komin? to znakomicie. Ile wystaje z lica ściany? Podejrzewam, że tyle ile akurat potrzebuje geberit Licując obie płaszczyzny - efekt murowany... komin wystaje tyle co geberit ale przed kominem jest ta belka drewniana (słup) i muszę to razem zabudować (w sumie wystaje ok 50cm) do ściany po lewej zostaje ok 80cm i zrobię szafkę pod zabudowę tak żeby wyglądało że od ściany jest szafka a obok szafki schowany lekko geberit akurat tylk co wystaje geberit z muszlą zrobię tyle samo wystającą szafkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Valdi12 17.03.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Pamiętaj tylko przy planowaniu szerokości szafki o tym, że siedząc na gebericie "petent" ma łokcie a więc potrzebuje przestrzeni...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniowiola 17.03.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Pamiętaj tylko przy planowaniu szerokości szafki o tym, że siedząc na gebericie "petent" ma łokcie a więc potrzebuje przestrzeni...pozdrawiam. Oczywiście będe pamiętał, a miejsca nie brakuje po po jednej stronie jest ten komin a po drugiej dużo miejsca bo zaczyna się skos na poddaszu i jest ok 2m do ścianki kolankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eloa 02.10.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Odgrzebuję stary temat, bo już mam mętlik w głowie. Po wielu dylematach zdecydowałam się na stelaż geberitu. Chcę go zabudować tak, żeby półeczka na nim miała 20 cm. Praktiker sprzedaje coś takiego: http://www.katalog-praktiker.pl/upload/miniaturki/Jesien/Wnetrza/500x500/322646pe1309zestawgeberit_800.jpg Zauważyłam, że przycisk przylega bezpośrednio do zbiornika - nie ma tego czegoś co jest widoczne na zdjęciu z linka wklejonego przez Valdi12 parę postów wyżej czyli tej białej części dystansującej przycisk od stelaża (nie wiem jak się to fachowo nazywa ) Znaczy, że jest to jakaś 'nieobowiązkowa' część i dalej będę mogła mieć swoją półeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts