geguś 13.08.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 KUPIŁAM LED48 Świecą jasno, ale ta ciepła barwa biała odbija się na ścianie na zielono! PORAŻKA!Jest coś takiego jak Ra źródła światła, czyli wskaźnik oddawania barw. Było coś na pudełku napisane? Czym bliżej 100 tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateock 08.09.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam! Szczerze to nie wiem skąd biorą się te wszystkie mity o problemach z ledami.... Fakt faktem ledy z diodami DIP były niewypałem - mam ich paredziesiąt sztuk z reklamacji... tak teraz diody SMD są praktycznie bezawaryjne... Co do producentów PHILIPS OSRAM itp... przecież to wszystko chińszczyzna więc nie warto przepłacać... czasem warto dobrze poszukać... Co do barwy światła fakt faktem - tańsze żarówki czasem sprzedają rzekomo jako barwę biała ciepła a w rzeczywistości są to zielono świecące buble... Jeżeli ktoś jest z okolic Kielc chętnie zademonstruje diody SMD z których z całą pewnością będą Państwo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamikasse 29.09.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Sam obecnie stoję przed wyborem oświetlenia do łazienki - LED a standardowy halogen - i czytając wątek, wypada zdecydowanie na korzyść halogenów. Ma ktoś może oświetloną małą łazienkę LED'ami - jako światło główne - i jest zadowolony z efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamikasse 30.09.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Jeżeli można to jakiej mocy LED'y są zastosowane na powierzchni 3 m2? U mnie łazienka ma 2 m2 i jest to dość mała powierzchnia do oświetlenia - początkowo chciałem dać 4 halogeny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 30.09.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 ja w takiej malutkiej łazience zastosowałem 3 żarówki ledowe. Jednak jedną z nich musiałem zastąpić normalną halogenową, z uwagi na to, że żonka miała trudności z umalowaniem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 02.10.2011 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Witam, Jeżeli można to jakiej mocy LED'y są zastosowane na powierzchni 3 m2? U mnie łazienka ma 2 m2 i jest to dość mała powierzchnia do oświetlenia - początkowo chciałem dać 4 halogeny... W uproszczeniu mozesz przyjmowac , ze żarówka z diodą o mocy 3W świecić będzie porównywalnie do żarówki halogenowej o mocy 35Watt. Wiec w małej łazience 3-4 sztuki powinny wystarczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danutka66 18.11.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Odkopuję temat ,bo też szukam poradyhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?190700-Jak-zaoszcz%C4%99dzi%C4%87-na-o%C5%9Bwietleniu&p=5011721#post5011721 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts